20.9.2013

Mykoista plasmaa ja silkkaa vihaa

Tänään on Pe ja veepee. Ei suinkaan mikään tekemätön päivä, vaan kiirusta pitää. Het aamusta on kiropraktikko ja siitä pökäsen Habitaareen. Iltapäivästä starttaamme möksälle, se on se viimeinen kerta sitä herkkua. Toiminnallinen päivä siis tulossa, ou jee.

Yksi kerta rusauttelua takana ja tapaaminen tuntui ihan asialliselle. Niskan liikerataa saatiin hiukka avattua, mutta ei tässä vielä voltteja heitellä. Ajattelin katsoa sen hoidon loppuun ja muutamia kertoja tiiviisti tähän alkuun ja sit sellaista ylläpitoa. Tarkoituksenahan olisi saada minusta viriili vanhus ja päivät ilman kipuja. Kiro lupasi sen. Katsotaan.

Mitä tohtoriin tulee, niin beelausunnon lisäksi sain mykoplasmadiagnoosin ja antibiottikuurilla ollaan. En nyt heti allekirjoita, mutta korva on tulehtunut ja nielussa veristä limaa. Mää tuota tiiä, mutta puhuin siis tästä huippauksesta ja noi oireet selittäisi myös sitä. Periaatteessa olen biootteja vastaan, mutta ajattelin nämä napsia. Josko se sittenkin...

Uusi ilmiö elämässäni on kyllästyminen tositeeveeseen. Minusta se on aika järkyttävää. Kaikki ne hölmöt ja onnettomat ohjelmat, joihin on kiva ollut upota syssy- ja talvipimeissä, tuntuvat nyt niin tylsille. Ja jumalauta sitä luumannia tunkee joka ilta, joka kanavalta. Ei kestä, ei jaksa. Jopa ruottin miljonääriäidit tuntui tyhmälle. Mitä mää katon koko pitkän talven? Pitänee ostaa maksullisia kanavia, eiks sieltä tule jotakin vähä järkevämpää katsottavaa. Olenko kasvanut ja jalostunut ihmisenä niin, että en kestä enää jonniin joutavaa paskaa? Vai onkos reality tullut tiensä päähän?

Kohtasin viikolla aitoa anargiaa ja vihaa yhteiskuntaa kohtaan. Käppäilin siinä aleksilla himaan päin, kun näin sellaisen teini-ikää lähentelevä pojankollin. Siisti releet, kauniit kasvot, ei mitään sellaista, että olisi voinut päätellä uhoa ja tuhoa. Tämä kullanmuru tuli ulos kauppakeskuksesta ja siinä niin, ohi mennessään, repi ulos asetelluista kukkaistutuksista peri rysänteemiä irti ja viskasi ne lähelle parkeerattua autoa kohti. Minä juurikin kävelin kohti tapahtumaa ja oitis mieleeni heräsi ojentaa nuorukaista. Mutta olisitte nähneet sen katseen! Hän käänsi katseensa suorana kohti minua ja niistä silmistä paistoi v i h a ja hillitön uhma. Häkellyin niin, että kukkahattutätitoruni juuttuivat vallan kurkkuuni. Kuinka noin nuoresta voi lähteä niin vihainen energia? Oukkei, ymmärrän, että rakkautta ja välittämistä tämä nuori oli vailla ja tunsinkin yllättäin vain sääliä. Jos olisin puuttunut asiaan, niin aivan varmasti olisin saanut tämän nuoren päälleni ja pahimmassa tapauksessa moran kurkkuuni. Olisko pitänyt puuttua, antaa välittämistä? En muista, milloin olisin nähnyt jonkun katseessa niin paljon, niin syvää vihaa ja angstia. Mihin tää maailma on menossa?

