22.11.2012

La Cumbersita

Hah! Edellisessä postauksessa oli taas hassu sanahärö. Silitän patani ja lähden. Piti tietysti kirjoittamani, silitän paitani ja lähden. Mutta kukaan ei varmaankaan kyseenalaistanut pataa, koska niitähän minä joka aamu silittelen enivei. Ovat niin rakkaita juu.

Opittiin taas hienoja juttuja koulussa. Sitä vain en ymmärrä, että yritin toistaa juuri oppimaani, mutta kas, ei toimi niin kuin ajattelen. Katson oppikirjasta, annan komentoa ja ei. Ei wörki. Sehän siinä on ihmeellistä, että en edes tiedä mitä teen väärin. Omasta mielestäni en tee mitään väärin, mutta kone on toista mieltä. Milloin viisaat keksivät sellaisen tietokoneen jolta voisin kysyä: "Rakas, kerro mulle mitä mä teen väärin. Älä oo hankala, kultsu. Gamoon hani, älä ny leikistä suutu." Olin ajatellut, että kertaan oppimaani näin aamutuimaan ja pääsen sinuksi tekemisiini. Luovutin, plääh!


Olisipa hauska tehdä sellainen testi tahi koe. Menköön se nimellä Valon vaikutus Etelän hetelmään. Tehtäisiin niin, että tuotaisiin tänne pimiään pohjolaan normi perhe ( äiti, iskä ja pari kersaa) ikuisen valon ja auringon maasta. Jostakin Cuba Librestä esim.  Sanotaanko näin, että saapuisivat sopivasti syyskuun sateisiin. Lyötäisiin asumaan vaikka Jakomäen lähiöön, sinne niin kivaan kaksioon. Annettaisiin toppatakkia ja kumisaapasta. Tulkki voisi toimia apuna, kieliongelmista ei tarvitseisi kärsiä.  Seurattaisiin tieteellisesti kuinka valon vähyys ja tämä helvetin harmaus vaikuttaisi etelän hetelmän aivokemiaan. Alkaisiko pikku hiljaa latino lanne hyytymään, eikä hormoonit enää hyrräisi. Näinkö jaksaisi bellabella vielä hymyillä. Ettei vallan puteliin tarttuisi ja lohtua väkijuomasta hakisi. Rouvalta lähtisi tukka päästä ja isukki alkaisi käydä väkivaltaiseksi. Pennuista tulisi häiriköitä ja esikoinen haksahtaisi huumehiselle tielle. Kuopuksesta tulisi ikävästi yökastelija. Saattaisipa perheen yllä leijua mykkä ja tumma synkkyyden pilvi. Terapiaa kaipaisivat ja valoa huutaisivat. Siinä ei ruishuttu auttaisi, ei ripsipiirakka, eikä kalakukon eksotikue. Koti-ikävä jäytäisi, eikä siihen auttaisi edes Joulupukki. Eipä moista testiä loppuun voisi viedä. Kotio, valoon ja aurinkoon olisi poloiset päästettävä. Isäntä uhkasi ottaa päiviltä koko pesueen. Ensin ampuisi muijan ja sitten hukuttaisi mukulat. Ittensä joisi hengiltä. Vaarallisia ja ihmisoikeuksien vastaisia tuommoiset testit olisivat. Niin olisivat.

Torstai on toivoa täynnä, sanotaan. Siihen uskominen, muuta ei voi. Eiks oo kiva, kun on näin lämmin? Kyllä se sademetsäilmiö vai mikä se nyt olikaan, on tänne näin saapunut. Hyvä on ihmisen, kun ei palele, eikä pakkanen pane. Etkö tiedä, voi yksinäisen miehen viedä Marraskuu, soittaa raatiokin.

12 kommenttia:

  1. Ai herrajjestas, kun meinasin läkähtyä nauruun tuon kuvitteellisen cuba libre -perheen kanssa. Mut oikeesti sen vois testata, kuinka äkkiä hymy hyytyisi etelän asukilta täällä pohjoisessa. Eikä aina vaan ihmetellä, miten me pohjolan väki jaksetaan murjottaa sekä listiä toisiamme juovuspäissämme ja vähän muulloinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se oo ihme, jos ollaan hiukka tummii ja örmyi kun akkunasta paistaa harmaa puolet vuodesta. Ja huikkakin hiukka maistuu... Ei oo ihme ei.

      Poista
  2. Voisimme myös täältä lähettää yhden pohjolan peikkoperheen vaihdokiksi cuba libre -maahan. Siellä iskä innostuisi edukkaista väkijuomista, vaimo komeista kulman kolleista, mutta ehkä jälkikasvu jo löytäisi itsestään latinoilon ja oppisi vielä kielenkin. Minäkin voisin sinne lähteä edustamaan tällaista keskiäkäistä vanhapiikaperhettä. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, lähetettäisiin vaihtoon perhe suomesta. Ne ei varmaan tulisi takas. No, ehkä kesälomilla...

      Poista
  3. Yhdenlainen tuon sorttinen ihmiskoe siellä onkin jo menossa, kun EU perusti Helsinkiin kemikaaliviraston pari vuotta sitten ja sinne on tietysti palkattu väkeä pitkin ja poikin Eurooppaa. Olisipa vinha tietää, miten eteläisistä jäsenmaista sinne tulleet perheet ovat selvinneet ensimmäisen talvensa yli...

    Omasta kokemuksesta voin kertoa, että aurinko tähän aikaan vuodesta tekee terää. On ihan parasta, kun aamulla puoli kahdeksalta koulubussin lähtiessä on jo valoisaa ja silloin kun ei sada, aurinko paistaa edelleen kohtuullisen lämpimästi - ainakin pyykit kuivuu narulla. Ja me ollaan pohjoisessa Italiassa, etelässä on varmasti vieläkin parempaa.

    Laitan himpun verran valoa tulemaan sinne suuntaan! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bella, bella, aah Italia! Saapasmaan ruoka on Pop!

      Ihan pitäisi selvittää kuinka ulkomaan elävä selviää suomen harmaista. Voisi tehdä sellaisen gallup-tyyppisen otannan. Kyllä se itsetuntoa hivelisi, jos etelän toveri ranteita auki vetelis ;)

      Poista
  4. No nyt vetäsit kyllä ihan parhaan! Meinasin tukehtua! Siis nauruun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä harmaassa nauru on hyvä lääke. Varo, se saattaa piristää.

      Poista
  5. Ettei vaan oltais jossain isossa ihmiskokeessa koko Suomen kansa?! Joku herra iso herra tutkija jossain meitä pitää täällä koekaniineinaan ja odottaa et koko kansa kuolee sukupuuttoon veistelemällä ranteensa jollain paperinpalalla. Koko ajan on pimeetä on ku jääkarhun perseessä, ni eihän tätä kestä kukaan hengissä, saati järissään :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on yksi iso ihmiskoe! Niin paitsi kesällä. Silloin vain rakastetaan.

      Poista
  6. Sua ei voi kyllä valottahengissäselviämiskokeeseen laittaa, kun olet hereillä jo klo 4.54 aamulla ihan täysissä sielun ja ehkä ruumiinkin voimissa ;). Ihailtavaa virkeyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annukka, valitettavasti se ei ole virkeyttä. Se on uniongelmaa. Tää ei nuku, tää on pöpi.

      Poista