17.8.2013

RapurapuRallaa!

Vieraat ovat poistuneet ja minulle on tyhjä olo. Niin kuin aina hyvien juhlien jälkeen. Olen kuin ne kolutut ravunkuoret, mitkä odottavat tuossa paskatunkiolle menemistään. Oikein oli mukavat juhlat. Tämmöiset alkusyksyn tai loppukesän juhlat ovat tunnelmaltaan parhaita. Olen kaiketi jo kehunut aikaisemminkin, mutta tämä yön tummuus antaa ihan omat sävärit illanviettoon. Paljon, paljon elävää tulta. Mukavaa seuraa, rapuaskartelua ja sitä heelankooriakin. On niin ihanaa istua tässä terdelle ja ruokailla pitkän kaavan mukaan. Ilta etenee leppoisasti ja hyvä läppä lentää. Voiks parempaa olla?

Alkuun vähä rapukoktailii


Ake, Make, Pera ja mä

Kaikkee ja paljon

Hirvee duuni

The Herkkutatti pastanjole

Tärähtänyt herkku
Ei ilta sujunut ihan niin kuin olin käsikirjoittanut. Vieraat, nuo suomen nuoret leijonat eivät jaksaneet Martan kans valvoa. Jälkiruokaan asti ei päästy, kun unijukka alkoi vierailla pikkupikku simmua painamaan. Olisiko myöhäisellä ruokailuajankohdalla ja nautituilla kuplilla ollut osuutta asiaan? Pääruoka tarjoiltiin nimittäin puolilta öin. Mutta siitä voi syyttä rapuja. Niissä oman aikansa ottaa, ennen kuin ne on nautitussa muodossaan. Mutta Martta jaksoi valvoa. Olin tomera emäntä ja tiskasin vielä tiskin ennen höyhenille menoa. Tässä vielä tovin istuin ihmettelemässä, enkä millään olisi raaskinut sammuttaa kaikkia kauniita ulkotulia. Iltahan oli sään puolesta loistava. Ei liikaa tuulta ja lämminkin oli.  Kello kolme luovutin ja annoin unelle periksi. Mökissä kuului tasainen tuhina, ehkä jossakin kuului pikku paukku.

Sienimetsän sulokkuutta


Tunnelma valossa

Tuikku siellä tuikku täällä

Hot
Sataa vettä. Sopii minulle. Ei tarvitse olla millään muotoa tehokas. Kävin kurkimassa tattiloita, eilen ja tänään. Vielä loistavat poissaolollaan, mutta eiköhän ne jo ensi viikonlopuksi tule syntymään. Taidanpa vetäytyä pikku koiran viekkuun. Lämpöiseen peiton alle. Juuri sopiva päivä sellaiseen. Ukkorähjä saa tehdä perheelle illallisen. Mulla on vapaa vuoro keittöstä. Ilmoitin sen juuri. Tyytyväisesti väsyttää ja pyhitänkin tästä lepopäivän.

Ai niin, melkein unohdin kertoa. Tapasin juurikin sienimetsällä Peuran. Se oli noin viidenkymmenen metrin päässä minusta ja hetken siinä toisiamme kiinnostuneesti möllötimme. Kaivoin kameraa taskusta ja hän päättikin, että ei kuvia, kiitos. Loikkasi pois tiehensä ja minä olin ihan, että häh? Kaunista ja koskettavaa.

15 kommenttia:

  1. Voi mitkä herkut on ollut, apua!!!
    Ja minkä tunnelman kynttilöillä saa. Kaunista. Tykkään!
    Mukavaa lepopäivää, anna ukkorähjän rauhassa kokkailla tänään! Lepos oot ansainnut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapukemut ovat yksi vuoden parhaita. Oikeesti, en niin hirveen ihastunut ole rapuloihin, mutta se tunnelma onkin tärkein :)

      Ihan otettiin kyllä lepoisasti eilinen päivä.

      Poista
  2. Meillon perinteiset vasta syyskuun alussa tänä vuonna, mutta odotan sitä jo nyt oikeasti. Minä yleensä olen vastuussa kasvisruokalijoiden pääruuasta, seuruettä kun riittää joka lähtöön. Saa nähdä, mitä tänä vuonna rakennellaan, menua ei vielä ole päätetty.

    Kuvien perusteella en osaa muuta kuin laulun sanoin todeta, että "kunpa oisin saanut olla muuukaaanaaaa..." :-D Ärreen näköiset kinkerit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vaihtoehto on tietysti sieniruoka. Tähän aikaan vuodesta, niin ajankohtainen. Mut kaikki ei kyllä tykkää sienistä...

