31.5.2013

Röpöti ruputi rumpsista rum

Unirytmi on sekaisin. Kipulääke pöhnäkäs lopettaa ilmeisesti vaikutuksensa ja herättää puoli kolme. Se on sitä kemikaalista unta. Sain kuitenkin vielä kiinni oikeasta unesta ja uusi tuleminen puol viis. Kaunis aamu, hunajainen. En tunne kipua ja huomaa, kaksi kättä koneella. Kantosidettä pitää ja saa ottaa pois, Tänään olen menossa ensimmäistä kertaa fyssärille, alkaa jo kuntoutus. Vähä se hirvittää, mutta olen toipunut niin hyvin, että ei se voi ottaa tätä minulta pois. Ihmettelen, ihanaa. En edes ylen määrin ole popsinut pillereitä. Kerrottakoon kaikille, että en ole siivonnut ja eilinen päivä meni sopivasti sängyn/soffan pohjalla. Sen verran väsy ( lääke), että nukuin koko päivän. Vai nukunko vain sitä kipu-univelkaa nyt veke. Kun minnuu ei satu. Ei satu. Outo tunne ihmisellä. Häpi, häpi, häääpiii!

Sinivihreää
Pientä harmillista oireyhtymää toki on. Minä, umpiotumiseen taipuvainen kaksijalakainen, en ole sit kakkinut viime tiistain. Alkaa olla aika täys olo. Tämä on tunnetusti lääkityksen inha sivuoire. Pureuduin asiaan täsmätuottein, jonka vaikutus pitäisi alkaa juurikin tuntua. Ei tunnu ei. Menen siis fyssärille kelli kakstoista ja rukoilen ulostuksen henkiä, että tapahtuma suolistossani käynnisty ennen lähtöä. Jos se iskee päälle siellä tai mikä pahinta, metrossa, niin sit mie oon lievästi sanottuna, en kuses, vaan ihan siinä itessään, auts! Röpöti, ruputi, rumpsista rum. Taikakakkaloru. Tule, tule.

Oikea silmä oikuttelee. Se on punainen, turpeinen ja jotenkin paineen tuntuinen. Voiko olla syyhteyttä operaatioon? Partsi on täynnä männyn siittiöitä, voisko se olla aiheuttaja? Miks vain toinen, eiks silloin molemmat. Sitä herkistyy kuuntelemaan itseään ja kaikki normista poikkeava on, niin no, se saa enemmän merkitystä. Täytyy kysyy fyssäriltä.

Näin nätti
Luettuani operaatiopäivänä saamaani toimintakertomusta, nauroin ääneen sen hassuutta, eikähän siitä ymmärrä oikein mitään. Itseasiassa en tälläkään hetkellä oikein tiedä, mikä siellä olkapäässä loppuviimeksi oli. Laitoin Topille ( mun toktor) iimeili ja kysyin tarkennusta. Enkä oikein muista juttujamme, kun olin niin pirun pöllyssä koko päivän. Tässä muutama ote.
Potilas yleisanestesiassa rantatuoliasennossa. Piirretään luiset maamerkit. Glenon etureunassa labrum on hieman rispaantunut ja nivelkapseli kranaalisesti on selvästi punoittava ja ärsyyntynyt. Bikepsin jänne on ohuehko, mutta ehjä ja kulkee sulkusessaan. Viedään skooppi subakromiaatilaan, joka on melko kapea, mutta bursa täällä varsin rauhallisen näköistä. Poistetaan bursaa shaverilla ja vaporisaattorilla. Tehdään akromionplastia luuterällä akromionin etulateraaliosaan. Hemostaasi vaporisaattorilla. 

Iltalenkki haudoille
Tänään meidän perhe muuttaa möksälle. Aika hurja tunne. Saan asettua sinne pariksi kuukaudeksi. Ei mittään kiirettä, ei mittään hättää pois. Helteitäkin on luvassa. Olen metsäläinen. Tukkoon en pese, partooni en aja. Ainut pitkä miinus on, että sanominen on kielletty pariksi viikoksi. Mökillä? Jossa saunotaan joka ilta. Voinhan mä aina leikkiä saunaa. Menen lämmittämättömille lauteille istumaan ja heitän mielikuvalöylyy. Mites saunakaljat? Niitäkään ei voi nyt ottaa. Otan vissyy, heitän joukkoon hiivaa. Ajaa saman asian. Jos tätä vauhtia kuntoutumiseni edistyy, niin mattopyykillä ollaan jo ensi viikolla. Vitsi, vitsi, mie en tee mittään. Sain neljä romaania asiakkaalta, luen niitä ja naatin. Vähä mulla on syyllinen olo, kun en nyt sit tämän kipeemmälle itseä tunne. Töihin tästä joutaisi. En mee, mie oon leikkauspotilas. Niin oonkii. Otetaan tästä nyt kaikki ilo irti. Huomaa ilo. En ole surkea.
8 kommenttia:

 1. Magnesiumoksidi on tehokas vattalääke. Illalla yliannostus ja aamulla saa tervehtiä posliinia :)

  Toipumisia ja tsemppiä kuntoutukseen!

  VastaaPoista
 2. Otahan edelleen iisisti, vaikka tuntuukin että olet ihan kunnossa jo. Ettei tule takapakkia.
  Potta mukaan metroon ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olet viisas ihminen. takapakkia juu, mutta tästä selvitään.

   onneks siilitien metroasemalla on uudet, puhtaat vessat, huoks.

   Poista
 3. Voih, ne on rikkoneet sun hienon hipiän;) Nyt vaan puffihihat Martan juhannusmekkoon:-)
  Nyt vaan nautit kesästä. Saas nähdä kuinka monta päivää jaksat olla siivoomatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti jäisi rumat arvet. ne olisi kaunistus. joo, puffihihat pitsireunuksilla tahtoo hän!

   Poista
 4. No olipas siistiä jälkeä. Aattelin, että on puoli Marttaa sahattu palasiksi, mutta olikin vaan pari ristipistoa..
  Mulla on täällä kotona malliesimerkki siitä, kuinka nopeasti paranee, kun kiltisti noudattaa ohjeita. Ei saunaa, ei kaljaa, ei sitä eikä tätä..
  Aatele, jos ois lokakuu ja loskakelit. Nyt on kaikki hyvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siisti on, ei edes jää arpia, höh.

   eilen oli pakko duunaa ja nyt on maksun aika. tänään en tee kädellä mitään. lupaan.

   onhan tää ihan paras vuodenaika sairastaa. pari viikkoa uimatta ja saunomatta, ei oo mitään lokakuun loskaan.

   Poista