5.5.2013

Terde tiedottaa

Pyhäinen aamu. Näyttäisi aivan sille, että kohta voisi tulla sadetta. On viileämpi kuin eilen. Mutta se ei estä minua istumasta sähköhuovassani ulkoilman raikkaudessa. Mocca jäähtyy kuppiin, ennen kuin sen kerkeää litkiä naamariin. Kylmä kahvi kaunistaa. Mihin mie joudun tämän kaiken kauneuteni kanssa? Missikisoihin, niin oon nättinä. Seniorikisat, kannatetaan!

Metsäkyyhkyt kurnuttavat sekopäisinä. Onkohan niillä jotkut kiima-ajot? Kurjet tahi joutsenet rääkyy maisemissa. Siinä vasta epätoivoinen ääni. Ei kaunis. Hassua, molemmat lajikkeet niin kauniita, mutta ääni on syvältä. Kaikkee ei voi saada, nimimerkillä kokemusta on. Hah, mä nautin nyt jääkahvia. Puuttuu vain jädepallo ja kakaokoriste. Siinä muuten oiva kesäinen jälkiruoka, jäätelökahvi. Teksti näyttää poukkoilevan kuin kumipallo. Tuosta tuli mieleen kappalevalinta, olen nähnyt helganeidin kylvyssä ah ihanaa. Sen esittää ämaanumminen. En tykkää siitä. Hänellä on myös vastenmielinen ääni, eikä ole ulkonäölläkään pahemmin siunattu. Mutta fiksu ihminen on, en minä sitä sano.

Ei tulta ilman savua
Karjaalla kaikki oli kunnossa. Yhtä junttia porukkaa kun aina ennenkin. Hei ihan totta, en tohi arvostella, mutta oikeesti täällä on sellaista permanenttipirkkoo ja tuulipukujen kirjo on valtaisa. Yleisin kenkämuoti on roksit, voi jee! Täällä tuntuu, että on tipahtanut tonne kasariysärilukujen taitteeseen. Se hyvä puoli siinä on, että ei tartte pahemmin itteensä laitella, kun kylille lähtee. Mun pahimmat mökkireleet on muodikkaammat kuin täällä outfitti yleensä. Kesäks mä otan otsatukkapermiksen...

Eilinen päivä livahti hyvinkin joutuisasti. Kauppareissun  jälkeen otettiin pikku päiskärit ja sen jälkeen laitoin saunan tulille ja tein hiukkasen pihahommii. Kylypiä rupsautin pitkän kaavan mukaan ja kuorin, rasvasin ja rapsutin oikein pieteetillä. Saunominenkin täällä möksällä  on enemmän sitä itteensä. Jaksaa maata tuolla lauteilla ja miettiä syntyjä syviä. Toki se, että pääsen välillä uimaan, on mulle yhtä juhlaa. Koko rituaali ottaa parisen tuntia ja sen jälkeen olo on puhdas, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Se jos mikä on nautinto. Rela.

Sano Siikli ja pidot paranee
Nautittiin aikamoisen herkkuateria. Ukkorähjä savusti lohta. Duunasin salaatin, tillivoikastikkeen ja keitimma uudet perunat. Kyllä, uudet perunat! Olivat italialaista Siikliä. Hassua, mie luulin, että Siikliä ei saa mistään muualta kuin suomesta. Hui, hai, näin sitä oppii joka päivä jotakin uutta. Mutta on varmaan turha mainita, että ateriakokonaisuus vei kielen sinne mistä yleensä tulee ulos jotakin. Oih!

Hah! Nyt sataa vettä. Meteroloogi minussa on pistämätön. Vanha nikotiininokka haistaa sateen. Pah,  mie mittään haista. Ihan lonkalta vedin ja kato, kun sattu. Toivottavasti ei sada pitkään. Pitäisi vielä ennen lähtöö säätää hiukka pihahommii ja tiskatakin pitäisi. Ei oo pitkä viikko edes, tullaan takas jo keskiviikkoiltana. Upeeta, mahtavaa!

6 kommenttia:

  1. Oletpa herkkuja laitellut! Näyttää niin hyvälle, slurpsis.
    Taidan mennä kaunistautumaan kylmän kahvin kera :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse savustettu tuore kala on parhautta. Eikä noi potutkaan huonoja olleet, italialaiseksi meinaan ;)

      Join parikin kuppii kylmänä, mutta en vielä ole huomannut vaikutusta. Ehkä se huomenna...

      Poista
  2. Toivottavasti terde-uutiset ilmestyy päivittäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina viikonloppuisin ja kesäkuussa päivittäin :) Jos jaksan yhdellä kädellä kirjoittaa.

      Poista
  3. Nam! Kai sä kasvatat takatukan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Takkatukka rules ja otsalle permis.

      Poista