26.6.2013

Virkistys Piristys Vaihtelu

Vielä hetken voi nauttia suhteellisesta raikkaudesta, ennen kuin alkaa se tukahduttava polte. Meillä huitasi mittarin eilen lähes kolmeenkymmeneen ja kuten arvata saattaa, se ei ole mulle mieluisaa. Se tuo mukanaan epämiellyttäviä oireyhtymiä, kuten päänsärkyä, ahistusta ja löysää läskiä ja paljon hikeä. Mutta yhä edelleenkään en valita, koska luojakunta on saanut vaihtelua. Toivottavasti tämäkään helleaalto ei kestä viikkoja, vaan saadaan jo kohta nauttia viileästä. Näin on hyvä. Jette mykke braa.

Pääsin eilen leikkii turistii Lohjalle. Hups, siellä meillä menikin muutama tunti. Mikä se on näissä pikku kaupungeissa, aina löytää vaikka mitä ostettavaa? Kaikkee sellaista mitä ei välttämättä tarvittaisi, mutta on vaan niin kiva hiukka shopata. Onks se sitä, kun on lomalla ja kiireetön vai täytänkö ostelulla vain tätä kyllästymisen tunnetta? Enhau, oli kiva päivä.

Kuppi kuumaa
Mitäs sitä sitten tuli shopattua? Nyt ei kierretty kirppareita, ihan mentiin halpatavarataloissa. Vihdoin ja viimein, sain kaipaamani espressokeittimen. Päädyin sitten Pauligin Cupsolo keittimeen. Juurikin nyt, kupissani höyryää maistuva latte. Olen kokeillut muutaman kerran ja ei käy moittiminen. Kaunis creme, hyvä maku. Olen tyydytetty. Eikä laite ollut pahan hintainenkaan, rapiat seitkyterkkii. Menee mainiosti mökkioloissa ja miksipä ei ihan himassakin.

Viel vaiheessa
Kodin tavaratalosta lähti mukaan yhtäsuntoista tarpeellista. Miten sitä huomaakaan aina, että tätäkin tarvitaan, vaikka sitä ei olisi osannut kaivata. Tarjoustalossa sorruin sitten uusiin tekstiileihin ja istuinpäällisiin yläterdelle. Värimaailma hurahti uusiksi ja nyt saan huomata, että terde kaipaisi uusia mattoja. Huoks, onks ne nyt sit pakko uusia nekin? Värimaailma vaihtui turkoosiin, kieltämättä olin edellisiin jo kyllästynyt. Ja nyt ei matot natsaa alkuunkaan, tahtoisin raikasta sinistä tai jotain. Tää on just tätä, aloitat jostain ja huomaat kaiken menneen uusiksi. Joutavalla jotakin, sano. Mutta halavalla. Ei mun kannata mitään kallista laatua ostaa, kun vaihtoon ne menee kuitenkin. Oliko edelliset yhden vai kaksi kesää? Ei niis mitään vikaa, mutta vaihtelu virkistää.

Ai niin, löysin myös kauan etsimäni mustat collegeverrarit. Ne on aina erittäin vaikea ostos tahi löytö. Olen ruumiinrakenteeltani lievästi epämuodostunut. Tämmöinen heittopätkä persjalakanen. Edelliset, täydellisen ihanat verrarit löysin Londonista ja aika on syönyt ne pahoin. Hyvät verrarit ovat tarpeeksi löysät. Ne ei saa p u r i s t a a mistään. Ovat lahjepituudelta sopivat ja lahkeissa ei saa olla resoria, mutta lievähkö kuminauha kiriste. Vyötärönauha tulee olla sopivan leveä ja vatsaa tukevoittava. Olen etsinyt niitä kaikkialta ja kas kummaa, ne tulee vastaan Lohjan tarjoustalossa. Näin se menee. Kävi vain mielessä, et miks en ostanut useampia. Viihdyn vapailla collegessa. Olen collegemiäs.

Ukkorähjä osti uuden töllöttimen. Edellinen oli niin pieni tuumainen, että ikänäkö alkoi jo tekemään tepposiaan. Nyt näkee Marttakin möllää. Laitettiin näköradio seinälle ja näin saatiin sille asiallinen paikka. Vanhaa romuu nurkista pois ja vot, kylläpä nyt passaa.

Omaa tuotanoo
Kiva oli yhes touhuta. Jouduttiin odottamaan tovi, että toi möllykkä lopettaisi pahimman poltteen, mutta silti hikipäässä järjesteltiin. Ukkorähjä duunas töllön ja mä asettelin terdee ja kahvikonetta. Tein tonnikalasalaatin ja syötiinkin vasta puol ykstoista.

Niin hurahti yksi päivä onnellisesti. Sehän meni vallan joutuisasti. Tätä mää tarkoitan sillä, kun olen elämääni kyllästynyt ja meinaan kuolla tylsyyteen. Eli täytyy olla vaihteluu, täytyy olla jotakin tekemistä. Sitten jaksaa taas kyllästyä rauhassa. Tänäänkään ei voi kyllästyä, kai se on pakko lähteä Karjaalla piipahtaa, jos löytäisi uudet matot. Halavalla. Ja huomenna tulee vieras, silloin ei ole tylsää. Silloin on juhlat.

4 kommenttia:

  1. Hienoja ostoksia olette tehneet. Kyllä mekin käymme joskus lomalla piristämässä itseämme pienillä ostoksilla. Karjaan Säästöpörssi on tullut oikein tutuksi. Yleensä jakaudumme armastuksen kanssa, hän suuntaa sinne työkalupuolelle ja minä sinne talouspuolelle. Ja siinä vieressä on ihana kenkien alekauppa. Kahvilla käymme Lilla hembagerietissa. On hyvät ja edulliset nisut:). Nauti nyt vaan helteestä siellä maalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säästöpörssi on vaihtunut tarjoustaloksi. Samat kamat, mut eri nimi. Sehän on mun "löytöparatiisi."
      Kyllä se kummasti piristää, kun välillä käy siviilisaatiossa.

      Mie en oikein nauti helteistä, ei oo mun juttu. Mutta onneks saan olla täällä mökillä ja vilvoittavien vetten äärellä.

      Poista
    2. Niin muuten onkin nykyisin Tarjoustalo. Oltiin toukokuussa siellä ostoksilla ja kotona huomasin, että kuitissa luki Tarjoustalo. Kummasti sieltä lähtee aina mökille kaikkea "tarpeellista".

      Olisimpa minäkin mökillä ja meren ääressä. Vielä kolme viikkoa pitäisi olla tarmokas ennen lomaa.

      Poista
    3. Hyvää jaksaa odottaa!!

      Poista