17.8.2014

Lähellä mutta kaukana

Tuulikello vienosti kilkattaa pihapihlajassa. Villanuttu piti laittaa ylle, on sillai ihanasti viilee. Joku pariskunta souti juuri ohi, se on ihmeellistä. Täällä ei juurikaan ole liikennettä ja jos joku ohi menee, niin sitä pitää möllää kuin lehmä uutta navettaa. Ties mitä rosvoja tai muita pahatapaisia ovat. Hus, hus, pois meidän rannasta.

Viikendi taas ohi. Olikin voimaannuttava ajanjakso. Paljon lepoa ja rauhaa. Tässä iässä arvostaa kaikkea sellaista, mitä nuorempana piti vain booring booring. Elämän arvoasteikolla tulee muutoksia, se on ikuista liikettä ja tuntumaa. Olisi hyvin vaikea kuvitella, että jaksaisi yöt läpensä valvoa ja rairai joka ilta. Ehei, täytynee tunnustaa, että taisin mennä joka ilta het kympiltä maate. Sitähän voisi pitää tylsänä, mutta minusta se on ihanaa.

Iltavalo
Eilinen talonäyttö oli samalla kertaa hirvittävän mielenkiintoinen ja pelottava. Kohde oli käyttötarkoitukseltaan juurikin sellainen mitä voisin etsiä, mutta siinä oli paljon epävarmuustekijöitä. Sellaisia, että oli pakko miettiä olisikohan tämä hullun hommaa. Enihau, talo oli kyllä jännä ja siitä saisi erittäinkin kivan kodin, työtilan ja whatever. Minä en remonttia pelkää, mutta kohteessa oli paljon sellaista tehtävää, josta ei edes osaisi sanoa kuinka paljon se tulee maksamaan ja mitä muuta mahdollista ikävää voisi löytyä. Ei siinä mitä, jos olisi rahaa sellaista 200 tuhatta ylimääräistä, niin vot sie, siitähän se lähtisi.

Sama kuva, hetki myöhemmin
Minähän näen kaiken aina "sieluni silmin" ja tässäkin kohteessa laitoin ja sisustin jo kovasti. Hetken jo näin itseni siellä. Sulaa hulluuttako, mutta tässä tapauksessa järjen ääni voitti kuitenkin. En ole pettynyt, olehan vasta ensi askeleilla ja tämä on sen verta iso asia, että nyt ei kannata hätäillä. Kaikki aikanaan ja jos tarkoituksella on merkityksensä, niin kaikki tapahtuu ajallaan. Mut oli aika kiva käydä katsomassa, sitä jotenkin innostui. Unelmia, unelmia.... Jos ketä kiinnostaa, niin tästä voi klikata ja käydä katsomassa mitä ihmettä se hullu nyt veivaa. Ja jos jollekin lukijalle tulee joku kohde mieleen, niin saa toki vinkata. Jatketaan harjoituksia.

Tänään lähdetään ajoissa kaupunkiin. Ukkorähjä lähtee duunireissuille. Mutta sitä ennen mun täytyy keretä kuntovoimailee. Viikolla se on silleen estynyttä hommaa, että viikonlopussaan on otettava kaikki irti. Harmillista, kun noi vedet kylmenee niin, ettei siellä voi tunti tolkulla juosta. Sitähän saattaa vaikka kangistua.


10 kommenttia:

 1. Kohdehan oli mahtava! Upealla paikalla ja ei ollenkaan niin huonossa hapessa, kun olisi voinut olla.
  Niin kun sanoit, kannattanee silti ottaa iisisti, ajan kanssa. On nuo kuitenkin sen verran isoja hankintoja.

  Sinun innostamana kävin eilen katsomassa yhtä kunnostettavaa "mumlonmökkiä", se oli ihan pommi. Ja kun auton parkkeerasimme pikkutielle ja näimme naisen rikkakasveja poistamassa, mieheni sanoi, että kysy tuolta naiselta saisiko tähän jättää auton. En ehtinyt, kun nousta autosta, niin nainen huusi vihaisena, että aja pois, heidän puimurinsa ei muuten mahdu ohi.....sanoin "anteeksi" ja lähdimme pois. Hui, vihaisia maalaisia :-)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisen näköinen talo, mutta todella kaipaa laittamista ja hieman hurjalta kuulosti tuo katton kohta. Jos pitää uusia koko katto, niin hintaa tulee rutkasti. Toisaalta siihen kyllä saisi upean valoisan ateljeen ja työskentelytilat.

  VastaaPoista
 3. Tuohan oli mahtava, siellä voisit toteuttaa unelmaasi. Ja mä nään jo sieluni silmin kaikki herkkuruuat ja kekkerit mitä pitäisit. Tosin keittiö pitäis ensin purkaa ja laittaa uusi. Muut tilat näytti kaipaavan maalia ja tapetteja. Hyvää oli myös se ettei museovirasto puuttuis sisätilojen muutoksiin ainoastaan julkipuoli pitää säilyttää. Aika edullinen kun oma tonttikin. Olis tietysti hyvä tietää lämmityskustannusten (öljyn kulutuksen) hinta.

  VastaaPoista
 4. Vastaan kaikkille yhes.
  Talo oli kyllä hurmaava ja voitte arvata, että alkoi ankara pohdinta ja kynsien pureskelu ( jos mua hermostuttaa niin saatan purra kynsiä, muutoin en. Siitä tietää.)

  Isot epävarmuustekijät saivat mut luopumaan urakasta. Sisäkatto on laho ja siellä on mikrobikasvustoa. Sitä ei täysin tiedä, kuinka laajalle se olisi levinnyt. Pahin, se on levinnyt niin, että koko katto pitää uusia. Kallis.

  Viemäriverkosto pitää liittää kunnan verkkoon. Ei ole tietoa kuinka pitkä on matka mihin se liitetään. Jokainen metri maksaa. Kallis.

  Lämmitysjärjestelmä saattaa olla susi. Sen uusinta on kallis. Uudet öljykattilat, ym.

  Sähköt koko talossa on uusittava. Siis kokonaan uusiks.

  Itse pintaremontti on tässä tapauksessa vain pala kakkua, tämä kaikki muu pelottaa. Eikä pelottaisi, jos mulla olisi se 200.000 ylimääräistä, niin sillä selvittäisi aika pitkälle.

  Ei tämmöisiä tosin usein ole tarjolla, mutta uskon ja luotan, että se oikea sattuu vielä kohdalle :)

  VastaaPoista
 5. Jo vain, nyt uskon;-) Harmi kun on päästetty noin huonoon tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano. Jos kohde olisi ollut sellainen, että noi epävarmuustekijät olisivat pois, niin siinä se olisi. Tietty, hintakin varmasti ihan toinen.

   Poista
 6. Uh, aika isoja remontteja....vielä se katto olii mennyt....

  Odotellaan sitä sinun unelmaasi edelleen, tämä taisi olla vasta eka kohde?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kohde. Tää asia nyt kuitenkin on sellainen, että varmasti ei tapahdu ihan heti. Mutta kyllä se tulee!!!

   Poista
 7. Hmmm.. Oli ulkomuodoltaan ihan tyystin erilainen kuin se unelmien ateljee, jonka olin sulle kuvitellut :).
  Senpä takia olenkin melkoisen varma, että se Oikea antaa vielä odottaa itseään.

  PS: Ihan mahtavat valoilmiöt taas kerran noissa sun kuvissa!

  VastaaPoista