16.10.2013

Ei hassumpi herkkuhetki

Lontoon matkan yksi ehdoton kohokohta oli illallinen Hotelli Savoyin grillissä. Sanotaanks se noin? En tiiä, mie sanon. Grilli on hiukka harhaan johtava, ehkä jotain kertoo se, että paikka on armoitetun julkkiskokin Gordon Ramsayn suosituin mesta. Itse hotelli on kokemisen arvoinen, krumeluuria riittää ja se onkin juuri kunnostettu isolla pätäkällä. Joku öljysheikki on laittanut sinne viikkorahojaan ihan kiitettävästi ja kerrotaan, että remonttiin upposi monta sataa miljoonaa puntaa. Tuntui aika hienolle olla niinkin upeissa puitteissa. Ei mitenkään vieraalle, ihan kuin kotonaan olisi ollut, hih.




Kiitosta saa erityisen hyvä palvelu. Totta kai, eihän siellä voisi olla huonoa palvelua. Henkilökuntaa pörräsi ympärillä kuin kesällä mehiläisiä mökin terdellä. Sillä erotuksella, että niitä ei tarvinnut läiskiä hengiltä. Olin ajatellut, että ravintola on elegantti ja siellä jutellaankin sievästi kuiskaamalla ja istutaan kakki jäykkänä. Mut ei. Iloinen puheen sorina ja naurun remakka kuului välillä jopa hiukka häiritsevästi. Minä kun olen tämmöinen iloton suomi-ihminen, eikä julkisilla paikoilla kuulu ääneen hohottaa ja varsinkaan ääntään korottaa. Selvisin siitä, koska ruoka ja palvelu oli ykköstä ja laatua.

Alkuun kanaterriini ankanmaksaa cheddarleipä

LammasWellington, pinaatti, juurekset ja ihana soosi

Vadelmakohokas, suklaakastike ja valkosuklaajäde
Äkkiä voisi kuvitella, että kaikki tuo maksaa maltaita, mutta hintataso oli maksettavissa. Hetken pelkäsin, että taitaa mennä tiskaamiseksi, mutta huomattuani hintatason listalta, pystyin nauttimaan täysin rinnoin tai tässä tapauksessa vatsoin. Ruoka oli konstailematonta, ei mitään liian futuraa. Enemmänkin perinteistä keittiöö. Annokset kiitettävän kokoisia, enkä nyt pääse mistään valittaa.
Jos olet londoniin päin menossa, voin kyllä paikkaa suositella. Sellainen vansinölaiftaim. Jos ei syömään mene, niin varmasti iltapäivätee hotellin tiloissa voi olla se The Elämys.

6 kommenttia:

  1. Näyttää kieltämättä hienolle. Ja vielä jos maistuikin hyvälle, niin aina parempi :-)

    VastaaPoista
  2. Kääk. Mulle tulis paniikki, kun ei olis kuitenkaan mitään tarpeeks hienoa vaatetta laittaa päälle.

    Mutta toi Wellington on se, joka on jääny Hell's Kitchenistä hyvin mieleen. Musta tuntuu, että Goordoni aina jollekulle rähjää, kun Wellingtonit (tai kampasimpukat) on menneet pipariks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli vain farkut ja ajattelin, että olen alipukeutunut, mut ei. Rento meno.

      Wellington oli kyllä napakymppi.

      Poista
  3. Keväällä oli ykkösellä kaksiosainen dokkari Savoyn remontista, oli todella mielenkiintoinen. Myös tämä sheikki joka omistaa hotellin nykyisin näkyi dokkarissa. Mielenkiintoista oli, että kun hän oli vieraana hotellissa, niin hän ei halunnut muuttaa omaa rytmiään englannin aikaan vaan jatkoi samlla rytmillä kuin kotonaan. Aamiainen syötiin joskus puolen yön aikaan ja sen jälkeen mentiin elokuviin. Ja hotellin henkilökunta oli töissä sheikin rytmin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahalla saa ja hevosella pääsee ;)

      Kyllä sen näki, että öljysheikki oli laittanut haisee. Mut ihanan ylellistä juu...

      Poista