9.3.2013

Sarvikuonon vaginamonologi

Mites aloittaisin tän silleen iloisesti, että ette huomaa otsaani kasvanutta uloketta, jota miehen elimeksikin kutsutaan. Yrittäisin olla häpihäpitsoitsoi, mutta taitaa silti vetää aika tummaksi. Tauti painuu alas ja keuhkoputket huutaa hoosiannaa. Miksi flunssassa on järkky väsy, mutta ei kuitenkaan nuku määräänsä enempää? Eikä edes jaksa lukea, ei neuloa, ei virkata, ei katsoa töllöä. Makaa vaan jaksamatta mitään. Viriilin energiatason omaavalle ihmiselle tämä on suuri kärsimys. Helvetin suuri. Jos jotakin positiivista, niin onneksi sairastuin vasten viikonloppua. Ei tarvinnut perua muita kun eiliset asiakkaat.

Onko täällä räkäisessä päässä mitään ajatuksia? Limalla kuorrutettua elämisen alkujuurta, sellaista fiksua ja syvällistä? Haloo, ei taida kauhiast paljon tapahtua. Se on kyllä totta, että räkä pehmentää pään. Naapurin alkkis iiihana muija vetää jotakin monologia. Liekkö vagina vai joku muu? Seinä välillämme on onnettoman äänieristämätön. Minusta tuo on normaalia puhetta, ei mitään känni älämölöä. Taukoamatta kuitenkin pälättää. Sille ukollekohan se pamlaa? Vai juoruaako puhelimessa? Kauheesti sillä on asiaa. Pitäisikö laittaa juomalasi seinää vasten ja kuunnella? Siitähän saisin oivaa matskua tänne näin. Juopponaapurin päiväkirja. Ei kehtaa, ei viiti. Höpisköön hömelö. Kyllähän minäkin höpisen itsekseni. Aika paljonkin. Olen jopa huomannut, että teen sitä myös ihmisten ilmoilla. Varsinkin, jos etsin jossakin sekatavaramyymälässä jotakin tuotetta, niin ääneen kyselen, missä mahdat olla sahramini, minne katosit kurkkuma?

Apua! Sarvikuono kylpyhuoneessani.
Ukkorähjä hoiti pikku potilasta esimerkillisesti. Hän kävi kaupassa, laittoi evästä, ruokki koiran ja teki tämän kaiken lähes mukisematta. Tuntui oudolle olla passattavana. Ehkä otin siitä salaa kaiken hyödyn irti. Tasaisin väliajoin uikutin surkeena tehostaakseni palvelun laatua ja tarpeellisuutta. Sen verran oli pakko touhuun puuttua, että kävin laittamassa uunin päälle lämpöisille voileiville. Mulla oli kiljuva nälkä, eikä hänellä ole oikein tuo kyökkitaimaus hallussaan. Hän on niitä miehiä, joka tekee yhden asian kerrallaan, kun samaan aikaan voisi valmistaa kahta, kolmea, jopa neljää annosta. Olin esittänyt toiveen pirtelöstä jälkiruokana, mutta siihen hän ei enää kyennyt. Yhteistuumin sovittiin, että jätetään se huomiselle. En voinut olla niin raaka ja vaatia vielä sitä. Olin kyllä tyydytetty. Makasin vain, söin, haisin, aivastin ja sairastin. Että ihminen voi olla surkea. Taidan jatkaa samalla linjalla koko viikonlopun. Mullehan tuo kaikki on ihan normi keissi. Ukkorähjä makaa lattialla ja mä serviseeraan.

