1.2.2013

Voiko ihanammin päivä enää alk...

Hei rakkaat lukijat!

En suinkaan kirjoita teille nyt ensimmäistä kertaa ja olenkin pahoillani, että olette saaneet odottaa päivitystäni.  Mulla on vain ollut niin kiire, etten ole koneelle ehtinyt. Ihan oikeesti, on ollut aikaisia aamuherätyksiä ja kaikki kivoja juttuja tapahtuu. On sellainen olo, että on elossa. Ihanaa, kun tapahtuu ja on snadi kiire. Semmoinen, josta vielä nauttii. Ei sellainen ressaava...
Tänään oli niin mieletön päivä! Käytiin yritysvierailulla kolmessa kohteessa. On ollut sellaista sisustusilotulitusta, että on pikku pää vieläkin sekaisin ja olen yrmykäisenä onnesta. En edes oikein tiedä, kuinka voisin purkaa tänne sen kaiken, mitä olenkaan kokenut! Päivä alkoi jo kello yhdeksän Hämeentiellä. Tutustuimme Decos sisustusmateriaali liikkeeseen. Huikeita pintoja, mieletöntä tekniikkaa ja jotakin niin uniikkia, etten ikinä osannut kuvitellakaan! Nyt tiedän, minne voin viedä sen asiakkaan joka haluaa jotakin hieman erilaista... En tiiä, en osaa paremmin selostaa, kun olen jotenkin niin vaikuttunut kokemastani. Mutta jos kaipaat jotakin spesiaalia, niin käy ehdottomasti kurkkaamassa heidän sivut.

Siitäpä huitaisimme Vallila Interiorin Liisa Ihmemaassa tunnelmiin. Mitä kankaita, mitä mattoja, mitä verhoja. Hei, tässä vaiheessa mä ihan oikeesti pissasin jo hunajaa! Huokailin joka välissä, kuinka ihania kankaita, haluu ton, ja ton ja ton ja ton... Loputun, loputon tajunnanräjäytys. Koko rakennus, kaikki tilat oli sellaista kultapölyä, että tuli ihan nöyrä olo. Olen pieni sisustussuunnittelijaopiskelija vain...
Mutta samalla ymmärsin, että kaikki tämä ihanuus odottaa vain sitä, että joku suunnittelee. Mä en voi olla kauheesti hakoteillä valinnoistani, koska enhän mä muutoin kokisi tätä kaikkea elämää suurempana asiana. En kai näkisi tätä kauneutta ympärilläni näin voimakkaasti, jos en oikeasti niin tuntisi. Se on musta jännää. On ihanaa, tällä iällä, saada vielä syttyä jollekin asialle ja tuntea intohimoa. Hyi ja hyi, intohimoa! Semmoista syntistä poltetta, mitä kuuluukin tuntea, jos joku asia kiinnostaa ja tuntuu syvällä.
Menkää Vallila Interior käynnille. Se on kaikille auki, myös yksityishenkilöille. Jos etsit sitä The Kangasta, mattoa tai verhoa, niin tuolta löydät. Löydät jopa enemmän. Mä en osannut kuvitellakaan, mitä kaikkea voi olla olemassa!


Päivän kruunasi vierailu Cariitta valoasiantuntija-liikkeessä. Tässä tapauksessa, valaisinliike nimitys voisi olla jopa nöyryyttävä. Tämä oli taidetta, tunnelmaa ja valon rakkautta. Tilaan oli sisustettu 150  neliön esimerkkiasunto. Ne valot!! Huh, oli huikeeta nähdä livenä, miltä kunnon valaistus näyttää ja tuntuu. Olen aikaisemminkin puhunut täällä valon merkityksestä. Se on niin tärkeää! Jos olet suunnittelemassa oman talon rakentamista, niin korostan, että otat valosuunnittelijan mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa. Silloin kaikki ihmeellinen valomaailma on helppo toteuttaa uuteen kotiisi. Joo, se maksaa, mutta se antaa niin paljon. Se antaa elämiselle laatua, jota ei voi rahalla mitata. Jos olette menossa Varistoon päin, niin käykää ihmeessä tutustumassa liikkeeseen. Se on ostoskeskus Viisarin toisessa kerroksessa. Varaudun hämmästymään, varaudu haluamaan!


Myös sellaisia kivoja juttuja on tapahtunut. Olen niistä onnellinen. Olen pääsyyt eksymään Sisustusakatemian sivuille. Käykääpäs kurkkaamassa opiskelijan mielipidettä, ja on siellä muutama kuvakin. Kerron siellä kuinka olen kokenut koulun ja mitä se on mulle antanut.

Sisustuslehti Kauniit Kodit ilmoitti, että tulisivat mielellään kuvaamaan mun kodin. Arvanette saattaa, että olen innoissani ja tää on niiiiin jännää! Saan seurata läheltä sisustustoimittajan työtä ja kuvataan jotakin sellaista mikä on mulle tärkeää. Mun aikainen unelma on aina ollut, että joskus mun koti esitellään jossakin sisustuslehdessä.  Tää on jo toinen kerta. Voisinko enempää vaatia?

