4.10.2013

Likinäkönen länkyttää

Sorgen, rakkaat lukijat! Olette varmaan tottuneet siihen, että multa tulee postauksia lähes päivittäin ja nyt on jäpikkä hiljaa. Siihen tietysti voi keksiä aina mitä tahansa syytä, mutta pysytään totuudessa. Aamuiset hetkeni, jolloin siis bloggaan, ovat olleet tyydytettyä unta ja tätä sisustushomman hoitelua. Blogi valitettavasti jää armotta kakkoseksi. Hölmöä tässä on se, että tunnen huonoa omatuntoa ja peräti syyllisyyttä! Niinhän ei saa olla, koska sehän voisi pahimmillaan vaikuttaa tähän tajunnanvirtaan ja alkaisin suoltaa mitään sanomatonta tekstiä. Se on kuulkaa tämänkin homman kans ihan sama juttu kuin muutoinkin elämässä. Se sydän pittää olla mukana joka hommassa, mitä teet. Jos haluut tehdä sen hyvin ja tunteella. Eikö oo vähä näin? Mut en mie mihinkään katoa. Tämä on jo osa minua. Välttämätön tapa purkaa itseä.

Kakut duuniin paistuu uunissa ja mulla on periaatteessa veepee. Olen tässä jo hyvän tovin duunaillut asioita ja kohta lähden tapaamaan uutta kohdetta. Kuis noita keissejä niin kuin nimittää? Asiakas vai kohde vai duuni vai mikä ihme lie? Mutta sen jälkeen menen Balilaiseen hierontaan. On vallan uusi tuttavuus täällä suomessa, mutta tuolla maalimalla nautittuna, se on ollut erittäinkin kokonaisvaltainen rentoutus. Ei pidä odottaa liikoja. Kiropraktikko hoitaa vääristyneet linjat ja itseasiassa aina hoitokäsittelyn jälkeinen päivä on kivulias. Kroppa etsii uudet asennot ja siitä kipu, mutta ei se lihajännityksiä poista. Siksi ajattelin kokeilla edellä mainittua. Huisin jännää...


Sain eilen kahdetkin uudet näkölasit. Sitä likiä tuli lisää ja onkin ihanaa taas nähdä tuoteselosteet ynnämuut pikku printit, mitkä on kiusallaankin meille ikääntyville rajoitetut. Lasit on siis spcesaverin tarjouskamaa. Kahdet pokat, monitehoilla ja parhailla linsseillä otti rapiat viissataaerkkii. Not bääd. Olin tyytyväinen palveluun, toimitukseen ja itse laseihin. Kiva, kun saa londoniin uudet. Tiesittekö, että nyt mattapintaiset lasit ovat pop. Mulla noi siniseen hohtavat toimii niin. Matta näin, mutta valon sattuessa, helahtavat siniseen. Voi kun jännää...


Eilen linjavaunussa sattui tunteita herättävä tapahtuma. Vähän ennen päätepysäkki joku mies alkoi huutaa, elämöidä ja korista takapenkillä. Täytyy myöntää, että ensi vilkaisulla, minäkin ajattelin, että siellä taas jollakin sekakäyttäjällä menee liian lujaa. Bussi pysähtyi, nousin ylös ja sainkin huomata, että kyseessä on vallan vakava sairaskohtaus. Mies kouristeli lujasti, korisi ja suusta valui vaahtoa ja kuolaa. Kaksi miestä meni kaveriksi ja minä soittamaan 112. Muut kanssamatkustaja lipesivät paikalta ja mitä tekee bussikuski? Hän lähtee kahville, viereiseen kioskiin!!! Olin yhteydessä 112 pitkään, en saanut sulkea puhelinta vaan sieltä ohjeistettiin, että ko. henkilö pitäisi saada mahd. pian vaakatasoon. Henkilö oli toistasataa kiloinen äijä ja nostamassa kaksi kevyt rakenteista miestä. Ei oikein meinannut onnistua. Hätäkeskus ohjeistaa minua nyt jo ärtyneenä, että mies on saatava äkkiä makuuasentoon, muutoin saattaa olla henki kyseessä. Epätoivossani etsin kuskia ja sieltäpä tämä tallustaa kahvikuppi kourassa paikalle ja puhuu puhelimessa. Mun piti ääntä korottaa, että menen nyt jumalauta auttamaan, tai toi heppu voi kuolla käsiin. Onneksi 112 ilmoitti, että piipaa-auto on 500 metrin päässä ja näin sain ohjattua avun paikalle. Mikä helvetti tätä maailmaa vaivaa?!!? Mulla oli koko päivän paha mieli siitä, että ihmiset eivät enää välitä toisistaan. Se voit olla sinä itse seuraavalla kerralla, kun saat yllättäin jonkun kohtauksen. Ajattelin, että annan palautetta bussikuskin toiminnasta. Eikö hänellä ole joku vastuu ja velvollisuus hoitaa homma himaan. Eikä nyt todellakaan ollut kysymys siitä, etteikö hän olisi huomannut tapahtunutta. Vielä siinä vaiheessa, kun huutelin, että tarvitaanko 112 paikalle, kuski itse oli linjavaunussa. Siitä niin hävis kuin pieru saharaan kahvia jumalauta ryystämään!! Oi aikoja, oi tapoja!

