17.11.2014

Hui Hai Hanko

Ensimmäinen yhteinen matka/lomaviikonloppu takana. Oltiin kaupungissa nimeltään Hanko. Yksi yö, hyvä aloittaa näin kevyellä linjalla. Hauskaahan meillä oli. Oikein virkistävä retki. Täytyykö aina mennä merta edemmäksi kalaan, ollakseen matkoilla. Ei tartte, sanoo allekirjoittanut. Mene ihan minne tahansa, niin aina se on uutta ja palkitsevaa.La-aamuna lähdetiin kympin kieppeillä matkaan. Ilmassa tietysti suurta matkan tuntua. Sepä siinä onkin niin jännä, se hauska kutkuttava tunne jossain. Mää jo heräsin neljältä kukkumaan, oisiko sittenkin ollut matkajännitystä. Hassua ja ihanoo.


Pidimme residenssiä hotelli Regatassa, joka on kokenut kasvojenkohotuksen 2012. Hotla keskeisellä paikalla, vanhassa talossa ja huoneet oli ihan jees. Otimme saunallisen huoneen, sillä iltapäivän vietimme lenkkeillen suomen eteläisimpään kärkeen. Löylyt sen jälkeen tuli tarpeeseen, sillä siellä kärjessähän tuulee niin, että tupeet lähtee. Jos Hankoon menette ja aikaa on, niin kyllä ko. reittiä voin suositella. Matkan varrella on näkemistä ihan kivasti. Vanha hylky ja kaikkea muutakin jämää vuosien saatosta. Hiukkasen buugi oli vanha venäläisten joku kasarmialue. Siellä on ollut vankia ja kaikkea. Tunnelma kuin keskitysleirillä konsanaan. Nyt on siis tullut käytyä niin kärjessä kuin suomessa vain pääsee. Molemmat päät on nähty, etelä ja pohjoinen. Valloittaja fiilis.
Päivän kruunasi maukas illallinen Ravintola Origossa. Paikkahan on hyvinkin romantique, sadoin kynttilöin ja mikä ihan rauhallisuus. Eihän Hanko näin talvikaudella ole mikään turistirysä, mutta sopi meille. Eihän me muita nähty, saati kuultu. Vain toisemme. Oih yrjö, mitä siirappii. Mut joo, ruoka oli todella hyvää, palvelu pelasi, täytynee nostaa pääruuan viikunapähkinärisotto. Tod. maukasta.


Hah, meillä oli jo ensimmäinen parisuhdepalaveri. Kyllä. Näin sitä sanottavaa löytyy jo puolin ja toisin. Tässä iässä höpelöityneenä, sitä uskaltaa aukaista salaista arkkuaan, ja saakin huomata, että oikotietä onneen ei ole. Asiat täytyy nostaa pöydälle ja näin niistä selvitään. Tai siis selvitellään. Se oli sellaista rakentavaa ja ainakin allekirjoittanut tykkää pohtia ja puida. Se on rakkautta parhaimmillaan. On niin ihanaa jutella yhteisiä. Eikä meillä tylsäää ole. Suhteessa huumori on tärkeää. On hyvä, kun ilmoille naurukin kiirii. Hah!


Jatkettiin iltaa vielä paikalliseen kuppilaan. Ei kai siellä ollutkaan muita auki, kuin tämä yksi vain. Meno kuin villissä lännessä ja hiukka huomioo saatiin aikaiseksi. Siellä päin homot ovat varmasti vielä jonkun sortin nähtävyys, mene ja tiedä. Mutta hauska ilta kaikkinensa.


Sunnuntaina käyskenneltiin kaupungilla ja käytiin kahvilla Cafe Alan`s. Kiva kuppila vanhassa puutalossa, jossa myös jotakin käsityömyymälää. Kotimatkalla käytiin mökin kautta. Siellä se nökötti niin orpona, niin piruna, että olisi tehnyt mieli sauna päälle tuikata. Saas nähdä, mikä on möksän kohtalo ensi keväänä. Uusia tuulia pukkaa varmasti myös sen saralla ja haikeita jäähyväisiä saatetaan viettää.