      Kinkerit oli niin ärreet, että vieraat ei jaksaneet valvoa, pah. Pitäiskö mun vaihtaa vieraita, olisitko jaksanut valvoa ;)

      Poista
    2. Noh, männä yönä olin vasta neljän jälkeen kotona. Silloin lähtivät muutkin vieraat naapurilähiöstä kotiinsa. Veikkaisinpa, että minusta saisi hyvää maailmanparannusseuraa. ;-D

      Poista
  3. Laulua mukaillen : " oi kunpa oisin saanut olla muukaana " ! Ihanat herkut olet tarjoillut , nam ! Kaunis tuo seittikuva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kystä kyllä. Mutta juustot ja jälkkärit jäi syömättä. Martta kyllä jaksoi, mut nuoriso hyytyi...

      Poista
  4. Hittolainen mitä fiilistä! Nuo ravut, nam!
    Mitä ihmeen nuorisoa teillä on ollut vieraana, jos ei edes jälkkäriin asti pysy hereillä?
    Juuri tuollainen tunnelma on syksyllä niin ihanaa.
    Nyt pitää päästä mökille....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökille sieneen, kaupan kautta ravut ja ei ku kemut pystyyn.
      Perjantai kemuissa on juuri tämä vaara. Ihmiset ovat päivän duunis ja illalla alkaa se pilkkiminen. Lauantaina kaikki sit himmailee, kun ei taho kankkusta sairastaa. Mut hauskoo oli, niin kauan, kun se kesti.

      Poista
  5. Anteeksi vaan arvon rouvat Martta ja Kivitikka, mutta vielä ei ole syksy, vaan kesä :). Joskin ehtoopuolella, mutta kumminkin.

    Kuvat on just niin vaikuttavia kuin aina ja kertoo kaiken. Ei lisättävää. Oot sie aika mesu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyimmeisenä sitä alkaa elää hiukka ennakkoon. Ja toivoo, että olisi jo syksy :)

      Se on toi elävä tuli mikä luo niin hyvät tunnelmat. Söin muuten pastan jämät eilen ja ihmettelin itsekin, miten oli maukasta. Tein sellaisen puolikaasti karppiversion. Sotkin kesäkurpitsaa, porkkanaa ja tuorepastaa sekaisin. Toimi. Maukas ja mehevä. Eikä niin raskas.

      Poista
  6. Tervehdys Marttalainen pitkästä aikoo!! Olipas ihania kuvia taas sinulla rapukesteistä. Kyllä nuot kynttilät ja tuikut tunnelman luovat kohdilleen ja niitä tosiaankin pitää olla juurikin noin paljon. Meillä tulossa samat kemut ja kiinnostavan näköistä oli tuo sinun rapukoktailiseos. Mitä sulla oli siinä? Ja jälkkärikin näytti taas niin hyvältä. Mitäs se oli? Meillä kuule kaikki tunteen Martan Mokkapannacotan ja se on aina toivelistalla. Kun kysyn mitä jälkkärii: porukka huutaa MARTTAAAAA :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin jo minne Tiitiläinen on kadonnut ;)

      Rapukokteili alkaa olla myöskin sellainen evergriini. Hyvä lisä rapujen sorkkimisielle. Tässä pikainen ohje.

      1 avokado kahta syöjää kohtaan
      smetana
      valkosipuli
      chili ( oma maun mukkaan)
      sipuli
      curry
      tilli
      suola
      situunanmehu
      himppu sokerii
      Jokiravunpyrstöjä
      Aja avokado sauvasekoittajalla, lisää kaikki muut. Anna maustua ennen tarjoilua. Mausteita oman maun mukkaan, saa olla hiukka sytyttävä ;)

      Jälkkäri on taas näitä mun mössöi. Lasiin kerroksittain valion pehmeä rasvaton rahka. Valion luomu mustikkakeitto. Valion paksuhko vaniljakastike ( tää ei oo valion sponssaama ) marjoja kauden mukaan. Helppoo ja nopeeta. Ei liian imelä.

      Hauskoja rapujuhlia! Toivottaa Marttaaaaaa!

      Poista
    2. MUMS MUMS. Arvasin, että siinä on varmaan avocadoa kun oli niin nätti väri. Tätä teen ja jälkkärikin kuullosti taas simppelin hyvältä. Kiitos taas tuhannesti! Vaikka minäkin olen tälläinen ruoka-alan puoliammattilainen niin aina tulee tehtyä niitä samoja. Sulla on aina kivoja idiksiä ja varsinkin noita sun kattauksia on kiva kattella.

      Poista