2.6.2013

Tekemättömästi tehtyä

ihana aamu. kaunis aamu. metsäkyyhkyt, kuikat ja käet antavat aamuisia ääninäytteitä ja atmosfääri on täyteläinen. kaikki on jotenkin täys ja rehvas. nukuin ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen heräämättä yöllä. olen jättänyt voimakkaat pilsut veke, pärjään näköjään tavallisella särkylääkkeellä. sen kunniaks, kesän kunniaks, itseni kunniaks ja mökin kunniaks nautin eilen muutaman vilvoittavan oluen ja rillattiin vartaita. oltiin niin kuin kesäiltaa. siksikö vai sen tähden, sain hyvät unet. ai dont nou, mutta katkeamaton yöuni on armollinen ja se olisi tavoitteeni.

salaatti nousee jo
on rauhallista. nämä ovat niitä parhaita hetkiä mökillä. mii and mai mocca. en yhtään ihmettelisi, jos herran enkeli ilmestyisi minulle nyt. tai humanoidi. tässä hetkessä on jotakin taikaa. tämä ääni ja tuoksumaailma laittaa ihmisen sielun väräjämään herkästi. eiks se ollut edesmenneen tommy taabermannin runo? herkästi väräjävä sielu? nyt sen ymmärrän. elämä opettaa. eihän elämän tahti voi heti tipahtaa slow-tilaan, se ottaa multa oman aikansa. jos se täytyy jossakin tavoittaa, niin täällä se onnistuu parhaiten. odotan sitä hetkeä, kun aika menettää merkityksensä. ei ole päiviä, ei ole kelloa. on vain se hetki, mitä kulloinkin elät ja sisääsi hengität.

virvon varvon vartahaksi

mantsikka ynelmaa
istuin eilisen illan, aina kello neljästä iltahämärään tässä terdellä. istuin vain ja ihmettelin. kuuntelin reidioo ja katselin järvelle. ajatuksen kappaleita sinkoili tyhjyyttään humisevassa päässäni ja annoin itseni vain olla. kasautuva tiskivuori yritti minua syyllistää, mutta suljin silmäni siltä ja syytöksiltä. ukkorähjä oli toisilla tiluksilla, laittamassa mammansa mökkiä kesäkuntoon. kyllä minä meille vartaat väsäsin, mutta kaikkeen en kyennyt. siitäkin tuli syyllinen olo. tapani mukaan, täällä olisi pitänyt olla valmis pöytä tarjolla työn raskaan raatajalle. se otti mun luonteelle, mutta jotenkin se tuntui myös salaa hyvälle. kaikki ei olekaan valmista, en olisi itsestään selvyys kyökkipiika. mitä? mähän oon. ei se ole pahe, se on hyve. outoa tämä silti on. mutta katoin pöydän kauniisti terassille ja illan hämyssä nautittiin sienisalattii, tzatzikii, salattii ja vartaita. oltiin hetken yhtä ja hyvää ruokaa.

vinhokin itkee
mitä minä voin eilisestä kirjoittaa? mitä ihminen tekee silloin, kun se ei tee mitään? hah, minä leikin saunaa. yksi, hyvin merkittävä ohjelmanumero on kuvioista pois, niin se avartaa tapoja uusiin toimintamalleihin. saunomiseen liittyy niin paljon riittejä, että sen pois putuaminen tuntuu siltä kuin elämästä puuttuisi jotain. onneksi meillä on kesäsuihku. lämmitin vettä saunalle ja se oli mun löyly. siitä hilpaisin raikkaan suihkun alle ja se oli mun uinti. tätä näin harrastin muutamia kertoja, saippuoin itseni ja tukkanikin pesin. laitoin tehonaamion. olin saunassa, ilman saunaa. lähes täydellistä. sain tunteen, olin puhdas ja jälleen uudeksi syntynyt. minulta ei puutu siis mitään.

joutsen pariskunta lensi juuri mökin yltä. kyllä niistä lähtee hirvee meteli. ollakseen niin kaunis lintu, lauluääni on hirveää kailottamista. vähä niin kuin mää. kaunis mutta hirvee ääni. kaikkee ei voi saada. ymmärrän joutsenia hyvin. täällä on pirusti paljon lintuja. pihapiirissä risteilee kaiken väristä piipittäjää. kun istuu tässä lipan alla yksiksein hiljaa, niin voi nähdä lajien kirjon. tikkakin tipahti tohon pihlajanoksalle. sillä on hyvät värit. hiiri tahi kanahaukkanenkin kävi vanhassa mäntyrähjässä tsiikaamassa vanhaa homoo. ihmeellinen on tämä luonto ja sen monipuolisuus.

jahas. aamukipu kädessä alkaa rauhoittua ja taidankin mennä vielä hetkeksi aatuutilullaa. tänäänkään en tee mitään. tämäkin päivä olkoon merkityksetön. ei minulle, mutta kansakunnalle. hii o hoi!

2 kommenttia:

  1. Hyvä että otat tosissasi tuon elämän sietämättömän keveyden, onneksi olkoon. Siitä käsikin lähtee parannuksen tielle. Vanhan stadilaisen alkoi melkein tehdä mieli landelle juttuasi lukiessa. Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, tämä hellekin saa ihmisen tekemättömäksi. ja hyvä kai niin... ;)

      Poista