13.5.2013

Pehmeesti kesään

Pikainen postaus, sillä tuhnutin nukkua veri leit. Piti oikein väkisin repiä ittensä ylös. Se on tuo maalaiselämä, joka antaa ihmiselle unta. Ihan oikeesti, mökkiviikonlopun jälkeen on jotenkin väsyneempi. Johtuuko se siitä, että elämänsä eteen joutuu tekemäänkin jotain, eikä makaa vaan raatona sohvalla. On noin niin kuin aktiviteettia.

Enihau, tultiin cityyn jo la-iltana. Mulla oli Su maalaushommia asiakkaalla ja Ukkorähjä lähti taas reissun päälle. Hiukka kirpasi jättää ihanainen kesäilta ja tulla stadiin, mutta joskus sitä joutuu joustamaan. Ja saatiinhan tuota nauttia, kolme kaunista iltaa. Ainakin meillä päin, tuolla rannikon suunnalla, oli oikeinkin upeat, kesäiselle haiskahtavat illat. Ei mittään valittamista. Toistan. Ei mittään valittamista.

Pehmeetä pehmeelle
Neljän päivän veepee vilahti niin, että aivokatekuori ei oikein pysynyt mukana. Hirveetä kattoo, kun aika menee niin nopeesti. Silläkin on tietysti puolensa, enää pari viikkoa ja leikkaus lähenee. Se tulee todeksi. Vähä jännittää. Ei mua muu, mutta se nukutus hiukka. Jos se onkin viimeinen uni. Mikä pahinta, jäisi tilaan, että olisi elävä kuollut. Hui, eipä anneta homodraamalle valtaa. Ei niin.

Homodraamasta tulikin mieleen eilinen kotikatsomon Juurikasvua. Hah, en ole sitä kokonaan nähnyt aikaisemmin ja nyt sain parit hyvät naurut. Komedia pariskunnasta, jotka muuttavat hektistä elämää pakoon maalle rauhaan. Täytynee todeta, että joitakin yhtymäkohtia omaan elämään löytyy kyllä. Poijaat olivat käyneet lähimarketissa ruokaostoksilla, eikä kauppias ollut edes kuullut kofeiinittomasta kahvista. Saatikka espressosta. Täytyykö meidän juoda juhlamokkaa? Repesin kyllä. Toinen osa tulee ensi sunnuntaina, kandee kattoo.

Näin meillä, entäs teillä?
Kävin eilen ystävien kans iltakävelyllä. Käpyttelimme pitikin aurinkoista lahtea, vedettiin jädet ja toden totta, kohta vihreä räjähtää. Oli kuuma, piti huppari heittää veke. Kesä on täällä tänään, viimeistään huomenna. Jee, jee. Oliko talvi pidempi kuin ennen, ankarampi, pimeämpi ja kylmä? Oliko elo kuin helvetissä? Ääh, helvetissä on kuuma. Huono vertaus. En tiiä, olen odottanut kesän tuloa hartaammin kuin koskaan ennen. Kesällä kaikki on paljon paremmin. Jos ei ole liian kuuma. Höpö, höpö. Kesä on ihmisen parasta aikaa!

10 kommenttia:

  1. Kauniin vaaleavihreää on juuri tämä hetki! Mökillämme ei ollut niin kaunista ilmaa kuin teillä, mutta sama fiilis kuitenkin, sekä ennen-mökillä-ja jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt se luonto aloittaa hehkun, joka on aina niin ihmeellistä.

      Poista
  2. Make, onko tuo viimeinen kuva Vuosaaresta? Näyttää jotenkin niin kovin tutulta ... tai sit vaan mielikuvittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielikuvittelit aivan oikein. Vuokkihan se siinä.

      Kiva kun kävit :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Poistin tuplakommentin, jos ihmettelet ::) Tuskin ees, mut silti. Heh.

    VastaaPoista
  5. Oijoi, siellähän on meri jo ihan sulanut, pääsiäislomalla vielä käppäilimme pitkälle jäätä pitkin. Hassua ajatella, että ihan muutama viikko sitten siellä oli vielä täysi talvi ja nyt jo voisi mennä uimaan, jos tarkenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka kevättä saatiinkin odotella, niin loppuviimeks se tuli aika vauhdilla. Ja hyvä niin, koska talvi oli pitkä, raskas, kylmä, pimeä ja ihan perseestä.

      Uiminen on ihanaa!

      Poista
  6. Jatkan utelua: Onko kuva Kallvikintien varresta ? :D Lidlistä vähän pyörähuollolle päin? :) Tai sitten tää on sieltä M-tieltä, missä sää asustelet . Heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hep. Nyt vasta huomasin utelun :) Tultiin aurinkolahdelta päin ja tää kyllä taisi olla enemmän siellä päin, lähellä columbusta. En tiiä katua.

      Poista