2.6.2014

Älä mulle yläpilvee

No niin, täällä sitä taas ollaan, kaupungissa ahdistumassa. Miks nää seinät täällä tulee päälle enemmän kuin möksällä? Ehkäpä juuri siitä syystä, että siellä ei seinät ole ympärillä vaan ihka-aito luonto. Sitä voi hetken luoda itselleen sellaisen illuusion, että on villi ja vapaa. Täällä on tunkkaista, hämärää  (kaihtimetkin alhaalla, ) eikä täällä ole mitään tekemistä.  Tämmöiselle tuntuu häkkiin suljetusta eläimestä. Siksipä otankin oikeudekseni valittaa ja purkaa tänne tätä vallatonta kismitystä. Oukei, kyl mää tajuun, että asiat voisi olla huonomminkin, mut miks aina pitäisi ajatella niin? Enks mää nyt saa vaan rauhas märehtii ja olla vittuuntunut.

Mä olin jo niin mielessäni sopinut, että tätä sairastamista kestää viikon ja tänään palataan taas sorvin ääreen. Onko joku suurempi pelissä ja aivan kuin se varottaisi olemaan varovainen. Nilkka alkoi ikävästi oireilla enemmänkin eilen aamupäivästä ja tykyttävä kipu ei ota loppuakseen. Haluuks se kertoo, että lehmä makaa nyt vaan, eikä yhtään urheile. Ja niin kun mun tekisi juuri nyt mieli steppitunnille tai vähintäänkin bodicomboon jytkyttää. Voihan perseen suti, en taas paremmin sano.

Nöyrryin eilen ja varasin sit kuitenkin ajan tohtorille tänään. Kai se on vain pakko. Täytyy myös tunnustaa, että ortopedianerikoiskirurgi Netti. M. Janhunen kävi tekemässä diagnoosin ja otti asioista selvän. Tämmöinen vaivahan saattaa saatana kestää monta viikkoa! Nyt tarvitaan jo terapiaakin tai ainakin vahvemmat lääkkeet ( mielellään humahuttavat relaksantit. ) Jos paukuttaisi ittensä semmoseen mömmöön, että elämästä häviäisi muutama viikko ja katso, STÄDÄM! nilkka olisi kunnossa tietämättään mistään mitään ja sairastamatta. Hyvä idea, ihan helvetin hyvä.

Uskotteko te siihen, että elämä menee sellaisissa sykleissä? On hyviä ajanjaksoja ja sitten taas vähä vähemmän hyviä. Ja sit on jaksoja, että kaikki huonot asiat tulee samaan syssyyn. Minua moinen teoria laittoi kyllä miettimään. Nyt kun tätä elettyä elämäkin alkaa olla takana, niin voin jo puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä. On noin niin kuin perspektiiviä asioihin. Viimeisen parin vuoden aikana toinen ikävä on seurannut toistaan. En nyt voi niitä tässä käydä erittelemään, ovat silleen henkilökohtaisia ja miks pitäis? Itse ne kuitenkin tietäen. Eikä kaikki ikävät ole minun, vaan lähipiirissä sattuneita, jotka koskettavat myös minua voimakkaasti.

Tuossapa juurikin lauantaiehtoona pohdiskelin tapahtuneita hiljaa mielessäni ja Ukkorähjällekin totesin, että taidan elää sitä vaihetta elämässä, kun näitä ikäviä on enemmän kuin mukavia. Mutta semmoistahan se elämä on. Eiks olekin? Tyydytän itseni ajattelemalla, että tarvitsemme näitä ikäviä siksi, että huomaisimme taas kaiken kivan ja kauniin. Jos elämä olisi pelkkää yläpilvee, niin eihän sitä ymmärtäisi siksi miksi se on tarkoitettu. Siis siksi, että elämä on välillä myös kivaa. Vaikka välillä se ei ole niin kivaa. Eiks toi oo jo aika filosoofisesti sanottu? Silleen hienosti juu.

Nyt alkaa olla jo liian diippiä mulle itsellekin. Taitaa olla parasta, että vedän vaakaan, möllään jonkun puuduttavan leffan ja olen ihan helevetin kyllästynyt elämääni. Täällä pitäisi vähintäänkin siivota ja aika  kirpakasti ottaa luonnolle, kun en edes rättiä pääse perkele heiluttaa. Hyi, tuli taas paljon tuhmia sanoja, mut mun mieleni on tumma ja tarttee voimasanoja. Sori hei sori.

7 kommenttia:

  1. Välillä tummaa yläpilvee, että se aurinko näyttää entistä kirkkaammalta!
    Lepäähän nyt, kyllä sitten taas ehdit mennä tuhatta ja sataa, kun jalka on kunnossa. Paraneekin pikaisemmin, kun maltat ottaa iisisti.
    Muistan joskus aikoja sitten, kun satutin nilkkani. Kävely teki kipeää, lekuri sanoi, että saikkua...no satuin olemaan äityslomalla, kotona muutaman aktiivisen lapsen kanssa :-) ei tullut kuuloonkaan, että olisin saanut levätä. Ulos oli mukuloiden kanssa mentävä, ettei ne sisällä kiivenneet seinille.
    Siinä hetkessä olisi ollut tooooosi kiva, jos olisi voinut vaan olla.
    Pitkää pinnaa sulle, kaihtimet ylös ja anna auringon paistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tässä muuta voi. Mutta kuinka toi makaaminen voikaan olla ihmiselle ylivoimaista ja niin hemmetin puuduttavaa.

      Mukulat ne pitää liikkeessä. Satoi tai paistoi, oli terve tahi sairas ;)

      Poista
  2. Samat on perspektiivit täällä. Täsmäyläpilvet on nyt yhden kolme vuotta vaaninu pään päällä ja sais jo mun puolesta vaihtaa maisemaa ennenku ollaan itse siellä pilvien paikalla. Jos ei ny satu jotain ennen sitä..

    PS. Jos perustat nettitohtoripalstan, tuun heti asiakkaaks. On karttunu tota tiatoo sen verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, kolme vuotta. Nyt olet saanut tarpeeksesi ja tummat pilvet saa luvan väistyä. Hus, hus!

      Tohtori Netti. M. Janhunen on miettinyt itse samaa. Minusta tulisi kuunteleva, empaattinen ja lahjakas lääkäri. Vaikka potilas olisi terve, niin kyllä me joku vika aina keksittäisiin ;)

      Poista
    2. :D. Nimenomaan. Meet vastaanotolle terveenä ja tuut diagnoosi kainalossa takasin :D

      Poista
  3. Ota joku mukava kirja ja lue sitä, selaile ihania sisustuslehtiä ja haaveile samalla jostain ihanasta, kyllä se aika menee silleen kuin siivillä ystäväiseni... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parahin Sinikka,
      Varmasti tietänet, että Marketan parhaita puolia ei ole paikallaan olo ja haaveilu, mutta kiitos kuitenkin kannustavista sanoista. Tänään paistaa aurinko ja minä yritän hymyillä :)

      Poista