20.8.2014

Linkoo mua

Uusi pyykkikone jyllää hekumallisesti. Eilen kaksi salskeaa nuorta miestä toimittivat masinan Martan käyttöön. Niin olivat vahvoja poikia, että yhdellä kädellä koneita nostelivat. Ihan oli pakko kysyä, että onko teillä selän kanssa ongelmia. Nuoria olivat, katsoivat kysymysmerkkinä. " Ongelmia, mitä ne on?"
Mut joo, ihanaa päästä pesemään koko tuo liinavaatepyykkikasa ( huh, mikä sanahirviö, onks se yhdys.) En ole pessyt kuin paitapyykkiä kevyesti ja kaikki tuo muu on koko kesältä. Riittä pestävää. Mut hei, vaikka moitin digidaalia, niin uudessa koneessa on sellainen hienous, että voin säätää aikaa ohjelmassa kuin ohjelmassa. Harvoin ainakaan päivittäinen paita/kalsaripyykki on niin likaista, että sitä täytyy kaks ja puol tuntii pyörittää. Siitä voin kuulkaa ihan ite nipistää muutaman hetken. Nyt on näppärä, kun voi pyöräyttää koneellisen aamulla ennen duuniin lähtöä.  Olen huumautunut.

Digidaalia
Kaikki viikonloput aina sieltä huhtikuulta ollaan rampattu möksäl. Ja se taas tarkoittaa, että kotihommat ovat jääneet vähemmälle tai niitä tuskin on ollutkaan. Nyt alkaa nyppiä. Tahraa ja pölyä joka paikka täys ja mua jo himotuttaa päästä suursiivoamaan. Olen esimerkillisesti oppinut sulkemaan silmäni vallitsevan tilanteen takia, mut nyt ollaan kyllä jo sietorajoilla. Mulla ei koskaan ole himas mitään kasoja tahi nyssyköitä nurkissa. Nyt on. Kaikkee jotka odottavat sijoittelua, järjestelyä ja roskista. Toisaalta, tämmöinen on ihan hyvää vaihtelua ja oppia siihen, että voi elää toisinkin. Tai en mie voisi. Se on mun luonto.

Uhka viikonloppuna
Sain eilen erittäin iloisen uutisen! Olen tässä viime ajat hoidellut vanhempieni asioita. Lähinnä asumiseen liittyvää ja sen sellaista. Ikä alkaa painaa ja kaikki asiat eivät ole enää niin yksinkertaisia. Apua tarvitaan. Eilen tuli s-postia eräältäkin vanhusyhdistykseltä ja  heille tarjottiin senior-asumispaikkaa oikeinkin kivasta talosta ja alueelta. Tämähän on kuin lottovoitto! Ja kuinka nopeasti kaikki järjestyisikään, jos tämä nyt onnistuu. Käsittääkseni näitä paikkoja jonotellaan useampia vuosia. Tällainen asumismuoto antaisi tukea ja turvaa myös meille lähiomaisille. Tieto siitä, että apu on lähellä ja saatavissa, jos jotakin sattuu, rauhoittaa kummasti myös allekirjoittaneen mieltä. Jess, mahtavaa! Aim häpii!

Herra mun vereni

Riviera Aurinkolahti
Hei, hyppäsin tuossa puolihuolimattomasti, ikään kuin ei tässä nyt mitään ihmeellistä tapahdu, puntarille, tarkistaakseni kuinka on kertyneiden kesäkilojen laita. Hitto vie, niitähän oli kadonnut jo useampi! Kohta ollaan talvisissa mitoissa ja syksy saa tulla. Kun elämään tulee se rytmi, niin kilotkin katoaa ihan itsestään. Tai en ne mitä itsestään katoa. Pullan puputtaminen ja kaljan kittaaminen on normaalia tasoa ja kai sillä vesihölökälläkin on osuutta asiaan. Hyvä minä. Nyt mahtuu taas äksällät päälle, ei tartte olla äksäksällää. Slimfittiä ei vielä voi edes unelmoida. On tää sit kans. Ikuista ja iänkaikkista. Jos ajattelee niitä aikoja, kun oli hoikimmillaan ja kunnossa, niin edes silloin et ollut tyytyväinen itseesi. Aina voisi vielä olla enemmän ja enemmän....jotain...mitä. Ihan höperöä. Jospa alkaisi olee tyytyväinen juuri tähän hetkeen ja näihin ihroihin. Hyi, ei kai.

Jess. Nyt äksön. Velvollisuudet velvoittavat. Ihanasti linkoo toi mun uus kone! Tasasen varmaa. Niin ko elämä.

10 kommenttia:

 1. Ihanan sekalaista ja hyväntuulista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajunta virtaa ja pyykkikone linkoo ;)

   Poista
 2. No niin, monta hyvää asiaa! Hieno juttu toi senioriasunto:)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa Marketta, kyllä sinun nyt passaa lingota noin hienolla pesukoneella. Kyllä sitä kesällä saa vähän lipsua siivoamisesta, mutta kyllä me sitten syksyn tullen laitamme taas pinnat kiiltämään. Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Armas Sinikka niin tietää Marketan intohimot. Syksyllä rätti heilu taas.

   Poista
 4. Näyttääpä hienolta tuo uusi pesimesi, digivaloja ja kaikkee :) pesuajan säästö on hieno juttu. Ja se vasta hienoa kuulla, että vanhemmillasi olisi mahdollisuus senioriasuntoon , ne taitavat olla kortilla. Itsekin tuumin, pitäisikö jo jonoon asettua ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uusi kone on ihana. Ja se ajan säätö, wauh!

   Poista
 5. Täällä Kaikkeen Puuttuja varovaisesti kysäisee vanhempiesi asumiseen liittyen: olettehan kysyneet neuvoa/ottaneet selvää kaikista tuollaiseen järjestelyyn liittyvistä kustannuksista? Asia liikkuu meinaan Kaikkeen Puuttujan "työmaalla". Ja olen useamman kerran tavannut vanhuksia/omaisia, jotka ovat tehneet isoja ratkaisuja saamatta perusteellista selvitystä kokonaiskustannuksista. Valitettavasti.

  Ja kuten tuossa jo mainittiin, _kunnalliseen_ palveluasumiseen joutuu (ymmärtääkseni kaikkialla Suomessa) jonottamaan. Erikseen ovat yksityiset; säätiöiden tms. hallinnoimat paikat. Mutta kustannukset ovat sitten eri luokkaa. Jos raha ei ole kynnyskysymys, kaikki on fine. Aika moni nykyeläkeläinen vain pärjäilee melko pienillä eläkkeillä ja silloin yksityiset vaihtoehdot ovat pois laskusta (itsemaksavana). No, enivei, tieto on valtaa... kannattaa ottaa selvää, perusteellisesti.

  Sorry ja kiitos. Voin antaa myös tarkempaa tietoa tarvittaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin vasta nyt kommentisi. Joka oli hyvä ja teroitti minunkin mieltäni suhtautumaan asiaan tarkasti. Ko. Seniorasuminen on sellainen, että vain halutessaan voi ostaa palveluja. Eikä vuokra ollut päätä huimaava. Mutta asia saa toistaiseksi jäädä, ei kelvannut vanhuksille.

   Poista