30.1.2013

Mustaa Magiaa!

Mun herääminen on taidetta. Se alkaa siitä, että havaitsen saapuneeni tähän todellisuuteen. Tunnistan itseni minuksi ja hahmotan ympäröivän maailman. Sit alkaa se koikkelehtiminen. Kääntää, vääntää ja käy vielä unimaailmassa. Katoan hetkittäin ja tulen taas pinnalle. Minulle eivät kellot soi, kerkeän aina ennen niitä. Se on suloista. Siinä ei ole väkivaltaa. Tämä show ottaa aikaa, vaihdellen tunnista jopa kahteen.

Tämä aamu oli erityinen. Heivasin pikku varpuliinit tukevasti maankamaralle ja otin yhteyden. Tässä olen, anna tulla. Istuin hetken sängynreunalla pimeässä ja haistelin tulevaa päivää. Annoin elämän tasaantua. Siitä reippaalla läskiperseotteella koko kroppa ylös ja hiioppia! Pystyssä ollaan, tukka sekaisin ja simmu täynnä unirähmää. Mikä tässä on ihmeellistä? Seuraavaksi paikallistan kuinka kipeää tekee todellisuus? Nostan vasemman käteni hiukan koholle ja odotan vihlovaa kipua. Mitä? Kohotan lisää ja annan käden heivautua kohti taivasta. Tervehdin herraa, kaikkivaltiasta. En tunne kipua, vain pientä aamuista vanhan miehen jäykkyyttä. Toden totta, invalisoivaa k i p u a ei tunnu! Oliko ne onnellisuuspaukut jumalanpyssystä vai mikä, mutta tämä on ihmeellistä. Ihmeellistä. Tässä hetkessä on magiaa, beibe!

Kukka sulle!
Leikittelen niinkin hurjalla asialla, että pääsisin keväiselle hiljaisuusretriitti matkalle etelän lämpöön. Joku kanaria tai tenerihva. Joskus huhtikuun aikoihin. Tää lähtis yksin mietiskelemään. Tämä hiukka hankala viime aikainen menneisyys olisi hyvä nollata ja kääntää nokka kohti tulevaisuutta. Matka, mihin tahansa, olisi pieni onnellisuuden siemen. Noin niin kuin lupaus paremmasta. Sillä jaksaisi ja tunnelin päässä olisi valo. Hillitön hehku. Pari vuotta sitten, tein tämmöisen matkan. Se oli napakymppi. Joskin majailin viiden tähden hotlassa ja olin yyper kermaperse. Nyt siihen ei ole vara, mutta voisiko nöyrtyä ja olla onnellinen vähemmällä tähdellä. Kyllä, ne tähdet on sun sielussa. Jos saisi halppismatkan ja lähtis oikeesti valaistuu. Viikko itsesi kesken, antaa elämälle suuntaa ja hiljaisuudessa on ääni. Ymmärtäminen. Niitä tarvitaan aina välillä. Katsotaan, jos näin on tarkoitettu, niin tapahtukoon. Olkoon se tahtoni.

Jahas, on aamujumpan aika. Heitänkö vallan kärrynpyörää. Otetaas iisisti. Ikkunat ei ole vieläkään saapuneet. Ilmoituksessa luki, että duuni alkaa viikolla 5 ma ja ti. Huoneistokohtainen asennus ilmoitetaan tarkemmin. Niin siis milloin? Helvetin pöllöt, mä tartten diideilsii, enkä mitään ympäripyöreetä höttöö. Oonks mie ajatusmaailmaltani ikääntynyt, kun tuommoiset päivärutiiniani uhkaavat toimenpiteet ottavat vallan ja tarkkojen päivämäärien ja kelloaikojen puute saattaa aiheuttaa päänvaivaa, jopa ressiä? Kai mie oon... Hola, hola vaan!

4 kommenttia:

 1. Oo, onpa mainio aamun selostus! Aika samanlaista on mulla, paitsi ilman kelloja herääminen silloin(kin), kun pitäisi olla jossain johonkin aikaan, on mahdotonta – ihailua tahollesi. Onneksi mulla on kellossa "älykäs herätys" (muahaha), mikä tarkoittaa, että se alkaa pikkuhiljaksiin ja nätisti liverteleen monta minuuttia ennen kuin alkaa RÄÄKYÄ.

  Hiljaisuusreissulle peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman herätyskelloja herääminen tarkoittaa mulla sitä, että kerkeän aina herätä ennen kellon soittoa. No joo, viime aikoina on pitänyt kyllä laittaa kellot soimaan jo hyvissä ajoin. En tietenkään tykkää siitä, että on pakko nousta kukonlaulun aikaan. Se on yhtä helvettiä. Siks aloitankin duunit vasta yhdentoista maissa. Ihanteellinen tilanne. Mut arki-illat olenkin sit yleensä duunissa. Toimii mulla!

   Mut aamut ovat ihmisen parasta aikaa! Niin ja viikonloput. Eli nautinnollista sellaista!

   Poista
 2. Terve Maketsu,
  löysin blogisi, taisi olla Nollavaimon kautta, joku viikko sitten. Koukussa ollaan - luen aikajärjestyksessä, nyt menossa tammikuu 2011, eipä tarvii kirjastoon mennä vähään aikaan, kun lukemista piisaa :).
  t. Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Ihana Ilona!

   Sun kannustava palaute läikähti lämpimästi sielussani. Tämmöisten kommenttien takia tätä jaksaa kirjoittaa. Kiito siitä!

   Poista