21.2.2013

Nousee, nousee! Jaksaa, jaksaa!

Nyt se sitten iski. Joka keväinen juttu. Kuntohulluus ja rantakuntoon läski. Eilinen Jutta ja superläskit sai aikaan sen, että teki mieli rynnätä salille tai ainakin juosta hetoitis maratooni. Tuli inha olo. Semmonen inhoon itseäni. Jumppasin tovin. Silleen heiluttelin käsiä puolelta toiselle ja huhhu. Päätin perkele, että lähden salille. Niinpä, mitähän mää siellä tekisin? Tämmöinen vammanen, en saa takkia päälle ilman kipua. Kaikki se, mitä tykkäisin tehdä, on mahdottomuus. Onko ainut vaihtoehto on kävely? Jooga nou. Sali nou, jalkoja jees, mut booring. Uinti, nou. Allasjumppa, meibii. Voi helvetin helvetti. Pitäisi tehdä, tahtoisikin nyt, mutta... Oukei, tässä on nyt hiukka selittelyn makua. Jos käsi ei nouse, niin sillä on aika vaikea reenaa. Voisinhan mä kokeilla. Mun tekisi mieli hikoilla. Jotain ja äkkiä. Airoobisissa laitteissa voisin ruhoani vatkata ja heikuttaa. Tänään teen pidemmän lenkin, juoksen perkele itteni hengiltä. Jee, jee kuntohulluus!

Eilen taivaalla oli outo valoilmiö. Aamuisella uintilenkillä tuli sellainen olo, että haluaisin heittää kaikki vaatteet pois ja tanssia ripaskaa. Olla ihan simona. Helmikuu on tilastojen mukana ollut poikkeuksellisen harmaa. Kamoon, onhan tää ihan syvältä, tämmönen valottomuus. Ihmiset ovat väsyneitä, alkaa paristot hiipuu. Valo tuntuu hyvälle. Imin sitä joka soluuni ja sain huomata, kuinka sitä kaipaakaan. Ihana valo. Ihana aurinko. Toivossa on hyvä elää. Raatiossa säätiedotus sanoi juuri, että  tänään sää on verrattain pilvinen ja poutainen. WTH? Mitä toi sit tarkoittaa? Mä haluun valoo!

Ukkorähjä oli soittanut eilen mökin vuokranantajalle. Homma jatkuu entisellään. Kreit! Eikä vuokrakaan noussut. Se on ollut sama jo useita vuosia. Hirvee kytö möksälle. Sinne on kuulemma tie aurattu. Tahtoo kenties sanoa, että hyvässä lykyssä päästään ajoissa mökkihöperöitymään. Ei sinne vielä ole mitään asiaa. Tien pitää olla kuiva, ja toivotaan, että auraus nopeuttaa sitä. Jee, jee! Täältä tullaan grillimakkarat, mökkiterde, keskikalja ja basturituaalit. Tuskin maltan. Mikä onkaan kesäkukkain väritys tälle kaudelle...

Hei, ei se läski tässä koneella pala. Hopi, hopi, nyt löysä ulkoistetaan. Laitan mikrokuituhengittävän alusasun alle ja annan palaa. Ensin käyn kurkkaa lähiösalin tarjonnan. Ehkäpä siellä on joku vammajumppa. Vai meniskö vauvajumppaan, se vois olla mulle sopiva. Joku kiva mamma mua heittelisi. Joo, joo. Seli, seli. Rautaa, saatana. Mä nostan rautaa!


6 kommenttia:

 1. Eiks sitä voi mennä pelkästään saunaan, jos hikoilemista kaipaa? Ei vaan, jotain tarttis kyl tehrä täälläkin. En ole päässyt kävelylenkeille kunnolla, kun on ollut tota reisivammaa (ehkä vähän selityksen makua, mutta jalkoja tarvitaan kävellessä). Eilen täällä Tampereella näyttäytyi aurinko ja täräytti käpyrauhaseen, kyllä tuntui oudolta. Tänään taas sitä samaa suttua kuin on pitkään ollut muutenkin. Mutta päivä on jo selvästi pitempi ja se on hianoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, jospa toi hikoilu olisikin noin helppoa. Mulla on mennyt kohta vuosi, että en kävelyä ja avantoa enempää ole tehnyt. Alkaa siitäkin jo paikat brakailee. Tosiaankin, eilen se iski kuin salama kirkaalta taivaalta. Kuntohulluus. Noh, se menee ohi nopeasti...
   Ei vais, käyn ensi viikolla ortppedillä ja katsotaan mitä hän on mieltä. Josko sitä jottain jumppa ilonaa.

   Aurinko tekee levottomaks ja paljastaa piilevän pölyn. Juu, mullakin on villakoiria :)

   Poista
 2. Älä ny vaan rääkkää sitä kättä. Huonommaksi menee vaan ja sit ei oo möksälläkään kivaa. Mutta reisiähän voi tosiaan kasvattaa vaikka hurumycket. Kiva epäsuhta sitten, kun ei mahdu reidet puntteihin ja kädet on ihan siimaa :). Nimim. kokemusta löytyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan ortopedin lausuntoo. Totuushan tällä hetkellä on se, että kädellä ei kyllä tehdä yhtikäs mitään voimallista.
   Jalkatreeni on niin tylsää, vaikkakin se polttaisi hyvin rasvaa. Siis tätä ihraa, mikä on vyötärölle kertynyt, pah!

   Poista
 3. Alkaa Vuosaaren suunnalla tanner tömäjämään, kun sohvaperunoituneet keski-ikäiset rahtaavaat ruhojaan liikkeelle. Mulla nimittäin ihan sama meininki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiersin tänään reippaasti ton koko lahden. Aurinko heijasteli ja oli hyvä pössis. Pulahdin siitä uimaan ja olo oli kyllä aika voittaja. Kuka ties keski-ikäiset soffapotut kohtaavat. Annetaan tantereen tömistä!

   Poista