15.10.2014

Ollaan kahden lällälää

Sateisen harmaa aamu. Kellastuneet koivut antavat kivasti väriä. Ne hyökkäävät maisemasta kuin peto pikku bambin kimppuun. Tuosta tulikin mieleen, että meinasin eilen purskahtaa itkuun metrossa luettuani iltapäivälehdestä, kun metsästäjät ovat kaataneet karhuemon ja toisen poikasista. Yksi pikku poikanen oli jäänyt eloon. Reppana oli rakennellut pesää vanhaan muurahaiskekoon. Yksin, orpona vailla emoa, vailla sisarta. Tosiaankaan itku ei ollut kaukana ja samalla tunsin suunnatonta raivoa noita verenhimoisia metsästäjiä kohtaan. Miksi eivät lahdanneet koko perhettä, jos nyt ylipäätään pitää tappaa. Että mua pisti vihaks!

Vai johtuuks tää tunteilu nyt siitä, että ihastunut ihminen on herkillä? Muutenkin sitä on jotenkin oudossa olotilassa. Tai en mie tiiä, siitä on satavuotta, kun on ollut ihastunut. Oliks se tällaista? Olo on hermostunut, levoton. Kummallisesti miettii sitä toista ihmistä. Samalla sisällä kuplii ja pirskahtelee silleen kivasti kutittamalla. Ihan kuin olisi snadi ripuli. Mut ei kuitenkaan oo. Outo on tämmöinen tunne, samalla niin kuin ihana.

Muistikuvissani ensihuuma oli sellaista törmäilyä. Hillitöntä kiihkoa ja tuntui, että toisesta ei voi saada tarpeekseen. Mustissa sukissa mentiin ja pelkkä väärä katse saattoi laukaista primitiivisen raivokohtauksen. Eihän silloin nukuttu, vaaleanpunaisessa pumpulissa painettiin menemään yön päivän.  Onhan tää nyt siihen verrattuna rauhallista ja kypsää. Sellaista aikuismaista.

On antoisaa jutella ( vai olisko keskustella parempi ilmaisu ) toisen, itselle uuden ihmisen kanssa. Mielipiteiden ja kokemusten vaihtoa. Saa pikku hiljaa oppia tutustumaan. Intresanttia. Sitä niin kuin kypsyy toiseen pikku hiljaa. Enkä nyt missään nimessä tarkoita, että kypsyy kyllästymään. Se on vähä kuin juuston tai viinin kypsyminen. Paranee vain. Olisiko se tällä kypsällä iällä sellaista, että sitä kohtaa toisen, antaa mahdollisuuden itselle ja hänelle, haluaa oppia tuntemaan, ihastuu ja poks! rakastuu. Mikä muuten on ihastumisen ja rakastumisen ero? Mistä sitä tietää, että on ihan love. Onks se sitä, että on valmis menemään toisen puolesta vaikka helvettiin, pyyhkimään toisen pyllyn, tai pureksimaan ruuankin valmiiksi. Häh? Olen pari kertaa elämässä ollut rakastunut. Ihan liiankin. Näin jälkikäteen ajatellen, minusta se oli enemmänkin repivää ja tuskallista. Se toki oli silloin kuin allekirjoittanut oli nuori ja silloinhan ne tunteet olivat ylitsevuotavia, eikä niillä ollut arjen kanssa mitään tekemistä. Tämmöinen seniorLove on paljon tyydyttävämpää. Pehmeää ja sulosoinnukasta. Äääh, oonks mää ihan lälly? Lällälää...

Laitoin muuten sinne Brondaan asiallisen ja rakentavan palautteen La-illan ruokamyrkytyksestä. Täytyypä antaa kuppilalle kiitosta siitä, kuinka hienosti asia hoidettiin. Heidän puolelta tehtiin ilmoitus terveystarkastajalle ja sain illallisen maksun korvauksena takaisin. Asia hoidettiin viipyilemättä ja ihmiselle tuli tuosta hyvä mieli. Vaikkakin La-yönä kirosin koko kuppilan alempaan helvettiin. Mulle vain kävi huono tsäkä, mut noin hieno asioiden hoito antaa paljon anteeksi. Hyvä, hyvä.

Jes söör. Nyt lähden vesihölkkää. Edessä on taas uusi hieno päivä. Tiesittekö, että se on täynnä upeita mahdollisuuksia. Mut arvatkaas mitä, odotan viikonloppua kovin. Silloin saadaan olla kunnolla kahden.  Aika ällöö vai mitä? Ollaan kahden liki lähekkäin.

4 kommenttia:

 1. "Ihan kuin olisi snadi ripuli."
  Ehkä paras ikinä kuulemani kuvailu ihastumiselle! :D :D :D

  (Itsellenihän tulee ripuli aina ihan konkreettisesti, kun olen ihastunut. Vatsa ei kestä sitä kihelmöintiä. Et ehkä halunnut tietää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se sellaista, aivan epätavallista. Eikä se oo mikään ihme, jos massukin on sekaisin ;)

   Poista
 2. Aika hattaraa, mutta hyvä niin!
  Harvoinhan tuo tunne on päällä, nauti täysillä niin kauan kun tuota kestää, kyllä se arki taas palaa kuvioihin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, et välillä on hattaraa. Nautin mää, mut ei arkitunne ole paha. Se on ihana tavallisuudessaan.

   Poista