5.3.2013

Anteeks, paljonko kello on?

Eilinen kuvauspäivä oli kaikin puolin kiva ja antoisa. Kyllä siinä muutama kuva otetaan vaikka lehteen ei monta tulisikaan. Meillä oli ihan rento meininki ja jännityksellä jäänkin odottamaan juttua. Lehti ilmestyy heti huhtikuun alussa. Sikäli kiva ettei tartte vuotta odottaa. Yleensä noissa jutuissa ilmestymisaikataulu on hyvin viitteellinen. Edellistä juttua Gloriassa odotin monta vuotta, pah.

Kuvataan
Mää pesin puolet parvekelaseista. Oli kylmää ja jäistä hommaa ja luovutin puolessa välissä. Jatketaan sit, kun on enempi lämmintä. Tuolla ulkona on tappokeli. Jos et mene perseellesi, niin vähintään saa pelätä, että tappajalohkare tippuu niskaan. Pelottaako teitä kävellä? Onks tää nyt sitä ikääntymistä? Mua ainakin hirvittää. Sipsuttelen varovasti ja yritän samalla vilkuilla ylös, milloinka jotain kivaa tulee niskaan. Joskin, tuohan olisi hieno tapa lähteä. Terävän jääpuikon lävistämä pää. Niin lähti Martta. Huikee. Mut pelottaa. En kävele räystäiden alla, menen ajotielle. Mua ei voi siitä tuomita.

Apua! Virtahepo keittiössä
Ikääntyneet ihmiset linjavaunuissa saa myös sydämeni tykyttämään. Miksi ihmeessä hyö ei voi jäädä istumaan heti niihin ensimmäisiin penkkeihin bussissa. Vaan pitää lähteä toikkaroimaan keppien kanssa sinne perille niin. Bussit eivät odottele ja mua pelottaa, että nämä kurtut ovat turvallaan. Ei ole kerta, eikä kaksi, kun on ollut läheltä piti tilanteita. Yleensä kaikki eturivin penkit täyttyvät vielä viimeisenä, mutta ei, henkensä kaupalla konttaavat ja elämää uhmaavat. Säälittääkin joskus. Selvästi huomaa katseesta, että eteneminen pelottaa ja jokainen kerta on pieni selviytymistarina. Kun mie olen vanha, niin asutuessani bussiin huudan jo ovelta: " Antakee armoo, tehkee tilloo, peli seis, minä tulen nyt!" Tehostan tätä heiluttamalla raivokkaasti kävelykeppiäni, missä on hopeoitu nuppi. Eikä mikä tahansa nuppi, vaan sellainen pelottava kotkanpää. Mulle ei bussit vittuile. Niin siis jos uskallan edes ulos lähteä. Kaikenmaaliman tappajakamaa on vaanimassa.

Flunssapöpö vaanii kehossani. Tuolla jossakin syvällä se odottaa iskemistään. Minä taistelen. On epämääräisen höntti olo ja jäseniä jäytää. Päässä hiukka humisee ja mietin mitä tehdä. Jos olisin fiksu, niin jäisin himaan makaamaan, mutta en voi. On pakko mennä sorvin ääreen tai kohta multa loppuu leipä. Yritän huijata itseäni ja teen mielikuvaharjoitelmaa missä teräsmies ja hentoinen minäni tanssivat kilpaa. Mies terästä minussa, ottaa voiton ja nujertaa pöpöt. Ei taho tautii, ei taho sairastaa. Pah, pah ja vielä kerran pah!

Aseman kello löi kaksi kertaa
Ostin itselle valmistujaislahjaksi seinäkellon. Sen piti olla palkintomatka etelän lämpöön, mutta varallisuuden nimissä, tyydyin aikarautaan. Mulla on sellainen aikaperverssio. Jokaisessa huoneessa pitää olla kello. Kyllä, paskahuussissa ja kylpyhuoneessakin. Aina kun katseeni alkaa harhailemaan ja harmaantuneet aivosoluni yrittävät ymmärtää tätä elämän kummallisuutta, niin kelloaika auttaa siinä. Pystyn oitis paikkalistamaan itseni ja ymmärrän heti missä mennään. Jahas, kello on 07.45. On aamupalanaika, seuraavana toimenpiteenä on tulostukselliset tavoitteet ja kehon saippuointi tulevaan päivään. Katson kelloa. Jahas, kello on 08.31. On aika pukea tekstiiliä ylle, sillä ilman niitä ei voi lähteä. Jahas, kello on 08.51. On tullut aika ottaa siirtyminen. Jahas, kello on....

8 kommenttia:

  1. Hah ! Mulla oli edellisessä kodissa kans kello joka huoneessa. Pesuhuoneessakin se roikkui niin, että näkyi löylyhuoneeseen. Ja vessassa oli kans aikarauta. Pystyi ottamaan pissimisaikaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelloaika on tärkeä tietää! Ei sillä, että tämä minuuttipeliä olisi, mutta on kuitenkin. Elämä on kilpaa ajan kanssa.

      Poista
  2. Ihana kattaus! Ja eiköhän me kohta ruveta oleen sen ikäisiä, että alkaa synttärilahjaks tulla niitä kävelykeppejä ihan pyytämättä :). Hopeinen nuppi tarttee ehkä eriksee toivoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, laitettiin keväisen raikas kate.

      Kiikkutuolin olen jo saanut, ehkä sit viiskymppisille se keppi hopia nupilla. Voi olla, että tarteen jo aikaisemmin...

      Poista
  3. Ota äkkiä konjakkia, viskiä, rommia tai jotain muuta yhtä tuhtia ja aja pöpöt pois. Meidän huushollissa on tässä alkuvuonna sairastettu noro kahden toimesta ja influenssakin vieraili, mutta minä se vain porskutin terveenä, vaikka tyhjentelin yrdeämpäreitä ja heivasin nenäliinoja roskiin. Vetelin nimittäin aamusta alkaen pitkin päivää kevyitä viinasiivuja ja vot, selvisin hengissä!

    Kiva kello! Minäkin tykkään, että ajan kulumisesta on selvillä joka huoneessa. Ainoastaan kellonkääntöaikoina se on työlästä, kun pesukoneessakin on kesä/talviaikaan käännettävä aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaapi tuntua sille, että pikku siivut ei auta :( Olisi hyvä syy kurmaista koko pullo, heh. Kauheesti paljon on pöpöä liikkeellä.

      Kello on kiva, mut pitää aika metelii, kun vaihtaa vuorokautta. Laskin just, että mun asunnossa on kymmenen kelloa + ranne ja känny.

      Poista
  4. On kyllä pakko kommentoida, että ihan sika huippis tää sun blogis ! :---)

    VastaaPoista