25.11.2014

T U P A K O I M A T O N

Pakkohan mun on purkaa tänne tuntemuksia. Nyt 13 tuntia ilman savukkeita, ilman myrkkyä ja hyvälle tuntuu. Mitä nyt pienoinen hedari kiusaa ja paleltaa. Kyllä, päälle yrittää iskeä se järkyttävä tunne, että mun on PAKKO saada röökii, mutta ohitan tunteen kevyesti siirtämällä sen syrjään. Olen tupakoimaton, minun ei tee mieli röökiä. Se on loppu. Se on slut. Ainakaan vielä mä en kärsi ylettömästi...

Voihan se olla, että henkilökohtainen psyykkaus ja se, että mä olin vaan niin totaali väsynyt tupakoimaan, auttaa mua tässä irtiotossa. Toki myös se, että toinen osapuoli suhteessa ei tupakoi, kannustaa myös minua terveyteen. En sit tiedä, mä olin jo odottanut tätä, että pääsen vihdoin tositoimiin eli lopettaa. Voiko olla, että nyt olisi Janhusen akan pojalla tapahtunut jotakin siellä korvien välissä. Sitähän se on tämä lopettaminen. Sun pitää itse haluta satajanolla.

Hypno oli kokemuksena rauhallinen ja miellyttävä. Itse tekijä leppoisan tuntuinen ja vaikea sanoa, mutta ihan asiansa osaava. Ei nyt silleen ole kauheasti kokemusta, mutta ei mulle ainakaan tullut mitenkään huijattu olo. Päinvastoin. Joku tosi siinä hypnoosissa on. Normaalisti nyt hyppisin jo seinille, niin olenkin yllättävän rauhallinen ja tilanteen hallitseva. Toivottavasti tunne jatkuu.

Hoitoja otetaan aika reippaasti. Kaksi suggestiokertaa aina kerralla. Eli olen vastaanotolla 1,5 tuntia ja siinä siis hujautetaan meitsi hypnoosiin kahdesti. Ja näitä tapaamiskertoja on 3. Tänään jatkuu ja ensi viikolla vielä kerta. Homma kustantaa 420€, joka on paljon rahaa, mutta tämä sijoitus kannattaa. Eihän röökikään ole ilmaista, eikä sitä paitsi mitkään korvaushoidotkaan. Nyt en niitä tarvitse. Jauhan ksylitolipurukumia.

Parasta tässä on se, että haju- ja makuaisti alkaa palautua suht äkkiä. Itseasiassa jo nyt. Mokka maistuu voimallisemmalle kuin koskaan tupakoivana. En sit tiedä, mutta kuvittelenko vain, niin jotenkin tuntuisi henkikin kulkevan paremmin. Se voi olla kuvittelua, mut ihan sama. Jos kulkee niin antaa perkele mennä vaan. Tätä kirjoittaessa, mokkaa nauttiessa on tapanani rampata partsilla röökaamassa. Oukei, mieliteko tulee, mutta yllättävän hyvin saan sen siirrettyä pois ajatuksistani. Nyt jo toinen kuppi mokkoo ja oisko peräti niin, että ajattelen kuinka mahtavaa onkaan, kun ei tartte juosta tuolla ulkona, röökille haisevalla partsilla. Jee, jee!

Tänään teen sauvakävelylenkin rantaan ja pulahdan uimaan. Sekin on varmasti erilainen kokemus näin ilman nikotiinia. Sehän on jo poistunut elimistöstäni ja se helvetin häkä lähtee vuorokauden sisällä. Tunnen voimaannuttavaa ja puhdistavaa tunnetta. Olen kuin vastasyntynyt keväisellä ruohikolla. Just joo, ollaanhan nyt ihan iisisti... tai siis otetaan iisisti. Ilman röökii.

8 kommenttia:

 1. Hienoa! Nyt vaan tsemppiä jatkoon. Mun isäni lopetti tupakan polton kahdenkymmenen vuoden polttamisen jälkeen noin neljäkymmentä vuotta sitten. Silloin ei ollut mitään apuja, piti vaan lopetta. Muistan kuinka isä joskus kertoi, että näki unta polttamisesta ja kuinka "hyvältä" se tuntui. Reilut kymmenen vuotta sitten isä oli lääkärin tarkastuksessa, jossa otettiin keuhkokuvat ja lääkäri ihmetteli, että isäni ikäinen mies ei ole koskaan tupakoinut, kun se on ollut siinä ikäpolvessa niin tavallista. Isä kertoi taustansa ja lääkäri sanoi, että keuhkokuvissa ei enää näkynyt mitään tupakointiin viittaavaa, joten elimistö kuntouttaa itseään koko ajan, kun myrkyistä pääsee eroon. Tiesitkö muuten, että tupakassa on sellaisia ainesosia, että jos niitä myytäisiin erikseen, niin niiden päällä pitäisi olla merkinnät terveydelle ja ympäristölle vaarallisten kemikaalien merkinnät? Jotain siis kertoo tupakoinnin vaaroista sekin. Ja eikös se 420€ kuluisi aika nopesti polttaessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muutaman vuoden se ottaa, että keuhkot puhdistuu normiksi. Ei taidan ihan mun elinaika siihen riittää, mutta haitanneeko tuo mittään. Pääasia on, että olen tupakoimaton.

   Ei kai röökissä ole yhtään aineosaa joka voisi olla jollakin tapaa hyväksytty. Sitä en sit tiedä, että ennen vanhaan, kun on poltettu oikeaa tupakkatupakkaa, niin esim. keuhkosyöpien yhteyttä siihen ei ole todennettu. Totta vai tarua, mene ja tiedä.

   420 € on pieni raha tästä ilosta. Tupakoidessa meneepi muutama tonni vuoteen...

   Poista
 2. Hyvä sinä, mahtava päätös! Tsemppiä! Mulla tulee keväällä täyteen 5 vuotta savuttomuutta ja oon yhä edelleen sitä mieltä et lopettaminen oli paras asia minkä oon elämässäni tehny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks! Monta kertaa yrittäneenä, olisiko nyt vihdoin ja viimein tullut tieni päätökseen. Ei enää röökiä, kiitos. Tuntuu hyvälle!

   Poista
 3. Hienoa, jaksaa jaksaa! Pitkästä aikaa kommentoin tänne. :) Mun äiti poltti yli 40 vuotta ja lopetti sairastuttuaan keuhkosyöpään (josta tokeni hän).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, eiks oo mahtavaa, et mä olen tupakoimaton!?

   Kyllähän toi syöpä kummittelee mullakin taustalla. Sen verran keuhkot alkoi jo rohisee, hui.

   Poista