25.3.2014

Miss Farkku 2014

Ilmasto on lämmin ja ulkona on selkeästi havaittavissa kevättä. Jopa niin, että pitääkö puhua kesän tulosta, sillä keväthän tuolla jo on. Eihän se voi enää tulla, kun se on jo tullut. Siis kevät. Kesää se tekee. Puuhastellessani kyökissä, minulle tuli kuuma. Aurinko siihen porotti ja vilkaisin mittariin. Paisteessa melkein kakskyt, ei ihme jos lämmitti. Hyvä, hyvä. Mökiltä lähtee viimeisetkin jäänrippeet.

Kato!

Hutkuilin eilen illalla Itiksessä. Mulla oli oikein asiaakin ja ei. Piti ostaa duuniin seinäkello ja sen sellaista. Itselle yritin etsiä jotakin kivaa päälle pantavaa. Miten se voikaan nykyään olla niin vastenmielistä ja hankalaa? Entiselle himoshoppaajalle. Ei olisi tuotakaan uskonut. Löysin mää kivan paitulin ja kuulkaapas, farkkurotsin. Vanha ukko yrittää epätoivoisesti verhoutua jeansiin, että varmasti näyttäisi nuorekkaalle, hah. Tänään pukeudun farkkuun ja leikin Miss Farkku 2014. Muistatteko, ennen vanhaan oli tuollainenkin missimittelö. Olisko ollut Beaversin järjestämä? Ei taida enää olla biiversii. Ne oli silloin niin mageet.

Jeans by Jeans
Ostoshelvettissä ei montaa ihmistä ollut. Kiva silleen, kun ei tartte jonotella. Asia mihin kiinnitin huomioo ja mietinkin mistä moinen. Kaikki kahvilat olivat täynnä ulkomaalaistaustaisia mieshenkilöitä. Sellaisia keski-ikäisiä tai iäkkäämpiä mamuja. Onko heidän kultturitaustassa tahi perimässä tapana notkua illat kahviloissa? Miksi eivät ole kotosalla, vaimon ja lapsien kanssa. Jännä silleen, ajatella jos kaikki perheen päät lähtisivät illaksi poikien kans kaffelle. Mistähän ne juttelevat, kauheen kiivas on heidän puhetyyli ja kovalla äänellä kailottavat. En mie sillä, jokainen saa olla siellä missä haluaa, mutta ei taida suomimies harrastaa kahvilakulttuuria. Ehkä se on sellaista miesten välistä terapointia. Sitäkin varmasti tarvitaan.

Mun kovalevylläni pyörii ilkeä ajatus. Se putkahtelee pintaan ajoittain, eikä se jätä mua rauhaan. Se vaivaa mua törkeesti, enkä saa sitä stoppaamaan. Ihmettelen vain mistä se kumpuaa? Jo jonkun tovin olen miettinyt, että en välttämättä elä enää montaakaan vuotta. Niin sanotusti viikatemies on jo nurkilla. Eiks oo aika kauhee ajatus? Kuolema. Eihän tämmöistä saisi tänne edes kirjoittaa, mutta mun on pakko. Sanomalla sen ääneen, se häviää ja jättää mut rauhaan. Olen tehnyt syvää analyysia ja yritän järkiperäistää ajatuksen ikävyyttä. Johtuuko tämä A) lähestyvästä kliimaksista ikääntymisessäni B) aina niin vilkkaasta mielikuvituksestani C) hysteerisestä luonteen laadustani D) näistä vallitsevista kiputiloista.

Sanotaan, että ihminen saattaa ymmärtää lähestyvän lähtönsä. Joku delaa, niin kanssaihmiset etsivät merkkejä siitä, että kyllä hän tiesi ja "ennusti" lähestyvän kohtalonsa. Niin jätti se yksikin aamu sen kahvinsa juomatta, ettei olis jo silloin tiennyt että... Sehän sanoi silloin kerran, että väsyttää, ettei vaan olisi tiennyt, että...  Minä tietysti mietin nyt, että voiko tämä minua rienaava ajatus olla viesti rajan takaa, siksikö siis mietin? Sikäli ristiriitainen tilanne, että tällaistahan ei kannattaisi murehtia. Ei missään nimessä! Jos lähtö tulee viiskakkosena, niin nyt jumalauta pitäisi kiireellä nauttia tästä elämästä. Nyt olisi elettävä kuin viimeistä päivää. Onko aikaa paljon vai vähä. Ihme kyllä, ei mua kuoleminen pelota. Elämä enemmänkin. Toivottavasti ei jäisi kitumaan, et jos se lähtö tulee, niin menisi sit kerralla ja kunnolla. Se varmasti on jokaisen toive, ettenkö sanoisi jopa unelma.

No niin. Eiks ollutkin iloinen aamun avaus? Mua helpotti heti. En mää ala tätä elämää himmailee. Meillehän annetaan tasan se, mikä meille on ennalta määrätty. Minun on nyt määrätty mennä pöntölle, uimaan ja lähteä elämään. Farkkurotsin päälle laitan. Ai ko kiva.

12 kommenttia:

  1. Olipa kiva, kun oli pitkästä aikaa kuviakin :).
    Niistä kun vois vetää sellaisen johtopäätöksen, että olet paremminkin heräämässä henkiin, eikä päinvastoin. Mutta johtuen kohdasta A ja ehkä myös kohdasta B olet nyt vaan jumittanut tohon synkkään ajattelumalliin, josta et nyt tavallaan uskalla päästää irti "ettei vaan mitään pahaa tapahdu..".
    En nyt tätä osaa selittää, vaikka se on mun päässä ihan kirkkaana.

