3.5.2013

Täältä tullaan!

Tänä aamuna, se ei ollut kipu, mikä herätti snadisti liian aikaisin. Olen siitä höperöitynyt vanha ihminen, että olen säilyttänyt lapsenomaisen kyvyn innostua asioista ihan liikaa. Arvaaks joku, mistä Martta on tällä kertaa niin täpinöissään, että unen rippeet karisevat pikku simmuista saman tien, kun ne varovasti rakoilevat uuteen päivään? Niinhän siinä sitten pääsi käymään. Unen hämärään sotkeutui het oitis ajatus siitä, että tänään pääsee MÖKILLE! Ei siinä enää paljon väsy paina. Pikku poika jouluaattona syndrooma otti vallan, sitä vastaan unijukan on turha taistella. Joulupukki on vahvempi, jos ei fyysisesti, niin henkinen ote on hurja. Herätessäni mun päässä pyöri takavuosien teeveen mainosrenkutus. " Tännään ostetaan, halvan maukasta lakritsaa. Lakupekka maku saa svengaamaan." Ai hurja, en ymmärrä, tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun toi renkutus pyörii päässäni aamuisin. Miks ihmeessä, mistä se tulee? Liittyyks siihen joku rauma, vai miks ihmeessä korvamatona luikertelee.

Viime yönä yritin unissani soittaa Ukkorähjälle. Mä kuulin hänet, mutta hän ei minua. Asiani oli erittäin tärkeä, jopa niin, että oli kysymys elämästä ja kuolemasta. Katkaisin puhelun useasti ja huusin kurkku suorana haloota. Ukkorähjä luuli, että pelleilen. Pyysin kanssaihmisiltä kapulaa lainaksi, mutta en muistanut numeroa. Yritin kirjoittaa sitä lapulle, mutta aina numero hävisi näytöstä. Paniikki. Hätä. Pakko soittaa. Yhtäkkiä luurini oli piipin päreinä ja soittamisesta ei tullut mitään. Joku uhka lähestyi. Havahduin omaan huutooni. Inha uni, painajainen merikorttitiellä. En lähe nyt analysoimaan, mutta ihan selkeesti kysymyksessä on joku parisuhdeongelma. Ukkorähjällä on varmasti taas joku salainen rakastaja. Voi, voi, tätä elämän epäkummallisuutta. Täytynee tänään pitää pieni puhuttelu.

Eilinen Huvila ja Huussi sai ihmeitä aikaan. Mourusin soffalla kuin kolli kuutamolla, niin oli upiaa ja oivaltavaa jälkeä. En ikinä ( tai ehkä joskus tulevaisuudessa, toivottavasti ) pystyisi moiseen toteutukseen. Muutoskohteen pariskunta oli aika jäykkää kamaa, se ihan hiukka harmitti. Miks ne ei päästelleet kunnolla ihastustaan, itkeä pirauttaneet ja pissanneet hunajaa Anitan kesämekolle. Muutos oli loistava! Anitan uusi työpari ( en nyt sit muista nimeä, sori ) on ihanasti äijä. Samalla kun ihailen hänen osaamista, olen myös vihreä kateudesta. Niin reippaasti tekee ja tietää kaikesta kaiken. Älkääkä nyt ottako multa pois tätä illuusioo, että ohjelma on käsikirjoitettu, eikä hän oikeasti tiedä ja osaa sitä kaikkea. Osaa hän. Hienoa. Baithivei, tapasin Anitan eurokankaassa muutama viikko sitten. Mun teki hirveesti mieli mennä tökkäämään ja sanoa: "Oot ihana, oon H&H fani!" En uskaltanut, oon silleen ujo.

Saatiin järjestettyä aikataulut niin, että päästään lähtee möksälle jo yhden aikoihin. Yläkerta lupasi järjestää lämpöisen iltahehkun terdelle. Palkkioksi siitä, kun olin vapun selvin päin. Kannattaa siis olla välilöissä. Niin ja selevinpäin. Tänään joutuu muutaman saunan lämmitys olssonin ottaa. Mutta siihen on yläkerran lupa. Ei nyt ihan kirjallisena, mutta meili tuli viime yönä. Semmonen uni-iimeili. Hupsista hei, mökille mennään!

12 kommenttia:

  1. Sinne mene! Hyvää viikonloppua. Pidä kivaa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä se Anitan työpari Jenni osaa oikeasti rakentaa. Ei noita juttuja voi käsikirjoittaa. Ihailin samaa asiaa. On luonnollisen oloinen ja itsevarma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni on PoP!! Ihailen. Tykkään just siksi, kun ei oo täynnä itteensä ja on just niin luonnollinen. Ei käsikirjoitettu, ei, ei. Mahtavaa!

      Poista
  3. Ainoa sisustus/muutosohjelma jota jaksaa enää katsoa. Tempo on riittävän nopea ja tapahtuu. T. Minttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne hölinät tuttujen, ystävien ja perheejäsenten suusta voisi jättää veke. Muuten ihan huippu! jotenkin niin tavallinen, mutta silti upeita, upeita muutoksia!

      Poista
  4. Ihanaa mökki-aikaa teille!!
    Kyllä ukkosi varmasti ihmettelee, kun häntä rupeat ripittämään kylmiltään!! Ja tuota laku-pekka-laku -lorun mielleyhtymää en uskalla ruveta edes analysoimaan ;-D
    Hieno oli muutos, kiva olisi myös tietää mikä on budjetti ja kuinka kauan remppa kesti. Vai meneekö sitten siitä se maku, kun rupeaa tällaisia tylsiä arkiasioita miettimään?
    Huomasitko, että Jennillä on aina minihame päällä äijä-fiiliksen vastakohtana?
    Minäkin ihmettelin kun omistajapariskunta oli niin neurtaaleja, mutta ehkä kaikki eivät osaa tuulettaa tv-kameroiden edessä tai ehkä ei edes muutenkaan.
    Nauttikaahan ajastanne mökillä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukkorähjä on niin tottunut näihin mun mielenilmaisuhin, että ei se mittään ihmettele. Tänäänkin halasin häntä lujaa ja sanoin isoon ääneen, että rakastan sitä, ja otetaan silleen rennosti. Rakas, me ollaan ny möksällä. Se tulkitsee kaiken tuollaisen rakkauven tunnustuksen kännimölöksi. Mä oon ottanut vain muutaman oluen ja hän ei yhtään. Meillä on ristiriitamme, siinä suhteen rikkaus. Ja ikuinen erhe, tarvittaessa.

      Jenni tahtoo olla naisellinen, mutta ei pysty, kun hän on niin upee äijä. Mieletön teko ja taito. Kateeks käy. Budjetti ei ollut ilmanen ja kyllä siinä muutama viikko hurahtaa. Hyvää jälkeä!

      Kaikki jotka saa tuntea Anitan ja Evan kosketuksen pitäisi osata tuulettaa niin, että katsojat pillahtavat myös itkuun.Se on vähintä mitä voisi vaatia...

      Poista
  5. Mahtavaa mökkikauden starttia! Upiaa, että sääkin on kuin keväinen morsio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just niin tätä. Elämää parhaimmillaan. Rauhaa ja rakkautta, mitä vielä?

      Poista
  6. Mukavaa möksäkautta teille molemmille (ja Jupelle, tietty)! Luonto ihan just antaa alkuvoimaa ja energiaa. Keräät nyt tsemppiä tulevaan... :)

    Kalkkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vaan niin mukavaa, että on paikka missä viettää viikonloppuja. Arvaa vaan, että Juppe nauttii. On onnensa kukkuloilla :) Niin kuin myökii...

      Poista