27.3.2014

Valaisevaa kipua

Jou, jou! Arska tekee ylösnousuaan ja on juurikin sillä rajalla, että kohta valo läjähtää verkkokalvolleni. Tämä on aina niin huikea valoshow, kun tämä jumalainen pallo nostattaa itsensä puiden latvojen yläpuolelle ja antaa tulla. Se saa aikaan täydellisen sokaistumisen ja minun on pakko kaihdita näkökenttäni. Sulkea siis tuo jumalainen valo pois, jotta näkisin näpytellä. Silleen julmaa joo, koska pimeän runtelema sieluni kaipaa valoa. Voisihan sitä tietysti kokeilla, jos kirjoittaisi aurinkolasit nenulla.  Noh, olisihan se hiukkasen hassua. Istua nyt tässä koneella aurinkolasit päässä. Joku voisi kuvitella, että jätkä diivailee... Kello on 06.38 ja hep! Nyt Arska on iso hekumallinen pallo ja miN ä e N n   äää Enä Ä m  iTääääN.

Kävin eilen lekurilla. Siitähän on tullut minulle jo rakas harraste. Tämä herrahenkilö on silleen erikoistohtori, että on erikoistunut kipuun. Heitä ei ole kovinkaan monta ja saatavuus on hiukka hankalaa. Olen jo kerran aikaisemminkin päässyt hänen pakeille ja jo silloin se oli tavallisuudesta poikkeava kokemus. Positiivisessa mielessä, absolyytli. Aikani oli puolikasi illalla ja jouduin odottamaan pakeille pääsyä puolitoista tuntia. Normisti Martalla menisi hermo, mutta kun tuon tietää ja siihen osaa suhtautua, niin hyväähän kannattaa aina odottaa.

Tämmönen valoilmiö toissa iltana
Vastaanotto ei tuottanut tälläkään kertaa pettymystä. Olin toktorin pakeilla toista tuntia ja täytynee myöntää, että itkuhan se Martalla tuli. Se on hassu juttu. Sitä pitää sisällään tätä ikävää möykkyä ja yrittää tulla asian kans toimeen ja elämään, niin sitten kun sen antaa tulla ja vielä joku ammattitaitoisesti kuuntelee ja suhtautuu, niin purkautuminen on vallan väistämätöntä. En nyt ala erittelemään syitä ja seurauksia, mutta ikävästi tässä on useampikin tautiluokitus päällekkäin. Sain kortisooni piikkiä, kipukynnystä nostavaa lääkettä ja paljon, paljon asiallista tietoa, ymmärrystä ja todennusta sille, että en ole luulosairas. Sairastan kipua. Tässäkin tapauksessa joutuu kysymään sen iänikuisen, kumpi oli ensin, muna vai kana. Ihan sama, olkoon vaikka rutsinmuna.

Se pääsenkö koskaan eroon tästä kipuhelvetistä, on taas ihan oma juttunsa. Minulle tärkeintä on kaiketi se, että oppisi olemaan ja elämään asian kanssa. Ymmärtämällä asioita, niitä voisi, ja saattaisi hyväksyä ne sellaisena, kuin ne ovat minulle annettu ja langettu. Sen verran vielä totean, että tämmöiset lääkärit ovat hyvin, hyvin harvassa. Nämä ovat herran lahja tuomituille. Ovat silleen pelastavia. Joku heitäkin tänne ohjaa, auttamaan muita ihmisiä. Ei huono, ei paha. Kiitos ja aamen.

Sen verran vielä 2. Tiesittekö, että yksi ilkeä kipu ihmisessä saattaa saada aikaiseksi paljon kipua. Kipu siis tekee uutta kipua ja näin sotkee ihmispolosen hermojärjestelmän. Silleen on kiva tuo järjestelmä. Perkele.

Laitoin eilen hakemuksen Valaistussuunnittelijan koulutukseen. Se alkaisi ensi syksynä ja kestää aina keväälle 2015. Minua on aina kiinnostanut valo. Silleen kun ihminen on pimee tyyppi, niin valolla on erityisen suuri merkitys. Sisustussuunnittelussa valaistus on ihan oma osa-alueensa. Se ei ole helppo. Siinä mennään helposti pimiään pöpelikköön. Herraparatkoon, kuinka haluankaan oppia valaisemaan ja varmasti, taas kerran, uuden oppiminen tuo kaivattua vaihtelua ja virkistystä elämääni. Mut joo, ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ei se ole niin sanottua, että koulutukseen noin vaan mennään. Se on suunnattu ammattilaisille ja mie saatan vielä tippua kokemattomuuttani. Toivotaan, toivotaan.



12 kommenttia:

  1. Pohdiskelimme juuri, että kun on kipuja ja stressiä, nukkuu huonosti ja on väsynyt, väsyneenä ongelmat tuntuvat miljoona kertaa isommilta kuin normaalisti. Tämä johtaa oravanpyörään, missä on vaikea tietää mikä johtuu mistäkin, saatika hypätä tuolta pois.....ei kiva.
    Hyvä kun tohtori osasi sinua auttaa.

    Valoa kansalle pääset kohta suunnittelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän se juurikin on. Pitäisi vain päästä pois kurrepyörästä. Kovasti yrittää hän :)

      Valo on ihmeellinen asia.

      Poista
  2. Hyvä Martta! Huikee kuva, upeat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimatkan kauneutta kännykällä tallennettu. Luonto, jos mikä, antaa ihmeellisiä taideteoksia.

