6.5.2013

Kukkakellohelmahamonen

Urbaanissa sykkeessä ollaan. Tultiin stadiin jo puolilta päivin. Ukkorähjä otti ja lähti ja mie oon taas liikennekasvatusleski. Aikataulut ovat kääntyneet kesään ja olen aloittanut maanantai työskentelyt. Se ottaa aikansa, että saa taas biorytmit kohdalleen. Tämä siksi, että veepeet on kesällä aina pe-su, pääsee noin niin kuin jo to-iltana möksälle. Tosin, ei tässä enää paljoa ole, kun jäädään sille saikulle.

Eilinen päivä tuntui yli pitkälle. Jostakin kumman syystä, mökkiviikonlopun jälkeen on normaalia väsyneempi. Johtunee ulkoilmamyrkytyksestä. Tai en mie tiiä. Ei tule valvottua ja rytmit on  muutoinkin ihan kohallaan. Vedinkin semmoiset kevyet päiväunoset, vaatimattomat kaksi tuntia ja sen jälkeen menikin muutama tunti kuutamolla. Meinasin sortua makaamaan töllön ääressä loppu päivän, mutta potkin itseä läskiperseelleni ja olin sit tormakas. Ei mittään kummallista, semmoista pikku puuhastelua. Uhmasin tuulta ja läksin pyörälenkille. Meinasin kyllä lentoon lähteä, kovin otti vastatuuli hanuriin. Tein ihan kunnon lenkin ja sen jälkeen jumppa hoidin rasitettua raatoani. Hyvä pössis!

Kun aikaa on jouten, niin sitä miettii kaikkea kummallisuuksia. Eilen pohdin homoseksuaalisuuden syvintä olemusta. Miksiköhän on olemassa niin, että mies rakastaa miestä ja nainen naista? Eikö siinä ole jotakin outoa? Jumala on luonut ihmiset omaksi kuvakseen. WTF? Onks Jusse ollut piilohomo vai peräti bisse? Edustaa näin molempia lajikkeita. Koska me nyt kuitenkin olemme olemassa, niin uskon, että meidätkin on tarkoitettu. Jos emme olisi, olisimme tuhoon tuomitut, sukupuuttoon vaietut. Ymmärrättekö mitä yritän? Jos meitä ei olisi tarkoitettu, niin ei meitä olisi. Joku meidätkin on luonut. Onko se ollut vahinko, suuri erhe tai jotain. Kukahan on ollut maailman ensimmäinen homo? Mistä hän on tiennyt haluta samaa sukupuolta olevaa? Entä jos on ollutkin niin, että ne neljällä jalalla kulkevat ihmisenalut ovatkin olleet gayhenkisii ja heterot ovat siitä jalostuneet? Ai hitsi, nythän mää unohdin Eevan ja Aatamin. Jumala loi miehen ja naisen, mutta kuka olikaan se myrkky omena?

Sitäkin mietin, että sattuukohan ampiaisiin, kun ne törmäävät parvekelasituksiin lennossa, poks! Istuin eilen röökillä ja yksi pörriäinen paukautti parikin kertaa päin näköö. Ei yksi kerta riittänyt, vaan tekin sen uudelleen. Hakkasiko pirulainen ns. päätä seinään eli lasiin. Jatkoi kuitenkin taivaltaan pökkyrässä, mutta sattuuko maijaan? Ihminen jos tuolla lailla toikkaroisi, niin henki lähtisi. Kyllä minäkin välillä päätäni seinään hakkaan, mutta en tuommoisella vauhdilla. Eikä se oo fyysistä, se on vain sellainen sanonta. Hakkaan päätä seinään, ikinä en opi. Ihminen on tyhmä, onko maija kans?

Säätiedotus lupaa helteitä. Joko nyt, joko nyt saa laittaa kukkakellohelmahamosen ylle ja balleriinat jalkaan. Mie laitan ja oon ihan kesänä. Simona silleen. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, hamoset ylle ja pitsit alle, eikös juu?


