8.5.2013

Polttaa kesäkatu kuuma

Joulupukki herätti taas, eikä mikään ihme. Tiedossa hellepäivä ja meittin perhe pääsee taas jälleen kerran möksälle. Nyt en viitsi enemmän hehkuttaa, eihän tätä enää kukaan usko. Kyllä tämä tästä rauhoittuu, se on aina tää alku niin voimallista. Mulla onkin neljä päivää veepeetä, siinä kerkeää jo snadisti pusikoitumaan. Pussikaljoittumaan. Höpö, höpö, leikkiä laskin ja käsiä yhteen lyön. Tapu, tapu.

Eilen, ihan selkeästi, ilmassa oli jo kesän merkit. Vaikka pihassamme on kasoittain sulamatonta lunta, punkee rysänteemiä ja kasvun ihmettä sieltä täältä. Lämpö kutitteli kivasti nenän päässä ja ilmassa tuoksahti kesälle. Puissa orastava lehtivihreä kerää voimaa viimeiseen ponnistukseen. Joko tänään tahi huomenna, syntyy monta pientä lehtivauvaa. Onks uudet lehdet noin niin kuin lehtivauvoja? Eiks ne nyt kuitenkin ole syntymän tulos? Aika hedelmällistä porukkaa nuo puut ja kasvit. Voi että, mää sanon.

Kukkia siellä kukkia täällä
Lämpö vaikuttaa silleen relaksoivasti, että askel ei ole niin kiire. Sitä tahtoo nauttia ja eteneekin hitaammin. Espalla jo kaupungin pikku puutarhurit olivat täydessä työ touhussa. Kukkia, enemmän kukkia. Paljon kukkia. Ihan piti kuva ottaa. Niin tuli hyvä mieli. Sama juttu illalla. Lampsin duunipäivän jälkeen kiireettömänä metrolle päin. Jengi oli jotenkin niin kesä. Käännyin Aleksin kulmalle ja koko katu kylpi pitkässä ilta-auringossa. Mun päässä alkoi hetoitis soimaan Dännyn polttaa kesäkatu kuuma.

Hottis kamaa
Kävin vetää nuudelit wrongissa ja istuin akkunapöytään. Siinä puikkoillessani katselin ohi vilisevää ihmismassaa. Jotenkin suomalainen oli herännyt. Naiset oli kauniimpia ja miehet komeempia. Väriäkin löytyi. Ihmiset hieman hymyili, ei liikaa, että hulluksi leimattaisi. Kundit olivat paljastaneet nilkkansa. Ei siis sukkaa ja lahje rullalla. Jollakin jo puolihousua. Se ei ole shortsi, eikä pitkälahje. On siltä väliltä. Tyttäret olivat hyljänneet paksut ja harmaat topat, pikku takeissa viilettivät, tukat ponnarilla tahi villisti auki.

Nuudelson
Astellessani metroon, ympärilläni pyörähti lauma teinityttösiä. Sellaisia neljäviistoistkesäisiä.  Kauniita olivat. Hirveän energisiä. Selvästi jo kesähulluutta pikku persikkarinnoissa. Hirvittävää älämölöä pitivät. Kiljuivat kuin hanhet ja kilvan juoksivat metrotunnelia. Nauroivat huolettomasti ja olivat kuin villi varsat laitumella. Oih, tuota ihanaa nuoruutta, minä tuumin. En ärsyyntynyt lain. Se on kesä. Ihan selkeästi se on.

Kohtasin eilen myös kesän kuumentamaa nuorta lempeä. Bussissa vieressäni istui nuori mies. Siisti, mutta sellainen venkula kolli tyyppinen. Pysäkiltä nousi kyytiin nuori neiti. Suihkun raikas, mutta selkeästi elämää nähnyt ja kokenut. Hän istahti eteemme. Katseesta huomasin, että heidän välillään on ollut jotakin. Oliko se rakkautta vai pelkää panoa, sitä ei tarina kerro. Tässä laavstoori, eiks tää oo jo aika lempee ( kundi=K, neiti=N.)

N: "No, mitä äijä?"
K: "Ymmm, mitäs täs."
K: "Mistä sä oot tulos?"
N: "Mitä vittuu se sulle kuuluu. Ei vains, tuolta."
N: "Mihin sä oo menos?"
K: "Vittu, seuloihin."
N: "Ai, mihin? Meet sä Vuokkiin?"
K: "Ei ku, ne on Hakikses."
N: "Meneeks puhtaasti?"
K: "Mä oon kyl muuten, mut vappuna vähä...vittu"
N: "Oot sä ollut ilman?"
K: "Mä kusetan ne jotenkin."
N: "Ai seulat vai?"
K: "Joo, vittu. Mun pitäs saada se ajokortti."
N:"Joo, joo, lopeta tollanen. Toi on pikkupoikien touhuja, sä oot jo isomies."
K:"Kai se vittu pitäs. Sait sä jo sen kortin?"
N:" Joo ja mä ostin auton. Toyota, makso tonnin."
K:" Ei ollu kallis."

Menen tänään vasta iipee duuniin. On aikaa tehdä viikkosiivous. Se on pakko tehdä selevinpäin. Voi, kuinka tylsää. Tässä mökkeilyssä on se huono puoli, että koti jää huonolle huomiolle. Aina viikonloput pois ja viikolla ei jaksa, ei kerkee. Mut nyt on aikaa hoitaa kodinhoidollisia kotitalousaskareita. Laitanpa pyykkärin laulaa ja piipahdan uintireissulla. Nyt se on parasta. Nyt se on aurinkoa, nyt se on elämää!



7 kommenttia:

  1. Olihan kesäinen postaus ! Mut kyllä oli kaupungilla lämmin, kun kävin ulkona. HUH ! Eikun IHANAA !! Ja sain ne tuotteet, joten nyt saadaan kesätukka kuntoon. Kiitti vaan vinkeistä vinkeistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on tullut kaupunkiin, jee!

      Nyt voikin alkaa valittaa, kun on liian kuuma ;) Ja hyttyset perkele kiusaa jo. Mutta onhan tämä IHANAA!!

      Harja on pelastus!

      Poista
  2. Pikanauttimiset tänään, koska loppuviikoksi on luvattu sadetta ja viileää! Olenko ilonpilaaja?
    Hauskaa mökkiaikaa teille, mekin lähdemme mökille, ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Jännää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähä aikaa sitten arska laskeutui, läämin on. Ei huomenna saada, eikä viilene. Mie laitoin yläkertaan noottia.

      Se ensimmäinen kerta on aina niin ainutlaatuinen. Eikä tää pahalle tunnu toisellakaan kerralla ;)

      Poista
    2. Uuh, uskoo ken tahtoo....
      Meillä puolet perheestä jää stadiin ja puolet mökkityy, näin meillä....
      Edelleen kadehdin niitä, joilla kiinnostus sama :-D siis mökkeilyyn.
      Hitsi vieköön, tule kuuntelemaan tätä meidän teiniangstia!! Tästä voisi jakaa muillekin.....

      Poista
  3. No ei oo kyllä laavstooritkaan yhtään niinku ennenvanhaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika arkista ja niin todellista. Näin tytön katseesta, että heillä oli/on jotakin, mikä viittaa syvempään kiintymykseen. Ei ehkä ihan perusnuorisoo, puheista päätellen. Mut sama kiima. Silleen nätisti. Kai.

      Poista