      Poista
  3. Saman kokeneena tuli melkein itsellekin uudestaan itku, kun tuli niin elävästi mieleen SE lääkärikäynti, joka melkein kahden vuoden kipuhelvetin jälkeen oli ensimmäinen, josssa pääsin tapaamaan justiin sitä taivaanlahjalääkäriä, jolla oikeasti oli aikaa ja joka ymmärsi ja tiesi, mikä mua vaivaa. Katsoi vaan silmiin ja vakuutti, että hän tietää. Ei tarvita enempää tutkimuksia. Se oli jotenkin niin helpottava tunne vaikka samalla tulikin tietoon, että vielä voi mennä toinen mokoma ennenkuin olen terve. Mutta sekään ei haitannut. Itkuhan siinä tosiaan tuli ja lääkäri vaan rauhallisesti käveli hakemaan paperia, että sain niistä nenän :)

    Ihanaa, jos meet sinne valaistumiskurssille. Se on niiiiiin vaikea alue ja just sellainen, että tieto vaan lisää tuskaa. Siis jos sitä tietoa muka paljon, muttei kumminkaan tarpeeksi. Uskon, että susta voi tulla valaistusguru. Niitä ei varmasti oo liikaa.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, taidat tietää mistä puhun. Tässä tapauksessa ei voi sanoa, itku pitkästä ilosta. Enemmänkin itku pitkästä kivusta.

      Valo on kyllä hirvittävän mielenkiintoinen osa-alue. Jotenkin liittyy sisustamiseen ;)

      Poista
  4. Tuttu juttu tuo kipuasia , toivon , että omasi kanssa pärjäät . Toivon , että löydän myös lääkärin , joka löytäisi syyn ja ehkä, toivottavasti , vähän lievitystä. Huikea kuva !

    VastaaPoista
  5. Sikäli jännä, että se mun vanha niskapaskahermokipu on tod.näk. käynnistänyt hermo -ja kipujärjestelmässäni vellovan kivun. Ja tämä näin on ihmiselle riesaksi.
    En voi tätä lääkäriä suositelle, sillä hän ei ota uusia potilaita. Voi hitsi, soisin hänet kaikille niille, joilla on samaa ongelmaa. Tuo ei ole kivaa, ai nou. Tsemppii!

    VastaaPoista
  6. Kipu on suoraan saatanasta. Ja nuo kipukierteet vielä syvemmältä sieltä. Kortisoni on hyvä lääke, ja osaavat lääkärit kait sitten jumalasta seuraavia. Tai jotain sellaista.
    Mä luulen, että jollain lailla mutkan kautta luonnon valon lisääntyminenkin helpottaa kipuilua, koska kaikki on yhteydessä ja vaikuttaa kaikkeen.
    Tsemppiä! Ja onnea uusille opinnoille! Sä jaksat vielä senkin, melkoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kipu on saatanan sukulainen. Saatu piikki on jo poistanut kivun lonkan limapussitulehduksen, ou jee.

      Valo auttaa aina, siksikin jaksaisin sitä opiskella. Luonnon tai keino.

      Poista
  7. Täällä yks kateellinen pohjanmaalainen kipupotilas kadehtii niin maan perusteellisesti sun ihanaa lääkäriä. Itse olin fysiatrian ylilääkärin vast.otolla perjantaina ja itkuhan minultakin pääsi. Lääkäri oli jo päättänyt diagnoosin ennen kuin ehdin päivää sanomaan. Minulla on kuulemma stressi joka aiheuttaa kipua. Itse olen sitä mieltä, että ensin tuli kipu ja sitten stressi. Olin niin pöllähtänyt, että en tajunnut kysyä edes lääkkeitä. Tämä ylilääkäri passitti mut takaisin sinne mistä 1,5v sitten aloitin; työterveyteen ja se vieläpä neuvoi googlaamaan kipu ja stressi. Nyt sitten työterveyslääkäri saa passittaa mut nuppitohtorille ja psykoterapiaan ja kuntoutukseen ja ehdotti lääkäri minulle vielä työpaikan vaihtoa. Ihan totta! Jos mulla on avioerosta jo 8 v, edellinen työ oli kyllä stressaavaa (Kelan puh.palvelussa!) ja sieltäkin lähdin jo 2 v sitten kun ymmärsin, että se ei ollut mun juttu. Miksi nyt kun minulla on uusi elämä, uusi mies, uusi työ ja lapsetkin on jo aikuisia ja omillaan, niin miksi minulla nyt on stressiä joka aiheutta kipua? Sori ku aloin täällä avautumaan, mutta kun tunnen niin hyvin myös tuon saatanan sukulaisen; kivun. Oi kun saisi nukkua koko pitkän yön heräämättä kipuun. Lucky you! Mutta niin paljon ketuttaa, että minähän menen takaisin työterv.lääkärille ja vaikka psykologille, jos ne sitten parantais mun polven ja lonkan. Oishan se upeeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kuulostaa aika tutulle. Aikas monta tohtoria ollaan läpi käyty juu. Mielialalääkkeitä tuputtavat joka paikassa, mikä perkele se siinäkin on. Miks ei voida uskoa, että ensin on kipu ja sitten saattaa tulla masis. On kai se päivänselvä, jos elät jatkuvaa kipuhelvettiä, niin ei siinä paljon hampaita naurata.
      Minä voin vain toivottaa tsemppiä ja yritystä. Mulla apua on tuonut sellainen lääke kuin Klotriptyl. On kaiketi jonkun sortin mielialapilleri joo, mutta otan vain miedoimman ja sitäkin vain puolikkaan yöksi. Nostaa kipukynnystä ja näin helpottaa. Tohtorini tuossa sanoi, että hyvinkin saatan syödä sitä lopun elämään. En tykkää lääkkeistä, mutta pakkohan se on, jos muusta ei ole apua.

      Poista