Makeaa mahan täydeltä
Uusi Kauniit Kodit numero on taas ilmestynyt. Siellä se kolumni on. Meinasin jo ihan unohtaa mainostaa. Niin on siitäkin tullut osa mukavaa tavallisuutta, että prioriteetti järjestyksessä se ei ole maailmani napa. Mutta homma jatkuu. Alun kolmen kuukauden koeaika on ohi ja päätimme jatkaa yhteistyötä. Ihanaa olla kolumnisti, on se silleen kuitenkin tärkeä.

Nyt on hoppu. Aamukakka on vielä tekemättä ja jotain nastaa rytkyy pitäisi keksiä päälle. Mökiltä sitten kesän viimeiset uutiset. Adios!

12 kommenttia:

  1. Sää OLET julkimo !! Ihanaa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt ihan ;) Tärkeintä on saada tehdä sitä duunia, mihin on intohimoa.

      Poista
  2. Oon muuten tosta tosi-tv:stä ihan samaa mieltä. Kuntosalilla polkiessa tulee aina niitä tv-ruutuja möllötettyä ja justiinsa mietin, että mistä tota paskaa riittää!!! Mutta nyt kun sanoin, niin tajusin, että tämähän onkin mainoskanavien salajuoni: maksuttomat kanavat vaan täyteen sitä mitäänsanomatonta höttöä, niin porukka ostaa maksukanavapaketteja, että saisivat edes jotain katsottavaa (tai myyvät televisionsa, itse taidan kohta päätyä jälkimmäiseen vaihtoehtoon).

    Nuoria pitää rakastaa, niin niiden ei tarvitse vihata niin paljoa. Ei tosin tätä nimenomaista heppua varmaan olisi kannattanutkaan käydä halailemaan siinä justiinsa. Tai mistä sitä tietää, jos se olisikin ollu isällistä halausta vailla. Ja varmaan olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Siis nyt kun sanoiT niistä maksukanavista. Enhän minä itse mitään sanonut.)

      Poista
    2. Kaikki ne kivat ohjelmat joita jaksoin vielä viime kaudella, alkaa olla jotenkin tyhjänpäiväisiä. Alkaako kaikki toistaa itseä vai olenko minä kyllästynyt? Nooh, eihän niitä ole todellakaan pakko katsoa. Kenenkään. Tahdomme parempaa viihdettä, eikö?

      Sitä minäkin mietin jälkikäteen. Oliko se katse kuitenkin pyyntö siitä, että kiinnitä minuun huomioo. Hyvällä tai pahalla. Siksi mulle tulikin niin paha mieli. Tuli sellainen olo jälkeenpäin ( valitettavasti,) että mun olisi pitänyt tarttua asiaan ja antaa se huomio. Luenko huomisesta iltapäivälehdestä, että teinipoika oli tappanut vanhuksen katajanokalla? Olisiko se estetty sillä, että olisin välittänyt aiemmin. Sitä me emme voi koskaan tietää. Onneksi.

      Poista
    3. Voi olla, ettet sä mitään olisi pystynyt tekemään. Ja toivottavasti se purki sen vihansa vain niihin kukkiin. Elämä on joskus tämmöistä.

      Poista
  3. Tuo B-lausunto kuulostaa jotenkin vaan niin hassulta, anteeksi vaan ;-D

    Aika pelottavaa, kun ei tiedä miten syvää vihaa joku tuntee ja miksi ja mihin se purkautuu. Ehkä hän vaan tarvitsi hetken itselleen ja väylän mihin purkaa vihansa, mistä ikinä se sitten oli tullutkin.

    Yleisesti ole sitä mieltä, että nuorisoa paapotaan ja ymmärretään ihan loputtomiin, kukaan ei laita rajoja kenellekkään. Vieraita (eikä välillä edes tuttuja) aikuisia kunnioiteta eikä totella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirje kokonaisuudessaan alkoi tervehdyksellä: " Hyvä Kelan asiakas! Tiesittekö, että olette oikeutettu kelan kuntoutukseen?" Minustakin tuo kuulostaa niin hassulle, että päätin ottaa asiasta selvän... Mitkä on mun mahdollisuudet sairastaa ja / tai saada jotakin korvauksia?