Nyt kun tämä on tämmöistä sairaskertomusta niin annan tulla samalla kaikki. Eilen soittivat olkapää operaatiosta. Kyselivät kaikenmoista ja minä vastailin. Olin syvästi järkyttynyt sairausloman pituudesta! Ortopedi Töölössä kertoi sen olevan kolme viikkoa. Hoitsu sanoi, että kannattaa varautua pitkään toipumisaikaan. Vähintään kuusi viikkoa, tapahtumakohtaisesti jopa kaksi kuukautta! Voe herra mun varjele! Mikä onkaan paikkansa pitävyys? Voiko töihin mennä vaikka olkapää olisi pikkasen kipeä, uskaltaako sillä tehdä vai mennäänkö ojasta allikkoon? Kaksi kuukautta, se on konkurssi! Joudun köyhäin taloon. Eikä siinä kaikki. Kuinka käy kesäloman? Tuntuisi aika kurjalle, jos ei voisi pitää yhtään kesälomaa. Nyt meni kyllä herne nenuun ja pahasti. Mut hei, nyt pitää ottaa asennetta. Mä en ole kuoleman sairas, voisi elämässä olla pahempaakin. Näillä mennään, en mie kauhian korkeelta tipu, jos asunto menee alta ja joudun sossun luukulle. Kyllä tämä vaatii ankaraa pohdintaa ja asennemuutosta. Hiukka hirvittää. Eikä ihan vähä.

Ei kai se auta muuta kuin vetää vaakaan vain. Menkää te ne niissä riemun kirjavissa toppa-asuissa ulkoilemaan ja nauttikaa auringosta. Menkää shoppaamaan ne unelman kevyet kesäverhot ja samalla ostatte kodin täyteen tulppaaneja. Iltapäivällä laitatte paahtopaistin uuniin ja korkkaatte vuosikertaviinin. Illalla tulee vieraita ja nautitte aterian päälle ihania juustoja. Menkää ja tehkää hyvin! Minä tukehdun omaan räkääni ja tänäänkään en mene suihkuun. Mä makaan vaan. Makaan vaan... Makaan.

6 kommenttia:

  1. Mutta aattele, sen leikkauksen ja toipumisen jälkeen olisi palkkiona toimintakykyinen Martta. Nyt vaan säästökuurille, että kestät pari kuukautta töitätekemättä. Ei kannata riehua liian aikaisin, ettei tule kahta pahempaa vahinkoa.

    Parannussäteitä! Inkivääriä, valkosipulia ja chiliä toivotan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on nähtävä. Kyllä elämä kantaa ja jos ei kanna, niin mitä sitten? Pääasia on olkapääasia.

      Parannussäteet ovat saapuneet kohteeseen. Ihan kuin tuntuisi jo paremmalle.

      Poista
  2. Paranemista!
    Mä laskin et mulla on tänään 13.päivä tätä sairastamista. Tokihan olen koko ajan käynyt töissä ja koulussa joten kohta sitten varmaan kuolla kupsahdan johonkin keuhkokuumeeseen. Ku ei vaan nyt kerkee sairastaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, mä en olisi voinut kuvitellakaan, että olisin pariin päivään ollut pystyasennossa. Nythän toi tuntuu hiukka paremmalle.

      Äläpä leiki terveydellä, kaameita pöpöjä on liikenteessä. Lepoa, käskee Martta.

      Poista
  3. Nyt on vaikea heittäytyä positiiviseksi (olen täällä Ukkorähjän roolissa ja passaan Miestä, joka on ihan hirveessä kuumeessa sängyn pohjalla), mutta onhan se kumminkin hyvä, että edes nyt kertoivat siitä toipumisajan pituudesta mieluummin kuin vasta sitten, kun päivä on käsillä.
    Olenkin ajatellut, että ihmeen lunkisti otat asian, vaikka sairasloma tosiaan on pitkä.

    Tunnen montakin olkapääleikkauksen läpikäynyttä ja jokainen on vakuuttanut, että tuli parempi kuin vanha. Tai ainakin yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Että tsemppiä vaan ja Sarvikuonon avulla uuteen nousuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairasta potilasta pitää hiukka passata. Se auttaa tervehtymään. Sanoinkin eilen Ukkorähjälle, että mun kannattaisi olla useammin kipeä ;)

      Kyllä mun sisällä pelottaa, että kuinka tästä selvitään, mutta ei kai se auta itkeä. Hoidetaan olkapää kuntoon ja sit uuteen nousuun. Onneks suunnitteluduunia voi tehdä yhdelläkin kädellä ;)

      Poista