Ou jees, nyt täytynee valmistauta Naprapaatin käsittelyyn. Se on lievästi epämiellyttävää, mutta pakollista. Selkä taas vittuilee ja on pakko saada hoitoo. Olkoon alkanut viikkosi armollinen ja elämä täys. Tsau!

11 kommenttia:

 1. No ei ainakaan kuvien perusteella ollu ruuhkaa missään :). Mukavan rauhalliselta ja seesteiseltä näyttää. Joskin kaikessa karuudessaan vähän pelottavaltakin. Mutta kesällä kaikki on varmasti toisin.

  Möksää tuli vähän surku :(. Toivottavasti saa vähintäänkin yhtä hyvät emännät, jos niikseen tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollut turistirysä ja siksi juurikin niin jännää. Olen aina käynyt vian kesällä ja ajatellut, että täällä olisi hauska vierailla syksyllä. Suosittelen.

   Itkut möksästä itketään sitten ensi keväänä. Eihän sitä vielä tiedä, mitä tässä tapahtuu.

   Poista
 2. Nautittavaa tunnelmaa!
  Mekin tässä yksi viikonloppu mietimme reissua Hankoon, mutta ajattelimme sen olevan niin kesäkaupunki, että siellä ei tähän vuodenaikaan ole mitään nähtävää. Väärässä näköjään olin. Kiva, että järkkäsitte myös paikallisille vähän "nähtävää"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Hanko on kokemus näin turismonkin ulkopuolella. Hiljainen ja autio. Luonto ja meri puhuttelee. Ravintola Origo ei pettänyt. Voin kyllä suositella.

   Meistä myös paikalliset oli "nähtävyys."

   Poista
 3. Hangosta saa hyviä aviomiehiä, mä ja systeri napattiin sieltä matkamuistoksi ukot yli 34 vuotta sitten. Edelleen mukana :-)
  Muuten on kyllä niin kuollut ja kehittymätön kaupunki kuin vain voi olla, uimahalliakin suunniteltu 40 vuotta.
  Kesällä tietty ihana paikka (mikä nyt ei olis) ja todellakin tuo Origo on loistava paikka.

  Parasta on että sä oot nyt löytänyt onnen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Terveisiä Ukolle, hyvän olet löytänyt. Juuri tuo kuolleisuus ja autiot kadut oli kokemus. Toisaalta hiukka sääli ettei kaupunki panosta. Kaunis ja omanlaisensa kaupunki. Meri ja luonto puhuttelee.

   Origossa on tunnelma aja ruoka oli perfetto. Samoin palvelu. Ihanaa hei, kun ei ollut meteliä, eikä paikka pullistellut muita. Saatiin kuherrella rauhassa ;)

   Poista
 4. Ai niin, tosi hienot kuvat taas!

  VastaaPoista
 5. Mulle Hanko on NIIN kesäkaupunki, että en voisi kuitella marraskuussa sinne mennä, mutta kun katsoin kuviasi, niin mietin, että mikä ettei. Viikonloppuna oli kuiten ihan kiva ilma ja ainakin täällä Espoossa oli lämpimämpää kuijn juhannuksena :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanko on kokemus tähän aikaan vuodesta. Minä olisin toivonut kunnon myrskyä, joskin tuuli kyllä tuntui siellä eteläkärjessä. Eikäpähän ollut tungosta. Tehkää yhden yön romantica-viikendi, kivaa siellä on. Ja autiota.

   Poista
 6. Upeita kuvia Make! Hanko on ehdottomasti koettava myös muulloinkin kuin kesällä. Hanko talvella on melkoinen kokemus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanko on PoP! Se autioisuus puhuttelee minua. Rauha ja hiljaisuus.

   Poista