27.3.2013

Ilo se on pienikin vitutus

Eikö ilmassa ole outoa odotuksen tunnetta? Minä ainakin venaan sellaista alkukantaista elämän räjähdystä, vuoden aikain vaihtelua ja niin no, sitä saatanan kevättä. Tämmöinen välitilassa roikkuminen raastaa ihmisen henkistä kapasiteettia. Ikkunat ovat harmaat, talvitakit näyttää nuhjuiselle ja joka paikkaan tunkee talven raskas pölykerros. Ulkona silmiä kirvelee ja niin tekisi mieli jo kukkamekko ylle laittaa. Ei voi, kun varjossa palelee ja reidet on selluliittii. Voi, voi tätä elämän kurjuutta.

Herra on hiukka jymähtänyt
Kurjuudesta aasin silta hyvyyteen. Onpa outo yhdistelmä. Kurja - hyvä. Ei mitään järkee. Enivei, olen saanut viime aikoina paljon hyvää palautetta. Iloluontoiseksi ollaan mainittu. Eikä siinä mitä, ainahan minä olen tämmöinen hempukka ollut. Tuntuu tosi kivalle. Oikein kävin asiaa miettimään, mistä moinen? Kyllä se kuulkaa tässä elämässä menee niin, että hymy tulee hymylle, hyvä tulee hyvälle. Jos pyörität jatkuvasti negaatiota mielessäsi, se on sama kuin tilaisit pirun olkapäällesi. Valittaa saa ja pitääkin, mutta älä jää siihen olotilaan oksentamaan. Okei, miehän olen kova immeinen ressaamaan, mutta jotensakkii olen ymmärtänyt ( yrittänyt)  antaa vähä periksi. Eihän tää oo kuin elämää. Kaikessa et voi onnistua, mutta ole itselle armollinen. Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti. Sanoo hän, joka ottaa kaiken vereslihalle. Eikä, mä alan oppii. Niin kuin olen todennut, että vanheneminen on ihan perseestä, mutta on siinä jotakin hyvää. Ja se on juuri tätä. Alkaa antaa periksi ja ymmärtää, että elämää voi rakastaa. Rakastamalla saat rakkautta. Höh, olipa ällö klisee. Jos Ukkorähjältä pyydettäisiin luonneanalyysi meikeläisestä, niin se olisi ihan jotain muuta mitä tässä kuvailen. Hän saattaisi arkumentoida minut kireeksi hermoilijaksi, ressaavaksi suorittajaksi ja mitä vielä? Onko näin, että se todellinen luonne tulee esiin lähimmäisenrakkaudessa ja kaikki muu ulkomaailmassa on pelkää fuulaa? Nami, nami oikeesti mä oon ihan perseestä. Mut hei, kokeile sitä hyvän ja hymyn vaikutusta. Ole ihan vittuillessasi iloinen ja katso, mitä tapahtuu ympärilläsi.

Kivoi juttui tapahtuu. Kauniit Kodit lehti puustasi mua feisbuuk sivuillaan. Se lämmitti erityisesti aloittelevan suunnittelijan mieltä. Lehtihän ilmestyy 5.4 ja siellä on juttu mun himasta. Arvanette varmaan, että odotan julkaisua. Ei, älkää nyt käsittäkö väärin. En ole ylpeä siitä siksi, että  (minäminäminä) olen siellä. Tässä vaiheessa alkavaa uraa, kaikki tuollainen mainostaminen on tulevaisuuden kannalta erittäin kiitollista ja välttämätöntäkin. Olen kiitetty. Eräs julkaisu pyysi minua, että voisin pitää heidän lehdessä omaa sisustuspalstaa. Kamoon, saisin noin niin kuin tehdä myös tätä, mistä erityisesti pidän. Kirjuuttaa ja höpöttää estetiikasta. Varteenotettavaa ja intresanttia. Voi vitsi, kaikki se mistä olen haaveillut, alkaa pikku hiljaa herätä henkiin. Nöyrä olen ja pikku itkut ilosta pirautan. Kyllä elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Sain myös vierailukutsun Helin 500highmiles blogiin. Sekin oli mieltä lämmittävä juttu. Tottahan toki, kävin sinnekin hiukka höpöttää ja sainkin kivaa palautetta myös sieltä. Heli on hauska ja reipas tyttö. Tutustuimme koulussa ja hän on myös näitä iloluontoisia immeisiä. Käy kurkkaamassa blogia.

