24.5.2013

Sisäinen ääni huuteloo

Käki kukkuu stereona ja se triblaantuu pitikin järven selkää. Koko tienoo on ihan kukkuu. Se kuulostaa kivalle. Ennen vanhaan, ammoisina aikoina, laskettiin naimisiin meno siitä, kuinka monta kertaa käki kukkui. Minun kohdalla käellä hirtti aina päälle, eikä se lopettanut. Jatkoi vain ja minä en päässyt koskaan naimisiin, höh. Homoutta ennusti jo silloin, voi onnetonta.

On kaunis aamu. Järven pinta on peilityyni ja lokit liitelevät, kisailevat maisemassa. On aivan hiljaista, lukuun ottamatta käkiä ja muita siivekkäitä. Ilma on softis ja hellästi harmaa. Istun terdellä, litkin mokkaani ja pikku koira tuhisee sylissä. Voihan perse, paratiisiin luikerteli käärme. Vastarannan pöpeliköstä alkoi kuulua isojen koneiden jyräys. Onko siellä joku metsätyömaa ettei vallan rakennusurakka. Tämä olikin liian hyvää ollakseen totta. Aamuinen rauhani on menetetty. Inha jyrinä. Toivottavasti tuota ei tarvitse sietää koko kesää.

Vihreä vehreys on saapunut
Tänään ajattelin siivota koko mökin. Silleen reippaammin. Ei tartte sit yhdellä kädellä räpeltää onnettomana. Matot pihalle ja rätti heiluu. Saunan voisi pestä huomenna. Sit voisi rauhassa keskittyä tekemättömyyteen. Olisi meillä tuossa puusavottaakin, ei mitään sen ihmeellisempää, mutta ne pitäisi kasata kauniiseen pinoon mökin alle. Olisivat nekin pois jaloista. Olisin noin niin kuin valmis sairastaa. Laiska töitään luettelee, mie mittään tee. Makkoon vain. Tänne kirjuutan, että teen sitä ja tätä, olen muka hirveen toimelias. Syön, juon ja haisen. Ajatella, jos sitä eläisikin sellaista mielikuvaelämää. Sehän olisi helppoa. Eläisi muka niin kuin kirjoittaisi. Todellisuudessa makaisi pimeässä kammarissa lukien verenhimoisia vampyyritarinoita. Olisi laihan luiseva, kalpea haamu eikä ehtoisa pullalle tuoksuva emäntä. Niinpä, mikä onkaan Martan todellisuus, jospa tämä kaikki onkin vain eetterielämää ja totuus on aivan toista. Jospa en olisikaan mökillä vaan jossakin ihan muualla, toisessa todellisuudessa? Ellen peräti olisi kutsumaton ulkoavaruudesta?

No nyt lähti juttu liian levottomaksi. Luulette vielä, että se onneton on hulluksi jurahtanut. Enhän mie, tää aamuhetki on vain sellainen, että se ruokkii mielikuvitusta. Täällä ajatukseni ovat villisti vapaat, täällä ei ole mielen esteitä liitää, lentää ja leijailla. Täällä sielukin on avoin. Miksiköhän mökillä ajatus on syvällisempi tai paskat, se mitään syvällisempi on. Sitä vaan kelailee kaikkee. Ihminen pysähtyy, ajatus pysähtyy ja sisälläsi kuluu ääni. No just joo, nyt mun sisällä kuuluu jo ääniä. Joku puhuu. Ei se ole kukaan muu, minä itse vain. Minun sisäinen minäni pohtii elämää. Niin kuin sitä, että voisi mennä käymään aamukakalla. Nyt olisi hyvä hetki. Ihanaista viikonloppua rakkaat lukijat! Olkaa avoinna, ottakaa vastaan elämän riemu!

9 kommenttia:

  1. Syön, juon ja haisen :D :D.
    Ja itse olen todellisuudessa loistava kokki ja vielä parempi leipuri. Kunhan vaan täällä huijaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellisuus on tarua ihmeellisempää, sano.

      Mie oon oikeesti autonasentaja ja pelaan perkeleesti lätkää. Niin ja haisen äijähielle ;)

      Poista
  2. Huikeat maisemat teillä. Minun mökkiviikonloppuni vaihtui kurkkukipuun kotona, ei kiva.
    Nuo käet ovat hassuja, viime viikonloppuna nauroin kippurassa kun kuuntelin jotain teini-käkeä, siis sitä lintua. Ensin se kukkui ihan normisti ja sitten sille tuli äänenmurros ja tulos oli jotain ki-kö-kuu ja sitten taas jaktui kuk-kuu. Tai sitten se oli oikeasti käkenä ;-D
    Touhukasta viikonloppua, oikeasti tai mielikuvissa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pah, kurkkukipu on syvältä, varsinkin, jos se on este mökkeilylle.

      Täällä on käet kans ihan sekaisin. Onks niillä jotkut kiimakukkuilut?

      Poista
    2. Mä olinilkeä ja menin kolmanneksi pyöräksi kahden käen kukuntaan! Vähän aikaa toinen niistä vastaili mulle, mutta sitten se kyllästyi,toivottavasti en sekoitanut niiden kuhertelua :-)

      Poista
  3. Kuunteletko Martta muuten entisten nuorten sävellahjaa lauantaisin eli onko lauantaipäivä organiseerattu sen mukaan? Tosin olet nykyinen nuori vielä, mutta ei voi tietää Martan mieltymyksiä.
    Upea maisema, kyllä silmä ja sielu nuissa maisemissa lepää. Nauti täysin rinnoin.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Martta on entinen nuori ja kuuntelee sävellahjaa nyt ja silloin. Oih, muistoja...

      Sielu, silmä ja ruumis on levännyt. Niin ja nautin täyteläisin rinnoin ;)

      Poista
  4. Sä saat mökiltä bloggaamisen vaikuttamaan niin ihanalta. Mäkin haluun! Meidän mökillä se ei vaan onnistu, koska ei siellä mitään nettiyhteyksiä ole. Hyvä jos puhelin toimii. Korpi.

    Miten se naimisiin meno siitä käestä laskettiin? Niin monta vuotta häihin kun kukkui, vai miten? Meidänkin mökillä käki kukkui koko ajan, joten ilmankos tässä vanhoja piikoja viiksekkäitä ollaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tää paratiisi, ei käy kieltäminen. Meillä koneksuunit pelittää suht hyvin. Joskus tipahdan linjoilta, mutta hyvin harvoin. Enhän mää voisi täällä olla, jos en pääsis bloggaamaan.

      Juuri näinkin. Niin monta kertaa kun käki kukkui, niin se olisi vuosissa se aika, kun pääset naimisiin. Täällä kukkuvat alvariinsa, ovat kai sekaisin. Vai olenks se mää joka kukun? Kukkuu...

      Poista