    Pessimisti ei pety, mutta koitetaan olla iloisia (kun ei tosiaan tiedä koska tää loppuu ;))

    PS. Kiva paita. Ja rotsi tietty legenda niinkuin käyttäjänsäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kuolo korjaa, niin nyt on sit korkee aika elää :) Ei himmailla Annukka, pannan farmarii ylle ja annetaan mennä.

      Poista
  2. Nyt oli ihan pakko tulla kommenteeraamaan, kun niin tutulta kuulosti tuo elämän rajallisuuden ajatus. Taidetaan olla melko samaa ikäluokkaa (-65) ja tehdään varmaan jonkin sorttista välitilinpäätöstä eletystä elämästä. Miekin havahdun useesti pohtimaan, että kyllä tätä eloa on varmaan enemmän takana kuin edessä. Vaan eipä huolehdita, ikään kuuluu tämä!
    Farkkumeiningillä etiäpäin ja aikuisen ihmisen elämästä nauttimaan! Beaversit oli kova sana ja Gul & Blå oli myös miun suosikki :)
    Antskumaiset terveiset Imatralta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Imataralle! En oo muuten koskaan käynyt siellä, pitäis.

      Se on raaka totuus, että elettyä on enemmän kuin elämätöntä, mut haittaaks se? Ei musta. Nautitaan aikuisesti ja jeansit jalkaan vaan :)

      Poista
  3. No niin, johtuu kohdista A B C D joten hyppää suoraan kohteeseen E eli elämä!
    Hyvä alku jo mm. möksän siivous ja ihan mielettömän magee paita:-)

    VastaaPoista
  4. Olen lukenut näitä sun juttuja ja kovasti on meikäläiselläkin samanlaisia ajatuksia. Oon kans samaa ikäluokkaa ja krooninen kipu vaivannut jo toista vuotta. Kai nuo kuoleman ajatukset alkaa jo kuulua ikään ja kipuun? Onneksi on myös parempia päiviä ja iloisempiakin ajatuksia.

    Täällä Pohjanmaalla pikkukaupungissa miehet kokoontuvat huoltoasemille. Joka huoltoasemalla on oma ukkokerhonsa, pikku- tai varjoparlamenteiksikin niitä kutsutaan.

    Farkut, farkkupaidat ja farkkutakit on muuten meidän ikäluokan kansallispuku! Nehän kuuluvat ilman muuta arki- ja juhlakäyttöön! Niillä voi mennä minne vaan, vaikka naimisiin, kuten eräs tuttavapariskunta teki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän nyt on taivahan tosi, että emme enää nuorru. Kipuja tulee, kipuja menee. En olisi ihan uskonut, että tämmöiseksikin voi elo mennä. Mut hui hai, niillä mennään mitä on annettu. Tsemppii sinne :)

      Ukkokerhot ovat varmasti ihan paikallaan. Täällä niitä ei näy, muuta kuin mamut. Hassua.

      Hah, farkut ovat todella meittin kansallispuku!

      Poista
  5. Ikäkriiri (tai riisi, niinkuin meillä täällä Tampereella sanotaan) velloo varmaan suurimmalla osalla ihmisistä, jotka sen viiskymppiä onnistuu ohittamaan. Itselläni viiskymppiä meni vielä iloisesti hihitellessä, mutta kuudenkympin tullessa vastaan hymy hyytyi erilaisten uusien sairauksien myötä. Mutta olenkin aina ollut kymmenen vuotta jälkijunassa. Kuolinilmoituksia kun lueskelee (pitääkö nekin sitten lukea?), niin silloin kyllä huomaa, ettei moni elä edes viisikymppiseksi. Ja tein tuossa hiljattain testamentinkin, ettei vaan... Erilaisia sairauksia pukkaa entiselle terveelle, ettei vaan... Mutta eteenpäin mennään niinkuin muinainen mummo lumessa. Btw, oletko kokeillut sitä jäsenkorjausta, minua se auttoi enemmän kuin lääketiede (joka tarjosi vain kipulääkitystä). Tälläkin hetkellä olen nivelistäni kivuton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mie oon kans aina lukenut kuolinilmoitukset, ja tod. huomannut, että aika paljon menee populaa plusmiinus viiskyt.
      Mullahan on aina joku riisi päällä, ota tästä nyt sit selevä, mikä riisi milloinkin ;)

      Olen kokeillut jäsenkorjaaja. Hyvä joo, mut ei mitenkään erityistä apua :(

      Poista
  6. Rakas Martta, mene nyt sinne jäsenkorjaajalle, niin monet sua on kehoittaneet! Ja, kyllä niitä ukkokerhoja Hesassakin on esim. Itiksessä Cafe Fasterissa oon nähnyt muutamia kertoja ihan normi suomipappoja turisemassa. Palvelukeskusten/Vanhustenkeskusten kahviloissa käy ukot turisemassa. Sä oot vielä liian nuori;-) sitäpaitsi ukot liikkuvat aamuisin ja aamupäivisin.

    Ps. Farkuista vielä, mekin mentin naimisiin farkkuasuissa, valkoisissa ja kivaa oli:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekkö jäänyt tänne postaamatta, mutta jäsenten korjaustakin on jo kokeiltu. Ihan jees, mutta ei silleen mitään ihmeellistä kohdallani.

      Valkoinen farkkuasu on varmasti ollut erikoisen upea. Hienoa, että jotkut uskaltaa olla erilaisia ja poiketa kaavasta. Nam.

      Poista