11.2.2014

Reenaa päivä, reena kaks

Treenipäiväkirja kertoo, että eilen tehtiin jumppaa. Ei mitään ihmeellistä, sellaista kokonaisvaltaista kehonhallintaa. Kiitokseksi siitä, nyt on niska juntturassa ja lonkkaa pakottaa. Toivottavasti se on ohimenevää ja kuuluu asiaan. Sitä ei tahdo, että hermokipu niskassa alkaisi taas elämään. Kieltämättä käy mielessä, että onko tämä liikunnallinen elämäntapa varmasti kohdallani oikea valinta. Ei sille mitään voi, että niin miettii. Odotan valaistumista ja sitä hetkeä, kun roppa ymmärtää antaa periksi ja kaikki on niin paljon paremmin. Niin paljon.

Nyt sain listan liikkeistä joita tulisi suorittaa himassa mielellään päivittäin. Näin teen. Ihan vittuillessanikin. Katsotaan mihin tää tie johtaa. Ajattelin kohta suoriutua uimaan. Se on hyväilevää kehonhallintaa ja saan paikat taas liikenteeseen. Vedessä ei koske, ei satu. Kilometri riittänee. Herättyäni oli hoikka olo. Kävin puntarilla ja sain ilokseni todeta, että viisarit ovat heilahtaneet hitusen hoikalle puolelle. Jette kiva de. Pitäisikö hölkätä hallille? Hah, määhän kuolisin...

Periaatteessa tämä päivä lähtee positiivisessa ajatusmaailmassa liikenteeseen. Minä nousen yläpuolelle kaiken, kurkotan aina pilviin asti. Yöllä satanut hento lumi näytti kauniille, vaikkakin se sai aikaan tympeän vitutuksen. Otin takaisin. En antanut pirulle menetettyjä kilojani ja näin sen kauneuden. Yritys hyvä kymmenen. Mikroaaltouuni sanoi kaput. Sekin yritti nostaa vitutuskäyrääni. Vajaat kaksi vuotta vanha. Mikään ei enää kestä. Ovat kertakäyttökamaa. Pöyristyttävää sanon minä, mutta näin siinäkin vain kauneuden. Kuollut ja juopunut palmuni ikkunalaudalla on herännyt varovasti elämään. Se on saanut lisää lehtivihreää ja selvästi kiittää herraansa. En ole paatunut. Tunnen pelastavani elämää.

Jassoo, ei tää nyt löpisemällä lähe käyntiin. Uimakamat kassiin ja lämpörullat otsalle kihartaa. Tää tyttö lähti nyt swimmaamaan. Ei täs kuulkaa muu auta. Ei niin. Voiskohan tänään syödä laskiaspullan? Niitäkin on jo tarjolla. Niin ja mämmiä. Pääsiäinen on siis vasta huhtikuussa. Voi aikoja. Voi elämää.


6 kommenttia:

 1. Jos tuo uinti tuntuu hyvälle, niin voisithan, ehkä, panostaa siihen enemmän ja jättää muuta jumppaa pois. Tarjollahan on vesifillarointia ja vesikomboa ja mitä kaikkea niitä onkaan vesijuoksun ja normaali uinnin lisäksi.

  VastaaPoista
 2. Uinti hyvä, pulla paha :)

  VastaaPoista
 3. Runebergin torttuja voi hyvällä omalla tunnolla vetää uudesta vuodesta saakka. Runebergin päivään mennessä niihin on jo kyllästynyt, mutta onneksi laskiaspullia on jo tarjolla. Niitä mussuttaessa kohti kevättä :)

  -hss, pullahiiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pullahiiri joutuu koko ajan taistelemaan himoaan vastaan. Jos saisin päättää söisin vain pullaa. Sillä eläisin.

   Poista