Rakasta minnuu ehdoitta
Päivänä muutamana olen pyörinyt vähän paremmissa sisustusalanyrityksissä. Niissähän tunnetusti palvelu on oman arvontuntevaa ja ei välttämättä niin ihmisläheistä. Hyvä esimerkki. Piipahdin keskustan ( nimeltä mainitsematon ) kalustemyymälässä. Juu, kohteliaasti minut vastaanotettiin ja kerroin etsiväni kohteeseen soffaa ym. Ensimmäinen kysymys oli HINTA! Okkei, annoin ympäripyöreän plusmiinus muutama tonttu soffalle. Kas, kylläpä muuttui ääni elämäänsä kyllästyneeksi. Hätäisesti vei asiakkaan liiketilan perälle ja tässä meillä  olisi tämmöinen tarjous. Jos sua kiinnostaa, niin varmaan voit itse kierrellä ja katsella. Heippa ja kiitos köyhä. En luovuttanut, vaan jatkoin yläkertaan ja löysinkin varteenotettavan vaihtoehdon. Siellä taas oli myyjä, ulkosuomalaisittain höpöttävä, joka otti asiakkaansa haltuun niin, että meinasin myöhästyä duunista. Hän jumalauta palveli! Antoi käyntikorttinsa, etsi kangasvaihtoehdot ja oli valmis tekemään kaikkensa eteeni. Hän oli tämän putiikin pelastus. Tulen esittämään ko. soffan asiakkaalleni ja kukaties, kauppa syntyy. Luulisi, että tässä vallitsevassa maailman tilanteessa ei olisi yrittäjällä asiakkaan karvoihin katsominen. Jokainen voi olla potentiaalinen ostaja. Minäkin, jonka talvitakki oli nuhjaantunut, silmissä kirveli hiekoituspöly ja näytin varmaan liian köyhälle. Sitä paitsi, aika sujuvasti jo nykyään asioin ko. liikkeissä, enkä enää aristele kertoa suunnittelevani kohdetta asiakkaalle. Silloinhan olen suunnittelija. Thäts it.

Kerrokset aloittivat lorinan. Yön kuumentamat rakot tyhjenee, mokkapannut pihisee ja elämä on täys. Mun täytyy aloittaa työt, käytän nykyään nämä aamuhetket hyödyksi. Olkoon päiväsi onnellinen!

P:S Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet lukijat! Olette ilo!

6 kommenttia:

 1. Ihana teksti :). Se on just noin. Enemmän hymyä ja maailma pelastuu. Tai ainakin oma ja ehkä jonkun toisenkin päivä, jos ei muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Hymyä pyllyyn, Annukka! Kato, :))))))

   Poista
 2. Tosiaan, ihana teksti. Muutenkin tykkään blogistasi, oon näitä uusia lukijoita jotka on vasta löytäneet blogisi ja oon risteillyt täällä lukemassa uusia ja vanhoja tekstejä. Kirjoitat hienosti ja asiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Mukava, kun luet :)
   Vähäksi aikaa riittää lukemista, jo kolme vuotta.

   Poista
 3. katoitko sinkkulaiva??siinä oli se Janne parturi ja haki miestä??ilman tulosta ku ei ollu homoja liikenteessä..aika moni nainen oli niin. puhelias tälle äijälle..palvelu kuuluu olla hyvää..yks puustellin työntekijä teki ison virheen kun tuttu meni työkuteis yrittäjänä kysyy kaappeja niin palvelua ei saanu:(..mua raivostuttaa se että yks sisutusliike oli sellainen kun katselin kalusteita joulun alla ni nihkeästi vastaili asiaan..kun mainitsin rahasumman niin sit jo avattiin ulos mentäessäkin..että näin..money talk ja se on väärin..maineena pitäminen hyvänä on palveltava jokaista asiakasta hyvin ettei ole moitittavaa..vaikka ostaisi keittiöön kahvan koska hän voi palata ostamaan sen palvelun takia joku kerran keittiön:)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkulaiva on mennyt ohi, mutta näin jonkun mainoksen ja tiesin tämän Jannen ja ihmettelinkin, mitä hää tekee ohjelmassa. Et ei sit napannu, harmi :(

   Sepä on juurikin noin. Palvelun tulisi olla tasavertaista jokaiselle säädylle. Se lähtee viestinä maailmalle.

   Poista