18.12.2012

Päivät kuin unta

Hah! Nukunko nyt nukkumatonta unta vai onko se vain pilleri huumaa? Vetäsin eilen vielä uuden tulemisen ja nukuin kelli yhteentoista ja iltapäivällä vielä yhdet pikku tirsut. Lääke toki vaikuttaa ja hyvä, että voi väsyn nukkua pois, mutta mikä on osuus niiden valvottujen aamuöiden. Tällä lailla sitä ihminen kasaa itseään. Pikkuhiljaa. Tulleepi ehyt ja kaikki voipa kokonaisuus. Ai mahoton...

Hah2! Eilinen päivä menikin silleen hitaasti. Pyörin tässä himassa kuin puolukka piipissä, tekemättä oikeastaan mitään. Ajattelen koko ajan, että mulla ei ole kiire nyt mihinkään. Minulla ei pidä olla kiire mihinkään. Päivän kohokohta oli ruokakaupassa käynti. Ihan jalkapelillä piti rantautua ostarille leivän ostoon. Reppu on siitä hyvä keksintö, ettei tarvitse mitään käsissä roikottaa. Näin tuki ja liikuntaelinvammainenkin saa pöytään apetta. Pitkiä matkoja ei kasseja kanneta. Aika kauheeta, jos ei olisi Ukkorähjää autoineen, niin enhän mää saisi Alkosta edes jouluviinoja. Ois se perinjuurin lohdutonta. Pitäisi varmaan kotiapua sossusta hommata. Silleen niin kuin joulusiivousta tekemään ja hakemaan ne joulujuomat.

Katoavaa kansanperinnettä. 
Hah3! Ostin eilen uudet matot olohuoneeseen. Olin katsonut Askon esitteestä kivat ja edukkaat, mutta kuis siinä taas kävi niin, että se viereinen matto oli parempi ja satkun kalliimpi. Tää on just tätä. Laitat yhden kohdan uusiksi, niin menee koko asunto. Ei, tähän on laitettava stoppi. Muutama uusi tyyny vielä ja sit saa olla. Mattojen kans on hienoinen dilemma. Ostin kaks, kun ei ollut tarpeeksi isoa. Ovat eriparia, ei vain löytynyt sopivia kokoja. Ajattelin, että onks niiden pakko olla samanlaiset. Molemmat matot nappaa värimaailmaa ympäriltään ja näin niin kuin sopivat. Kai. Olen epävarma. Minä? Toisaalta se näyttää hyvälle, on niin kuin luonnetta, mutta...Ai kauhiaa, miten tää voi olla näin vaikeeta. Laitetaan tää sairausloman piikkiin. Yleensä mun ei ole vaikia päättää, mut nyt on. Katson asian vielä päivänvalossa ja sit vien vaihtoon, jos sille tuntuu. Jouluksi on ihanaa saada uudet matot, verhot ja torkkupeitot. Voe tsiisus, jos kaikki mun elämäni aikana ostamat tekstiilit kerättäisiin yhteen, niin niillä voisi sisustaa parikin kerrostaloa. Ihan totta. Ukkorähjä on sanonutkin, että mulla on joku perverssio tyynyihin ja torkkupeittoihin. Mie voisin mennä niiden kans naimisiin! Ai niin, ostin vielä sellaisen ihanan karvapörrönamu torkkupeiton. Pehmee on ja hyväilevä. Laitan kuvan jahka kerkeen.

Kyl mää niin kauhiasti paljon mieleni pahoitin tuosta ameriikan joukkomurhasta. Käsittämättömän järkyttävää. Ei pitäisi edes lukea moisia juttuja, mutta herää vain kysymys, mikä tässä ajassa on oikein vikana? Oliko näitä kaameuksia ennen? Tässä mittakaavassa. Joka päivä saa lehdestä lukea jotakin semmoista, että menee ymmärryksen yli. Kuinka tässäkään tapauksessa ei nähdä, että ko. henkilö on noin vakavasti sairas mieleltään? Ne ihmiset jotka elävät lähellä sairasta, eivät näe, että jotakin näin järkyttävää voi päästä käymään. Huh, huh. Ja vielä kerran huh. Onko tämä tyypillistä ajan kuvaa, ollaan niin itsekeskeisiä ettei pystytä näkemään tosiasioita. Vain minäminäminä. Ai dont nou. Tuntuu niin pahalle kaikkien puolesta.

Tänään ajattelin mennä maleksii tohon ostarille. Vetää röökii ja kittaa kaljaa muiden syrjäytyneiden kans. Eiks se kuulu kuvioon ja miehän oon nyt tippunut kelkasta pois. Joutavakin oon. Vitsi, vitsi. Mie meen ostarille leikkii joulupukkii. Ajattelin ostaa Ukkorähjälle paljon pieniä ( halpoja) paketteja. Yllätän sillai kivasti. Haen tiimarista kaikkee joutavaa rojuu ja laitan pakettiin. Saa sit aattona aukaista. Kaikki laitan kauniisti eri pakettiloihin. Sukkia, joku halpa kraka, bläkhorsen kalsarit ym. ym. Ja mustia joulukuusen palloja pitäisi löytää! Ukkorähjä on sitä mieltä, että laitetaan tekokuusi. Aito on kuulemma niin hankala. En tiiä, jos tulee teko, olkoon se valkoinen. Selvästi teko on niin teko, että se voi olla jo aito teko. Ymmärsitsäämitämäätarkoitin? Älä välitä, en määkään.


9 kommenttia:

 1. Tuli tosta kukkakojusta mieleen, että meidän naapurikunnassa on kukkakauppa, johon osoittaa itsetehty iso mainoskyltti tien varressa. Siinä lukee "Kukkia poikkeaville". :). Hyvää vapaapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuin nuorena ja nättinä Eeriknikadulla kukkakaupan yläkerrassa. Mun ikkunoiden alla luki: Kukkia ja sidontaa!

   Poista
 2. Laita Ukkorähjälle pakettiin niitä hänen perversioitaan; puutarhatonttuja ja -eläimiä. Eiks se tykänny niistä? Muistelin jossain mökkipostauksessa, kun huokailit tätä outoa mieltymystä?

  Kauko

  VastaaPoista
 3. Naapurilähiön kukkakaupan ikkunassa luki aikanaan "sidontaa iloon ja suruun". ;-D

  Ostin Klaas Uullssonilta viime vuonna mustan muovikuusen. Se on ehkä fiksuin ostos ikuna, vieläkin olen ihan lovena siihen, nyt kun sen kasasin. Koristelu tapahtuu glögin seurassa loppuviikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jossakin mainoksessa mustan kuusen ja mietin, et toi vois olla pähee. Ukkorähjä oli sitä mieltä, että oon niin saatanan synkkä ihminen. Whai?

   Poista
  2. Ei ole synkeä, vaan kaunis. Mutta minun mustassa kuusessani on kyllä osa "neulasista" hopean värisiä. Se kimaltelee kauniisti jopa ilman valoja.

   Poista
 4. Hyvä Martta. Nyt alat olla asian ytimessä tässä sairasloma-asiassa. Pikku puuhaa, glogii tai kuohuvaa, päikkärii ja taas alusta. Ja ihme ja kumma yölläkin saa nukuttua.

  Torkkupeitot ja tyynythän on maaliman ihanimpia. Niitä on niin kiva vaihdella. Voikohan ne kaikki vanhat laittaa biojätteseen? Ei vaan, mä laitan nuorisolle kierrätykseen. Vein myös ison kasan torkkupeittoja keräykseen, jossa kerättiin makuualustoja Espanjan koiratarhoille. Siellä ne lämmittävät jotain kovaosaista koirulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu, mutta en pääse eroon ajatuksesta, että nyt pitäis tehdä kaikkee. Onneks käytännössä en tee, mut ajatus rienaa, höh.

   Sitäpä olenkin kiettinyt, mihin ihmeeseen kaikki kodin tekstiilit ovat vuosien saatossa joutuneet. Ystäville joo, mökille joo, mutta ei siinä kaikki, missä? Hyvä idea toi kierrätys!

   Poista