Thailandian matka-aikataulu muuttui. Ja aika ikävästi. Lähtö helvetti vialle neljä aamuyöstä ja paluu samoin illasta. Molemmissa päissä tuskallinen ja aivan turha odotus. Nyt tietysti kaikki matkat on jo buukattu, en tahtoisi matkustaa noin ikävillä aikatauluilla. Pitkät lentomatkat eivät ole muutnekaan se mun juttu, saatikka, että lennot lähtee pahimpaan mahdolliseen aikaan. Ärsyttää. Kovasti ärsyttää. Täytyy selvittää, vieläkö löytyisi muuta vaihtoehtoa. Pah!

Ukkorähjä on tänää omilla menoillaan ja mie nautin yksinäisen illan. Taidan käydä vaatekaappien kimppuun. Teen sen tunteella ja aikaa käyttäen. Olisiko nyt aika heittää pois kaikki ne paidat, jotka ovat odottaneet sitä, että sikiän taas takaisin teinivartaloon. Mut hei, iloisia uutisia! Tavoitepainostani puuttuu enää 900 grammaa! Kesän kilot ovat karisseet kuin huomaamatta ja taidan kuin taidankin säästä ne teinipaidat. Hah!

9 kommenttia:

  1. Hyvät pokat!
    Onneksi on kanssaihmisiä, jotka vielä välittävät, sinullahan pitäisi olla hyvä mieli, osasit ja uskalsit auttaa. Avun saanut mies on varmasti ikionnellinen!
    Jos reissaa noin paljon ja ihaniin apikkoihin, niin ei saa nurista lähtöajoista (nimimerkki kateellinenko?)
    Sinähän olet siis aivan rantakunnossa, hienoa!
    Ja joo, fiilispohjaltahan näitä postauksia tehdään, silloin kun on aikaa, tunnetta ja sanottavaa, näytettävää.
    Oi hitsi, odotan jo ihania rantakuvia Taikuista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *paikkoihin* = apikkoihin :-)

      Poista
    2. Onneksi meitä oli edes kolme paikalla, jotka auttoivat. Muut lipesivät kuin pieru saharaan.

      Mie oon silleen kermapyllyvammainen, että lentoaikataulut pitää olla kohillaan. Vai oisko se tuo ikäkin, sitä antaa itselleen luvan vaatia ;)

      Mä oon yli kolme vuotta postaillut ja aina on se aika ja halu löytynyt. Nyt on näköjään vähä takkuista, plääh.

      Poista
  2. Niin on taas samoja fiiliksiä.
    Eilen mun pojat kertoivat kuulleensa, että heidän 18-vuotias tuttunsa (tyttö) oli pahoinpidelty kuoliaaksi.
    Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa??? Ei ole enää mitään kunnioitusta edes toisten elämää kohtaan. (En oikein pysty edes käsittelemään asiaa, koska tiesin tytön ja nyt vaan mietin, miten ikinä voi vanhemmat selvitä tollasesta. Ja ihan hyvin tiedän, ettei mitenkään.)
    Onneks on vielä olemassa sun kaltaisia, jotka välittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla jotain lehdessäkin tuosta jutusta. Näin jonkun otsikon, mutta en oikein enää nykyään pysty / halua lukea moisia kauhutarinoita. Niitä on ihan liikaa :(

      Vaikkakin olen itsekäs ihminen, niin jossakin mielestäni menee raja. Jos kanssaihmisellä on hätä, niin häntä autetaan mahdollisuuksien mukaan.

      Poista
  3. Se on todella surullista, että kukaan ei enään välitä. Kävellään vaan ohi. Mutta onneksi sentään on joku, joka pysähtyy. Ilman muuta tee reklamaatio kuskin toiminnasta. Toi on heitteelle jättö.

    Toi aamuyön lähtö on kyllä kamala. Bording alkaa siis jotain 3:30, joten kentällä oltava ennen kolmea, että varmasti ehtii. No ajattele vaan, että kun olet perillä miten ihanaa se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Surulliseksi on mennyt maaliman meno.

      Juurikin kohta alan selvittää, löytyisikö enää aikataulullisesti parempia kohteita. Ei taho tuota.

      Poista
  4. Voi helv...tti oikein sydän alkoi hakkaamaan raivosta kun luin tuosta tapauksesta. Kaikillahan on velvollisuus auttaa! Ja varsinkin bussikuskin käytös! Tee ihmeessä valitus, olis heti pitänyt ottaa dösän numero ylös. Onneks ukkeli sai apua.

    Noi lasit mitkä taittuu siniseksi on tosi coolit mutta niinhän säkin olet! Etkä sä kesälläkään mikään läskimaha ollut kunhan satuilit;-)

    Kiva että oot saanut mielenkiintoisia duuneja. Kai sä voisit Londonin jälkeen edes jotain kertoo meille uusista hiustrendeistä, please! Munkin kuontalolle pitäis tehdä jotain vihdoinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin laittaa s-postia. Tiedän kelloajan ja bussin numeron.

      Mä tykkään kans sinisistä laseista. Viivi, mulla on tippunut paino melkein kuuskiloo. Eli aikas pullero massu oli kesällä ;)

      Tukkatrendii joo, mutta tahtoo vain ne isot näytökset olla niin rendii niin rendii... Mut katsotaan, josko sieltä jotakin tarttuisi, mitä käyttää ja näyttää...

      Poista