3.11.2013

Kuolema kuollut kuolleempi

Jos nyt kirjoitan, että nukuin kuin pieni possu, niin alan toistaa itseäni. En siis kirjoita. Enkä toista. Mutta on niin hellyyttävää herätä, kun on saanut nukuttua. Viikolla oli taas muutama kello puoli viiden aamu ja ajattelin, että se helvetti alkaa taas. Yhtymäkohtia vuoden takaiseen on. Silloin jäkitti niskapaska, nyt selkä.

Tuplapyhät. Eiks tää oo jo ihan liikaa? Nyt tämä pyhäinen hartaus on vielä verhottu kosteaan sumuun. Maisema ei voisi enää harmaampi ja hiljaisempi olla. Puiden latvoissa keikkuu pumpulinen ussakka, tekisi mieli heittäytyä sinne niin pilven päälle köllöttelee. Tulee mieleen muumilaakson tarinat. Eiks ne siinä matkustele pilven päällä? Ilman kosteusprosentti on varmasti sata ja yksi. Nyt kannattaa ulkoilla, se tekee hyvää rypyille.

Kauniisti kuollutta
Minä kuuntelin eilen pyhää, enkä tehnyt mitään. Se on saavutus sinällään. Käytiin me kuitenkin metsäretkellä. Meijän pikku perhe. Pikku koira tykkää metsäillä ja miksipä en minä myös. Vaikkakin syksyinen metsä on paljas, jotenkin rujo. Märkä ja haiseva. Väritön ja omalla tavallaan mitään sanomaton, niin minusta se kuolleisuus on myös kaunista. Riisuttua yksikertaisuutta. Metsässä on aina kiva kävellä. Siellä on voimaa.

Kuolemattoman hyvää
En mää nyt ihan eineksillä mennyt. Tehtailin pitkästä aikaa meidän perheen herkkuruokaa. Stroganoffia ja juustomakaroonia. Siinä on se pahapuoli, että yleensä sitä tulee syötyä liikaa. Eikä se nyt ole ihan se terveellisin ape. Mutta pyhänä saa hiukka mässätä, eiks vaan juu? Mun täytyy tunnustaa, että käytiin kioskilla ja ostin karkkiakin! Iltapäivällä makasin sängyllä, lueskelin uusinta avotakkaa ja mässysin karsumelliä. Hyi, kuinka ihanaa! Joskus noitakin mielihaluja on toteutettava ettei vaan tule ihmispolollo ikäviä tunnelukkoja ja alkaa vielä mielenterveys horjua. Suklaa auttaa moneen vaivaan. Eikä hei ollut edes tummaa. Ihan sitä itteensä, rasvasta ja imelää. Ai kauheeta, kyl mie oon radikaali. Tuolla tavalla annan mielihaluilleni vallan.

Muistelimme menneitä
Vaalimme myös perinteitä ja käytiin illan tummassa moikkaamassa maatuneita. Tsijoonia kynttilöitä ja silmiä hivelevän kaunista. Ainut harmitus oli se, että siellä oli kansaa kuin pipoa. Mitä ne siellä tekivät? Mun teki mieli huutaa: "Gou houm, Gou houm!" Olivat tulleet mun mestoille. Hups, oonks mie nyt jotenkin itsekäs. Eihän mulla ole siellä edes ketään kylmennyttä. Muilla on. Nöyrästi siis sori. Tulkaa vain ja tehkää hyvin. Ai niin, muutama hirviö kävi eilen illalla soittamassa ovikelloa. Sellaiset typerät naamarit päässä. Mä olin ensin et What? Mikä juttu tää on? Mumisivat epäselvästi jotakin ja taisivat säikähtää vanhaa homoo tukka pystyssä ja hirvitys kotiasussaan. Juppe tietty sai hirveet kilarit, kun ovikello soi. Vähä niin kuin härdelli meininki siinä ovella juu. Eihän mulla mitään karkkia ollut, olin just läski vetänyt ne omaan nassuun. Mitäs se sit tarkoittaa, jos kysytään karkki vai kepponen? Olisiko pitänyt sanoa, että kepponen. Mitäs sit? En mää muista, että meittin lapsuudessa moista kerjuuriittiä olisi ollut. Pääsiäisenä niitä pikku noitia niiden risujen kanssa ravaa oven takana, mutta tää taitaa olla amerikkalaista hapatusta. Sieltä niitä tulee tuommoisia outouksia, pah.

Ihanaa, tänään on kaupat auki. Minä menen maalikauppaan. Seuraava erikoistekniikkaseinä odottaa tekijäänsä ja tänään on joutavaa aikaa hommata tarvikkeet. Siinäpä sitä, eikä sitten muuta. Tack och adjööö!

7 kommenttia:

  1. Ostin tummaa suklaata, sitä voi syödä hyvillä mielin, kun se on niin terveellistä. En kyllä edes pidä sen mausta....
    Meillä kävi myös lapsia ovella, yksi oli aivan ihana, kepponen olisi ollut se, ertä olisi joutunut laittamaan käden sellaissen tekolimaan. Yök. Onneksi oli antaa karkkia :-). Poika oli suklaasta (ei siis sitä terveys-versiota) niin innoissaan, hyvä ettei tippunut rappusilta. Söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä syön tummaa suklaata just siksi, kun se on niin terveellistä. Mut välillä on hyvä olla vähemmän terveellinen ;)

      Mun olisi pitänyt tajuta, että noita hirviöitä ramppaa ovella. Ties, ovat jonkun kirouksen ylleni laittaneet...

      Poista
  2. Meillä kävi jo torstai-iltana ovella kikattavia pikkutyttöjä karkki ja kepponen -kierroksella, hauskoja.
    Metsä on kyllä ihan huippupaikka. EI ole parempaa tapaa irrottautua työpäivän kiireestä kun painella umpimettässä otsalamppupäässä koirien kanssa. Ja metsässä on se kiva, että oli vuodenaika mikä tahansa, on siellä aina jotain katsottavaa.
    Jos joskus nakkaat tuon juustomakaronin ohjeen, voisi sitä kokeilla :).
    -hss

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamakirjassa aikuiset ihmisetkin ovat pukeutuneina mitä ihmeellisimpiin virityksiin. Hauskaa tai ei, mutta kivaa virkistettä tähän harmauteen.

      Metsä on Pop! Talvella tulee vain turhan vähän harrastettua sitä. Vaikka tuosta vierestä sinne pääsenkin.

      Juustomakarooni on helppo. Teet melekein kuin makaroonilaatikon.
      Keitä makaroonit.
      Munamaito:
      2 munaa
      n. 0,5 l maitoa ( sinistä)
      suolaa
      3 tl sokeria
      hitusen valkopippuria
      pussillinen juustoraastetta
      0,5 dl raastettua parmesania
      sotket makaroonit ja juuston keskenään ja kaadat munamaidon päälle
      uuniin 225 astetta n. 45 min.

      Poista
    2. Kiitti! On sitten ensi viikonlopun ruokalistalla!
      -hss

      Poista
  3. Tää ei nyt liity tähän sun tekstiin millään lailla, mutta kävin tänään ostamassa Kauniit kodit-joulunumeron ja semmosta palautetta sulle nyt haluaisin antaa, että oli sun tähän astisista teksteistä kaikkein paras. Ihan vaan sen takia, että olit (mun mielestä, vuoden ajan kaikki sun blogitekstit lukeneena) kaikkein eniten oma itses just tässä joulunumeron tekstissä.

    Mietin, että varmaan se niin menee, että vaikka tavallaan julkisesti täälläkin kirjoittaa, niin se on kumminkin ihan eri kirjoittaa julkisestijulkisesti eli lehteen, ja ehkä sitä aluksi on vähän varovainen tai jotain. Tai ainakaan ei ihan heti kärkeen 100% oma itsensä. Tai siis niin ainakin arvelen.

    Mutta nyt oli jo ihan parasta Maketsua :). Ja lehti on muutenkin kiva. (Tänään just koin ihan hirveetä luopumisen tuskaa, kun vein paperinkeräykseen kaikki vuosien 2011-2012 koti-aiheiset lehdet, jotka oon tilannut. Koti ja keittiö, Talo & Koti, Kotivinkki, Kotiliesi ja kotisitäjatätä. Kääk. Mies sanoi, että aikamoiset euromäärät kumminkin. Mutta ei ne eurot mitään, vaan ne lehdet.. Nyyh. Mutta tulipahan makkariin vähän tilaa. Mahtu tasotetapetoimaan.. (On muuten tosi vinksallaan hintalaatusuhde siinä tuotteessa. Maksaa paljon, muttei tasoita, vaikka lupaa.))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä itse osaa omia tekstejä "sillä silmällä" katsoa. Mutta varmasti on totta, että julkisestijulkisesti kirjoittamisessa tulee liikaa ajateltua sitä mitä kirjoittaa. Sitä mie itsekin alkuun ajattelin. Ehkä nyt on tullut semmoinen rentous, että antaa mennä vaan, eikä turhia ajattele. Täällähän tää teksti voi paikoitellen olla hiukka, niin no, sie tiiä ja olen sitä yrittänyt hiukka siistiä. Ehkä se ei ole hyväkään. Tai siis se ei just ole sit minua. Kiitos hyvästä palautteesta. Tuo kannustaa minua olemaan omani. Siinä ei siis ole mitään hävettävää ;)

      Mie heittelen armotta lehdet roskiin. Välillä ihan harmittaa, kun olisinkin jotakin juttua kaivannut. Tosin, sellaiset numerot missä on jotain, säästän, kunnes heitän ne roskiin ;)

      Tasoitetapetointi on vaikeaa. Juuri sellaista, että siinä tarvitaan tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Sitä just mitä multa puuttuu. Mut onneks on toi Ukkorähjä.

      Poista