Huomenna leikin itse sisustustoimittajaa.  Menen kuvaamaan erikoismaalaaustekniikkakurssin  Harmonia Desing-tiloihin ja teen sitä jutun. Mua niin kiinnostaa kaikki, mitä tähän alaan liittyy ja haluaisinkin olla sellainen  monitoimitekijä. Miks ei vois tehdä samalla kiinnostavia juttuja lehtiin, kun kuitenkin kuvaa ja pitää blogiakin? Meneeks tää nyt jo yli hilseen? Mutta ihmisellä pitää olla unelmia ja tavoitteita. Välillä ne voi olla hiukka överi, mutta mitään et saa, jos et yritä. Eiks se oo vähä niin kuin näin?

Mut eiks oo aika kivoi juttui? Mie oon siitä kumma heppu, että kerron, kun mun on paha olla, ja kerron myös sen, kun tuntuu hyvälle. Kerron helvetti senkin, jos olen onnellinen. Elämä on välillä  ilon hyväilyä, sielun energiat virtaa sujuvasti. Miksi sitä ei toisi julki, eihän se ole keltään pois. Välillä elämä mättää, ja se on sellaista rämesoilla rämpimistä. Niin sen kuuluukin olla. Tummasta valoon. Kylmästä kuumaan. Vihasta rakkauteen. Surusta onneen ja mitä vielä? Onhan näitä. Mutta elämästä tulee nauttia. Onko se matto? Onko se pöytä? Onko se punttisali? Onko se vieras kieli? Ihan sama. Kunhan osaat nauttia. Mie yritän. Huikee päivä. Varmaan huomaa. Kiitos.

P:S Jostakin kumman syystä, en saanut tänne kaikkia kuvia jotka olisin halunnut. Tietotekninen härö. Tulee perästä...10 kommenttia:

 1. Ihania juttuja, tykkäsin hirveesti tosta kukkakuosi vessata ja kuosi sohvasta. Hankin juuri oman asunnon ja remontti odottaa, sekä hyvässä että pahassa. Sain paljon inspistä tästä!
  -Enni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa, jos on voinut antaa inspiksiä. Sisustaminen on seikkailu! Nauti siitä!

   Poista
 2. Olen niiiiiin iloinen sun puolesta, koska allekirjoitan kaiken, mitä kirjoitat, mutta samalla hitusen katkera siitä, että kaikki nää "retki"kohteet meillekin Sisustusakatemian (Turun) kurssilla luvattiin, mutta koskaan niitä ei tullu. Harmittaa todella.

  Mutta ihan huippua kuulla, että olet enemmän kuin elossa :):).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olisi mahdollisuus tulla mukaan, kun seuraava yrityskäyntipäivä järjestetään. Jos siihen vain on itsellä mahdollisuus päästä, niin suosittelen lämpimästi!

   Elossa ja ilossa ollaan. Nautitaan nyt!

   Poista
 3. Apuaa, mitä ihanuutta oot päässyt kokemaan:)
  Ja mä olen myös Annukan lailla HITUSEN katkera, ettei me päästy näihin kohteisiin:( Ärsyttävää!

  Mutta onneks sä olet saanut kokea noi kaikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kokemusta rikkaampana. Olen etuoikeutettu, saadessani kokea kaiken tuon!

   Noihin kohteisiin voi muuten mennä kuka tahansa, ketä nyt tämmöiset asiat kiinnostaa. Oli kyllä mahtava päivä!

   Poista
 4. Oli jo ikävä sua ja sun kirjoituksia.Mutta eihän sitä ehdi krjoittamaan,kun kokee tajunnun repäiseviä sisustushetkiä :-)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauska kuulla, että joku kaipaa ;)

   Täytyy myöntää, että pikku pää on viime aikoina ollut hieman pyörällä. Mutta on ihanaa, kun välillä ravistellaan tajuntaa. Saa kokea ja nähdä uusia juttuja. Ei kai siitä voi seurata mitään muuta kuin se, että ihminen on kuitenkin siunattu aistimaan. Kiitos, kun luet!

   Poista
 5. Kuules SISUSTUSTOIMITTAJA! Ei kun eteenpäin! Sulla on valtavat lahjat tähän, mitä olen blogiasi lukenut. Ei ole aina helppo löytää omia 'intohimoja', ja olen puolestasi onnellinen. Usko please taitoihisi, olen varma, että tästä aukeaa sulle aivan uusi tulevaisuus. Itse olin meikkitaiteilija ja studio-kampaaja, mutta yhdessä vaiheessa tuli tunne, että en edennyt. En ole vielä löytänyt uutta saraa, mutta näen kirkkaasti, miten lahjakas olet. Rohkeasti eteenpäin! Elämä on lyhyt, mutta kun ihminen tekee unelmistaan totta, se voi olla syvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippuu! Kiitos kannustavasta palautteesta.

   On niin jännä, että tässä "iässä" saa vielä kokea innostumisen intohimoa. Itseensä on uskottava, eikähän tässä kauheen korkeelta pudota, jos kaikki ei ihan natsaa. Katson avoimin mielin tulevaisuuteen!

   Poista