24.3.2014

Siistii

Viikonloppu hurahti siivouksen merkeissä. Mikä lie mennyt, oisko se ovulaatio, kun niin siivotutti. Perjantaina kevyt pinta sellainen himassa, lauantaina mökillä ja sunnuntainan duunissa muutaman tunnin jyrkkää järjestelyä. Voin siis hyvinkin sanoa, että siivosin koko viikonlopun. Laiska töitään luettelee, mutta kyllähän tuota kelpaa jo luettella. Silleen näyttäisi olevan kevättä ilmassa, että mun ei ole pitänyt pakottautua mainitsemiini puhtaanapito toimenpiteisiin. Ihan tuli vapaasta tahdosta ja kevään ilosta.

Pahasti nurin
Juu, lauantaina mentiin mökille. Se ei ollut suunniteltu. Perjantaina olin vielä sitä mieltä, että kerkeehän tonne. Mut kun se La valkeni niin kauniina, niin iski se tuttu polte. Mökille, mökille, pakko päästä. mökille. Siellä oli kaikki ennallaan. Tai ainakin melkein. Kauhiast paljon oli puuta kaatunut. Onneksemme ei kuitenkaan mökin päälle, se voisi olla itkettävän lohduton näky, että kokemus. Tämä tietää puusavottaa, mut onneks se on Ukkorähjän heinii tai siis puita.

Keittön hiirenkakkasaldo
Keittiön ja kammarin sain siivottua. Jätettiin lämmöt päälle ja ensi viikonloppuna mennään kaiketi jo viikonlopuksi. Silleen kiva, että osa on jo putsattu, ei ole sitten kaikki yhdelle viikonlopulle. On siinä aina hommaa, että saa mökin pyörimään ja kesän tulla. Mikä oli iloinen yllätys, niin hiirenpapanaa ei juurikaan ollut. Joskus sitä on tuhottomasti ja tulee juurikin sellainen olo, että kaikki pitää pestä kloritilla, keittää, tuuletta, pakastaa, hakata ja mitä lie.

Maistuuuuu
Muutaman tunnin uurastus palkittiin kesän ensimmäisillä grillikyrsillä. Kuin ne ekat voikaan maistua niin hyvälle? Kylmähän siellä oli, terdelle tuuli napakasti järveltä. Mutta se The Rauha. Siksi sinne menee, siksi mieli sitä niin halajaa. Loppuviimeksi ajateltuna onhan toi outo tapa, kumma tyyli. Mennä nyt joka jumalan viikoloppu pöpelikköön vailla mukavuuksia. Toi on niitä perimäjuttuja. Silleen vielä toi metsäläisyys meissä on. Ja mikäs, mie olen mielellään metsäläisii.

Sielläkin nurin
Tänään vielä veepee. Tuo aurinko kutsuu mua lähentelee. Vähintäänkin täytyy käydä rannassa kahlaamassa. Voisipa melkein olettaa, että avanto on mennyt kesäunille. Onko meri auki jo, se on myös aina villi tunne talven jälkeen. Näkee ja ymmärtää, että väylä on auki. Voin uida vaikka ameriikkaan. Mamuksi muiden mamujen joukkoon. Etteikö vallan pakolainen? Seksuaali sellainen. Jep, jep. Nyt mie meen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti