2.1.2014

Napakymppi napa

Iskeekö paniikki? Suorituskammoisuus? Vuoden ensimmäinen bloggaus. Kaikki on puhdasta, tyhjää ja avointa ajatuksille. Nyt pitäisi olla järjettömän fiksu, että tää alkaisi silleen painavasti. Merkityksellisesti. Laitankin heti tähän alkuun upean kuvan. Tällä tasolla mennään koko tuleva vuosi. Eiks oo kaunista? Nakkimakkara on aina esteettisyydessään unelmainen. Siinä on jotakin tavoittelemisen arvoista. Ja onhan se hirvittävän maukasta ruokaa. Se on sikaa. Onks nakissa nautaa? Ei taida tässä olla, mut varmasti on sellaisia nautanakkejakin. Tehdäänhän makkaraa poroistakin. Ja hirvistäkin. Ulukomailla kenguruistakin.

Se on nakki. Se on estetiikkoo.
Vuosi vaihtui tässä torpassa rauhallisesti. Nukahdin sohvalle vuonna 2013 ja heräsin siihen helvetinmoiseen paukkeeseen 2014. Nukuin siis vuoden. Pikku koira oli levoton ja stressi. Ei löytynyt hänelle sijaa majatalossa. Olin lähellä. Onneksi se jyske taantui aika nopeasti. Saatoimme mennä sänkyyn. Omin pikku kätösin väsäsin meille pottusalaatin ja palan painikkeeksi kurmasin putelin Lanssonia. Se ei välttämättä ollut hyvä idea aikaerorasitukseen. Yritin sitkeästi taistella thailandian unta vastaan, mutta ei kyennyt. Simahdin sohvalle niin, että olin huutanut, potkinut ja möykännyt unissani. Eli siis ihan täyttä yöuntahan siinä sitten vedettiin.

Mennyttä
Injuktiolieteläisenä jäi tinat valamatta. Ostettiin ne kyllä, mutta eihän tämä nykytekniikka vanhoja taikauskoja tunnusta. Harmitti. Perinteitä pitää vaalia. Olin hetken, että laitamme tinat uuniin tai mikroon. Ukkorähjä on duunipaikkansa paloesiturvamies ja tyrmäsi hienon ideani alkumetreille. Tarkemmin pohdittuani ( Lanssonin laantuessa ) se ei olisi ollutkaan niin hyvä vaihtoehto.

Nyt pitäisi tietysti pohdiskella mennyttä vuotta ja tulevaa. Mitä jäi käteen ja mitä meni käsien välistä? Mitä tuleva tuo tullessaan ja kuinka olisikaan täydellisempi ihminen. Minusta kun tuntuu, että pääasiallisin tavoite olisi pystyä elämään tässä hetkessä. Ei menneessä, eikä tulevassa. Tämä aika alkaa osoittaa rajallisuuttaan ja siitä olisi pyrittävä ottamaan kaikki se irti, mitä milloinkin annetaan. Sen ymmärsin, pohdittuani ankarasti aattoiltana, että oikeastaan elämä on aika ihanaa ja minulla on monta sellaista asiaa mistä saan olla onnellinen. Kunhan vaan helevetin pöllö tajuan sen. Aina ei snaijaa tai se oma napa on napakymppi. Hah, oliks vähä näppärästi sanottu?

Tulevaa
Ollaan palattu jo arkiseen elämään. Jopa niin, että eilinen päivä tuntui hetkittäin tylsälle. Hallelujaa ja kiitos! Silläkin nimenomaisella tylsyyden hetkellä tajusin olevani kiitollinen siitä, että mulla on paikka missä tuntea tylsyyttä turvaisasti. Se oli hieno tunne. Onnellinen tylsyys.

Joku kulkutauti se riivaa. Jatkuvakestoinen väsy on varmasti aikaeroa, mutta kuuluuko siihen tämä sairastelevan tuntuinen olotila? Keuhkoputkisto ei ota laantuakseen ja mietinkin tohtorin pakeita. Mistä tämä hikoilu juontaa juurensa ja aamulla heräsin ohimolahdekkeen kiputilaan. Yskiessäni keuhkoja pihalle, samalla tuntuu kuin ohimot räjähtäisi. Silleen kiva tunne. Niin kuin olen todennut, niin kohdallani jetläägi vaatii veronsa. Kaikesta on maksettava eikös juu...

Tänään vielä veepee. Taidetaan mennä tämäkin päivä vaakatasossa. Aivan julmetusti tekee mieli uimaan, mutta ei uskalla ettei tule keuhkopöhö. Josko pesen koneellisen pyykkiä, niin saan anteeksi. Niin siis minkä? Armoa, armoa. Lepää rauhassa. Tehkää hyvin ja nauttikaa!

8 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä kanssasi siitä, että pitäisi pystyä elämään ja nauttimaan juuri TÄTÄ hetkeä! Annukan blogiin kirjoitinkin jo tämän samaisen asian tämän vuoden tavoitteeksi! Minulle käyhelposti niin, että muistelen menneitä ja laitan niihin vielä kultareunukset ja suren tai murehdin tulevaa....siinä sitten juuri tämä meneillään oleva hetki jää vähän unholaan. Ei hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole mitenkään yksinkertainen asia. Elää hetkessä. Siinä meille on tavoitetta ja opiskeltavaa loppuelämäksi ;)

   Poista
 2. Olisit vaan tyrkännyt tinat mikroon niin olisi ollut hyvät mahdollisuudet tavata uudenvuodeniltana komeita brankkareita :).

  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan kuulostaa hyvälle. Toimiskohan toi vappupallojen, juhannusvastan ja pääsiäismunien kans? Jee, jee kommeita miehiä talo täys aina juhla-aikaan ;)

   Poista
 3. Mulla on meneillään tinaton tammikuu :). Yks päivä jo takana ja ihan voittajafiilis.
  Nakit voisin kans jättää syömättä. Niistä tulee jano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samanlaisia ajatuksia olen miettinyt, mutta en ole niitä ääneen sanonut. Ettei sit tule pettymyksiä, eikä repsahduksia ;)

   Olisi silleen ihan vahingossa tipattomalla...

   Poista
 4. OMG - täällä vaan rakettien ilotulitus sanallisesti jatkuu. Me likes. Olet ihan huippu!
  Hyvää Tätä Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, thänks!
   Onnellista Uutta-Vuotta myös sinne! Pyrkimyksenä elämähän on vain yhtä juhlaa?

   Poista