      Mulla ei ole kauheesti kokemuksia nuorisosta. Musta ne on pikkasen pihalla tai sit elämä asettaa liikaa vaatimuksia. Ei ole helppoa olla nuori. Enkä enää mistään hinnasta haluaisi itse olla taas nuori. Ai kauheeta...Nuorempi voisin olla, mutta en liian nuori. Elämä kasvattaa ja kyllähän se niin on, että nuorena ampuu helposti hiukka yli. Tahtomattaankin.

      Poista
  4. Ihan samaa oon kuule ajatellut noista realityistä. Ei vaan jaksa.
    Miljonääriäitien ennen niin mukavan hömelö Maria Montazaaaamikin on alkanut uuden naapurin kanssa kilpavarusteluun ja vaikka kadehtimisesta on muka tehty leikkiä, niin ei ainakaan mua huvita enää katsella, kumman autossa on isommat renkaat tai kummalla on hienommat teekupit. Plääh.
    Ja kaikkein suurinta potaskaa ikinä on julkkis-BB. Eilen yritin taas vähän aikaa katsoa, josko siellä jo tapahtuis välillä jotain järkevää, mutta kyllä teki mieli mennä ruudun läpi kuristamaan se Reetu. On se vaan niin moukka isolla Ämmällä.

    Ja arvaa kuule harmittaako, kun jäi Kauniit Kodit Habitaressa tänään saamatta. Muille oli annettu lehti käteen ja multa meni kokonaan ohi.
    Missä lie haahuilin sillä välin.
    Ja harmi, kun ei nyt sitten kumminkaan törmätty. Oltais voitu vaihtaa niitä päitä. Tai ainakin nimmareita :)
    (Mulle jäi muuten messuista päällimmäisenä mieleen antiikkiosastolta matkalaukku, jossa oli kiinni alkuperäinen Keihäsmatkojen tarra :). En kumminkaan ostanu, vaikka olishan sen kanssa kiva ollu Las Palmasiin lentää..)

    VastaaPoista
  5. Huh, kun oli taas niin hauska kommentti :)

    Annukka, me ollaan tultu järkeviksi, ikäihmisiksi. Se on varmasti juurikin tätä reality kyllästymistä.Mitäs me tehdään tällä töllön möllöttämällä ajalla? Kaikella sillä mitä ei jaksa enää katsoa? Senhän voi käyttää kodinhoitoon. Leivotaan vaikka bullaa? Tai jotain, eikö vaan?

    Minä kattelin kaikkia vastaantulijoita sillä silmällä, että onko tuossa mahdollisesti Annukka? Kukaan ei oikein reagoinut eli ohi mentiin. Harmi, olisi ollut kiva nähdä livenä. Meibii nekst taim.

    Mulle Tikkurilan osasto oli kiihkeä. Hienoja pintoja ja uutta kokeiltavaa.

    P: S Las Palmas on nykyään IN.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt mua harmittaa entistä enemmän se törmäämättömyys.
      Ei päästy vaihtamaan ikäihmisten kuulumisia :).
      Mutta kiva vaihtaa ees kommentteja.
      Ja se Tikkurila oli tosiaan hieno. Ei ehdi edellisiä omaksua, kun jo taas uutta pintaa pukkaa.
      See you next time ja sienirikasta viikonloppua!

      Poista
  6. Äläs ny, Annukka on mestarileipuri ;)

    Kyllä mullakin aika menee näppärästi myös tässä koneella. Tässä ei vaan välttämättä aivot lepää tai siis ole sellaisessa älyttömässä tilassa, että vain möllöttäisi jotakin älytöntä. Sekin on tavallaan ihan hyödyllistä. Olla siis älytön, meinaan.

    Napsin nää biootit ja katsellaan mitä tapahtuu...

    VastaaPoista