8 kommenttia:

  1. No tuota. Meikä uskoo lähinnä tuohon evoluutioon, joten varsinaisesti en usko, että kukaan meitä tänne on luonut. Luonto on vaan kehittynyt niin kuin kehityksellä on tapana tehdä, josta syystä kaikki täällä pallolla on luonnollista. Ihmisillä on vaan taipumus tehdä asioista jotenkin hirveän monimutkaista aina, kuten nyt rakkaudestakin. (Eikä puhuta mistään ikävistä jutuista nyt, vaan kahden aikuisen välisestä rakkaudesta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen presiis samaa mieltä kanssasi. Olen luonnollinen. Mutta milloinkahan ensimmäinen homo on todettu, jo aikojen alusta?

      Poista
    2. En tiedä aikojen alusta, mutta eikös jo antiikin Kreikka ollut homoja väärällään? Mahtoks miehet naisia huomatakaan.
      Biologisessa mielessähän homot ja lesbot ei voi lisääntyä, joten sukupuuttoon kuoleminen olis kyllä siinä mielessä aika varmaa. Olisko homous ja lesbous kuitenkin jokin kemiallinen reaktio tai olisko geeneissä tapahtunut jotain? Entäs transut ja muut "valtavirrasta" poikkeavat? Kai näissä riittäis pohtimista. En tiedä, mitä lääketiede asiasta sanoo, noin virallisesti. Mutta eikö se nyt oikeastaan ole ihan sama, miten on suuntautunut ja minkä värinen sitä on, aina pitää saada elää rauhassa.

      Poista
    3. Antiikin Kreikka oli kaiketi oikein homojen juhlaa. Käsittääkseni oli ihan hyväksyttyä, että miehillä, vaimojen lisäksi, oli miesrakastajat.
      Kaikki tyyni, ihmiskuntaan on varmasti aina kuulunut myös niitä, jotka eivät istu valtavirtaan.
      Tärkeintä toki on, että annetaan kaikkien kukkien kukkia ja jokainen saa edustaa sitä, minkä omaksi tuntee.
      Minua kyllä yhä kiinnostaa, milloin ensimmäinen homo on tullut julki, kuinka ja miten se onkaan tapahtunut... Ehkä lääketieteestä tosiaankin löytyisi selvitystä.

      Poista
  2. Oletteko pohtineet onko eläimissäkin esim. homoja? Joku villi ori, joka tykkääkin vaan oreista (taipuuko tuo sana noin?)
    Niin kuin todettu, kukin tavallaan, kunhan on tyytyväinen!
    Mielenkiintoista, että itse päädyt pohtimaan tällaisia, rohkea veto. Oletko ollut homo aina, vai? Oliko se vaikeaa lähimmäisillesi hyväksyä?Toki jos et halua vastata, niin ymmärrän senkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pohtinut ja ystäväpiirissäkin asiaa ollaan mietitty. Jos nyt oikein muistan, niin homous eläimissä ei ole tavallista, mutta poikkeuksia sielläkin löytyy ;)

      Onneksi aikamme on jo suvaitsevampi ja ihmiset ymmärtää, että homot rakastaa ihan samoin kuin heterot. Ei siinä ole kysymys sen kummemmasta.

      Nyt kun katson aikaa taakse, niin voisin sanoa, että olen syntymä homo. Kyllä mulla nuorena poikana oli tyttöystäviä, ei mitään vakavaa, koska kaiketi tiesin tietämättäni, olevani gay. Olihan se äidille aika järkytys, aluksi. Mutta sen jälkeen, kun sillanpää ja bjuström tulivat kaapista ulos ja kansan tietoon, niin mutsi hyväksyi myös poikansa outouden. Ymmärsi kaiketi, että meitä on muitakin ja ollaan ihan "tavallisia."

      Poista