12.3.2013

Takaraivossa takoo

No nyt heräsin ihan väärällä jalalla. Vai heräsinkö peräti ilman jalakoja? Hirvee hedari jyskyttää takaraivossa jo toista päivää. Hei, ei kiva tunne. Siinä laitoin mokat tulille ja kaikki purut levisi pitkin keittiön tasoja. Ihan pikkasen nappasi. Muutenkin on olo ärtynyt. Sellainen irtooks munasolu ovulaatio. Ei tajuu, onks niska taas niin juntturassa vai onko mulla joku aivokalvontulehdus. Ja koko mörskässä ei ole tavallisia päänsärkypillereitä. Löytyy kyllä arsenaali kaikkee sellaista mömmöö, mistä nistit heittäisi voltteja. Ei auta, otan puolikkaan noita mistä lähtee taju, ja toivon, että toi moukariheebo tajuaisi lopettaa takomisen. Voiko ihanammin päivä enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää...

Kävin eilen labrassa olkapääleikkausta varten. Mesta aukee 07.45 ja mä olin siellä jo kakskytyli seven. Olin ensimmäinen. Onneks olin. En kai mää montaa hetkeä sisällä ollut, kun paikka oli sillä aikaa ammuttu täyteen. Siis silleen, että jengi ei mahtunut istuu. Jos olisin tullut myöhemmin, olisi arvioitu jonotusaika ollut varmasti pari tuntii, huh. Vieraillessani noissa sairastuvissa, mulle tulee nykyään kammotus olo. En haluaisi koskettaa mihinkään, joka puolella vaanii joku inha tarttuva pöpö. Ennen näytteiden ottoa en saanut nauttia aamiaista, joten painuin ensimmäiseksi aamiaisille. Mutta sitä ennen oli pakko päästä pesemään kädet. Hinkkasin niitä kuuman veden ja saippuan kans niin, että nahka rakoili. Onkohan mulle tulossa joku pakko-oireyhtymä? Sama se on metroissa, yleisissä käymälöissä ja ihan sama missä. Pakon omainen tarve pestä kädet. Sehän tästä vielä puuttuu. Joku neuroosi, hah!

Mistäs vielä valittaisi? Ulkona sataa lunta silleen jouluisesti. Isoja hiutaleita hiljalleen. Pakkanenkin on perkele. Hei kamoon, nyt on maaliskuu, enkä näe enää mitään kaunista talvessa. En vaikka kuinka yrittäisin olla tipetipetap. Tuli mieleen aattoillan matka joulukirkkoon, ihan samanlainen keli. Silloin se oli niin kaunista, että teki mieli itkeä. Nyt lähinnä huvittaa, tahtoo kevättä. Tahtoo valoa ja lämpöä. Tahtoo mökille. Vihreää ruhoa aidan toisella puolella. Saunaolutta mökin terdellä ja grillikyrsää. Anna mun kaikki kestää!

Hups, pilsu vaikuttaa. Suuta kuivaa ja asento painuu kohti  pöytää. Taidan vetästä vielä hetkeksi vaakaan ja otan uuden tulemisen. Sellaisen valoisan ja valittamattoman. Moukariheebo vaikenee, minä myös. Kohta on kaikki paremmin. Paljon paremmin. Adios!

6 kommenttia:

 1. Onhan se nyt yhtä persettä, kun aina jostain koskee. Otan osaa. Ja samaa mieltä olen siinä, että kevät saisi jo luvan tulla. Se on kuitenkin myönteistä, ettei lunta ole tänä talvena tullut siihen malliin kuin kahtena edellisenä. Martta, koeta kestää, enää puolitoista kuukautta vappuun! Sitten pannaan ilmapallot paukkumaan ja sima virtaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta, olen ihan samaa mieltä. Yläkerta näköjään koettelee.

   Vappuna väännetään semmoiset tippaleivät, että universumi on hetken kaunis ja kivuton. Mikä ei tapa, se vahvistaa. Eikö niin?

   Poista
 2. Ihan hyvä neurooosi;) Sen pöpön saa myös markettien ostoskärryistä, rahoista ihan mistä vaan joten jos et pääse pesemään käsiäsi hanki taskuun tai sun hienoon käsveskaan käsihuuhdepullo tai lappuja.

  Mäkin oli labrassa tänään ja ihan tiedoksi että jos ei tarvitse mennä syömättä labraan kantsuu mennä vasta klo 13-15 aikaan mikäli mahdollista. Näin mua neuvottiin ja eipä ollut kuin pari hahmoo ennen mua:-)

  Nyt vaan odotellaan sun olkapää leikkausta, tsemppiä siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärä idea. Käsidesi käsveskaan, tarvittaessa voi ottaa huikan, jos muutoin huippaa :)

   Huomasin saman kehoituksen labran seinällä ja ajattelin, että tuo täytyy muistaa tulevaisuudessa.

   Olkapää operaatio on vaarassa :(

   Poista
 3. Täällä on ihan sama meininki. Miehellä viidettä päivää takaraivo tulessa ja kuume sahaa ees taas. Yksityisyrittäjä sekin ja lääkärissä vaan sanotaan, että ei auta kuin levätä. Ja maksaa tuuraajalle palkkaa niin kauan kunnes ei enää pysty..

  Tsemppiä kumminkin sinne! Olkapää ehoksi ja kevättä kohti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ilmeisesti poskiontelon tulehdus. Saiko Ukko penisiliinit? Mä sain ja läjän ( taas) muita pilsuja, pah.

   Saa nyt nähdä, tuleeko operaatiosta mitään :(

   Kevättä kohti, Annukka! ( vaikka ei sille tuolla ulkona vaikuta.)

   Poista