10.11.2014

Rytmikästä elämää laineilla

On taas vierähtänyt tovi, että olen tänne horissut. Vauhtia ja vaaratilanteita on kyllä ollut riittämiin ja olisiko aikakin riittämätön. Enihau, nyt viime aikojen kuulumisia hieman. Hengissä ollaan juu, vaikka viikolla hetken sitä jo epäilin.


Minä ja Paula. Love.
Joudun soittamaan keskiviikkoiltana ambumalanssin. Kyllä, ja vielä kesken miljonääriäitien. Sekös kismitti. Niin järkyttävät rytmihäiriöt, että tarvittiin jo asiantuntevaa arviointia. Okei, soitin päivystykseen ja sieltä kehottivat välittömästi ottamaan yhteyttä yksykskakkoseen. Tein töitä käskettyäni ja ei aikaakaan, kun makasin piipaassa piuhoissa. Mulle rytmihäröt on arkea, mutta kolmatta tuntia jytkittyään minuakin alkoi jo hiukka mietityttää. Kuten tavallista, ei siellä filmissä mitään näkynyt, olisi kaverit kuitenkin kuskanneet mut hospitaaliin, mutta katsoin parhaaksi selvitä himassa. Tohtori M. Netti Janhunen oli sitä mieltä, että oireyhtymä johtui siitä aloitetusta tupakanvieroituslääkkeestä. Se lenti roskakoriin ja pari päivää pumppu nylkytti ja nyt oireet ovat ohi. Ikävintä tässä on nyt se, että pitäisi selvitä lopettamisesta ilman lääkettä. Paskahousuluuserille se on tiukka paikka. Voehan perse, en muuta sano.

Aikas namu
Perjantaina piipahdettiin päiväseltään tyttöjen kans Tallinassa. Aamulla anivarhain lähtö ja illaksi himaan. Laivalla oli Vain Elämää stuudio ja sekös olikin kiva. Päästiin noin niin kuin tunnelmaan. Tallinna ei pettänyt taaskaan. Shoppailua kivasti, uusi talvitakki, kengät ja sellainen hauska collagefarkkurotsi. Syömäs käytiin Sfäär ravintelis ja ruoka oli hyvää ja edukasta. Voin suositella menijöille. Varsinkin paikalla tarjottavaa punaista viiniä. Mikä hassua, niin sitä saattoi ostaa itselle mukaan. Oliko citicentterin nimi Rotterdam, lähellä siinä satamaa. Siellä ravinteli ja hei, aivan ihana juustokauppa. Tulikin ostettua juustoja, neljää eri plaatua ja marmelaadit päälle. Koko lysti 13 erkkiä, ihan halpaa juu.

Musta Tallina on nykyään vaan niin kiva kaupunki. Niin ja kaunis. Uutta rakennetaan ja ihmetellä täytyy arkkitektuuria. Hienosti jätetään vahaa näkyviin ja uusi on upeaa. Jos vertaat meillä rakennettua esimerkkinä kalasatama tahi jätkäsaari. Hirveetä kattoo mutta ne on helvetinmoisia parakkikyliä. Miks ei ajatella estetiikkoo? Mie muutan Tallinaan.

Hupiranneke team
Aika rientää kuin siivillä. Uusi ihmis-suhe tulee tutummaksi, alkaa arki, joka on minusta helpotus. Jää se sellainen vierastus pois. Ihan vielä ei olla pieruvapaita, se toki ottaa oman aikansa. Ensi viikonloppuna lähdetään piipahtaa Hangossa. Eilen laitettiin Pietarin viisumit hakuseen. Sinnekin mennään siis. Toiveissa olisi päästä paikalliseen ooperaan, ihastelemaan balettia. Eikös se ole maaliman kuulu? Mun kaunosieluni pissaa hunajaa, niin koskettaa balleriinojen liitely. Onks miespuoliset tanssijat myös balleriinoja? Tuotapa ei sivistymätön moukka nyt tiedä. Voi, voi.

Minut kidutettiin
No mut joo, näillä mennään. Kohta on joulu reisillä ja mulla on jo partsilla himmeet valot. Siis ne semmoiset pimeänajan tuikahtelevat. Ei siks et joulu tulee vaan siks, kun on niin pimeetä. Elämä on pimeetä. Kohti valoa mennään. Adios!

7 kommenttia:

 1. Hyvä, että olet hengissä! Ehdinkin jo miettiä, missä olet, kun ei mitään kuulu (tai ehkä se pii-paa, olisi kuulunut).
  Hieno ananas sinulla, oikeen nuorekas :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs pahan tappais ;)

   Se on vain yritettävä olla ananas :) Mut toi mun parta auttaa näyttämään ikäiseltään. Katsos, se on jo harmaa...

   Poista
 2. Mää niin virtuaalikannustan sua täältä siitä tupakasta eroon pääsyssä. Menee hyvä mies hukkaan semmosta poltellessa.

  Ja kiva kun laittelit kuulumisia, joskin FB:n puolella oon kyllä ilokseni todennut, että mitä suurimmassa määrin oot hengissä ja elämä hymyilee, eikä kiduta. Mitä ny työkaverit välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on taistelu, joskin kaikki meni nyt sekaisin, kun ei ole lääkkeen antamaa apua.

   Elämässä on kaivattua äksöniä ja silloin jää päivitykset vähemmälle. Hyvä vai huono, olkoon molempia. Tätä on tehnyt jo niin monta vuotta, että tää on osa minua. Eikä sen tartte olla joka päiväistä. Täällä ollaan!

   Poista
 3. Korttelin nimi on Rotermann. Siellä on useita hyviä ravintoloita ja kauppoja ja vielä ihan räjähdyspisteessä oleva tehdasrakennus. Ravintola Platz siellä on myös vierailun arvoinen.
  Siellä on myös pieni joulutori joulukuussa.

  http://www.arhitektuurimuuseum.ee/en/museum/museum-history/chr-b-rotermann/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista. Platz laitetaan mieleen. Kurkkaan myös tuon linkin.

   Poista
 4. Tsemppiä siihen tupakasta irti pääsemiseksi! Lääkkeillä, hypnoosilla tai sitten vain tahdonvoimalla lähimmäisten, sukulaisten ja ystävien kannustamana ja tukenmana. :)

  VastaaPoista