10.3.2013

Eiköhän tää tästä...

Ihan varovasti ja hiljaa totean, että olo tuntuisi paremmalle. En uskalla sitä ääneen sanoa, että olo ei katoa ja se olikin vain harhaa. Räkää ei tule, ja mulla onkin tunne, että se on jäänyt tonne onkaloihin muhimaan. Sarvikuono ei auta. Tänään otetaan höyryt avuksi. Pikkainen paineen tunne otsalohkossa kertoo jostakin. Mulla ei koskaan ole ollut poskiontelontulehdusta. Toivottavasti ei nytkään. Se siitä sairastelusta. Laitetaas asialle nyt piste. Piste.

Eilen piti pari kertaa vilkasta keittiön lämpömittaria. Pakkasesta huolimatta, auringossa oli 15 astetta lämmintä. Kyllä!  Arska porottaa kyökin ikkunaan tovin ja näin celssiukset lähtevät helposti nousuun. Teki mieli repiä ikkuna auki, heittää vaatteet veke ja roikkua nakuna akkunasta. Hetken luulin, että mittari on epäkunnossa, mutta se on ihan uusi. Vai oliks mun pää vain niin sekaisin, että tulkitsin asian niin kuin sen haluaisin olevan. Mää tuota tiiä. Huikeeta.

Naapurissa monologi jatkuu. Taitaa sittenkin olla alkkomahoolilla osuutta asiaan. Jotakin ne siellä rytisevät, pyhäaamuna. Yksi sunnuntaiaamu sieltä tuli jäpikäinen tuhannen päissään. Olin matkalla avantoon kello kaheksan ja avattiin ulko-ovet samaan aikaan. Herralla heitti reippaasti takavasempaan, mutta yritti selvästi skarpata ja toivotti pontevasti hyvät huomenet. Ei ne häiriöksi ole, sen kun juopottelevat. Niin kauan, kun eivät tule mun tontille, niin kaikki on hyvin. Musta tuntuu, että siellä on tällä hetkellä useampi henkilö, aamuhartausko lie meneillään? Hallelujaa!

Lehmääntyneenä makasin illan soffalla ja harrastin kanavalta kanavalle sukkulointia. Mikään ei oikein jaksanut kiinnostaa niin, että olisin stopannut. Ohjelmatarjonta alkaa olla liian viihteellistä hömppää. Okei, katsoin Antti otsatukka Tuiskutusta ja mulle tuli tunne, että olisin ollut lasten mehukesteillä. Ihania piiperoita kaikki tyyni, mutta se lässytys meni överiks. Jos joku pentu ei osaa laulaa, niin silloin se ei osaa. Mene himaan, älä koskaan enää ikinä laula, veistele mieluummin puu-ukkoja, kiitos. Kakkosen kanavalla sama homma. Laulu vain vaihtui muka tanssiksi. Ja jatkoon riittää se, että päässä on mikkihiiren korvat ja ollaan muuten vain söpöi. Hyvähän se on, että natiaisia kannustetaan olemaan tähtiä, mut hei, jossakin voisi rajan vetää. Kaikki ei ole tähtiä vaikka voissa paistaisi. Vai olenko vain katkera? Oma tuleva tähteyteni kuitattiin lähinnä turpa kiinni pentu, kyllä tuas koiranpersekummitteloo.
Parhaaseen katseluaikaan töllöstä on tullut alaikäisten hiekkalaatikko. Ei jaksa. Onko pakko möllää? Ei oo niin. Tahtoo draamaa ja aikuista rakkautta. Enkä jaksanut svedupettereiden viisujakaan. Ovat niin siirappia, että ihan ällösi.

Josko tänään uskaltautuisi ulkoilemaan. Silleen snadisti. En ole niin tyhmä, että lähtisin jäälle suksella sivakoimaan tai muutoinkaan kuntourheilemaan. Nöyränä mennään ja voisikin etsiä mattoa, huonekalua muutoskohteeseeni. Se on aina kivaa ulkoilua. Aurinko paistaa...

2 kommenttia:

  1. Mun tuli niin mieleen, kun meidän pojat oli joskus vuosia sitten kirjoittaneet yhteen CD-levyyn, että "Shit only by Antti Tuisku".
    Kai se oli alunperin ollu Hits only :)

    Jos vaan tulee joku viisuohjelma tai laulukisa, niin vaihdan kanavaa. Ensinnäkään en jaksa niitä viisuja ja toisekseen en halua nähdä ketään äänestettävän ulos. Nuorten ihmisten itsetunto kärsii, enkä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, shit by A. Tuisku :) Oikeesti Antti on kyllä lutunen. Musasta en niin tiiä, mutta on pystynyt säilyttää aitoutensa.

      Muakin alkaa jo pikku hiljaa kyllästyttää kaikki toi kisaaminen. Joka kanavalla joku.

      Poista