19.9.2012

Onneton unelmoi

Näin viime yönä unta, että saatiin ihan sairaasti tatteja. Niitä oli joka puolella. Riemukiljahtelin metsässä, että tämä ei voi olla totta! Siististi olivat pituusjärjestyksessä kuin koululaiset aamunavausjonossa. Hurmioituneena poimin sieltä, poimin täältä, vasut pullolleen. Hah, onko tämä hyvä vai huono enne? Enivei, odotan viikonloppua ja sienimetsää. Mökkikin pitäisi pikku hiljaa laittaa talviteloillensa. On taas yksi kesäaika takana, on aika jäähyväisten. Mihin se aika mänt? Hui hai.


Neljän tähden illallisella on vieraana mielenkiintoisia ihmisiä. Ohjelma on yksi Martan lempi. Uotisen Jorkki on ihan hassu. Ja vahva personaali. Aikas kiva asunto on Jormalla. Kyllä tykkäisin. Tunteella myös laulaa luikautti. Martta on käynyt Jormaa kuuntelemassa konsertissa. Vahva tulkitsija on hän. Heiskasen Outi, tuo muumioitunut mamma, herättää myös mielenkiintoa olemuksellaan. Jopa niin, että sanojakaan ei paljon tarvita. Vanha on jo hän. Tästä ohjelmasta huomaa hyvin sen, kuinka vierailevilla tähtösillä on väliä. Viime viikko oli niin booooring. En muista vieraita. Arvostele mun illallinen alkoi myös. Sekin on mieltä kiinnostava. Ei suomipoika tahi tyttö ole ujo ja jäykkä. Kovin olivat kivasti. Pakko myös mainita alkanut Dance. Se herkistää Marttaa vetistelemään ja jalat vispaa kotisohvalla, tahtoisivat parketille. Syksy on siis saapunut ja teeveeshou. Partsilla palavat lyhdyt ja kynttilät.


Eilen koulussa oli Cad-tietoteknillistä suunnittelun tutustautumista. Hiukka heitti yli hilseen ja olin pihalla kuin sulanut lumiukko. Pettynytkin olin. Ohjelmaa oli mainostettu helpoksi ja hauskaksi tavaksi sisustussuunnitella. Ei ollut. Oli vaikea. Oli monta asiaa. Läksin asenteella, että opin, pystyn ja kykenen. Pikku hiljaa itsetuntoni karisi kuin psoriaatikon hilse kuivalta iholta. Itseeni minä olin pettynyt! Miksi ihminen on niin tampio ja kädetön koneiden edessä. Ei ole minkäänlaisia perustietoja, ei niitä palikoita joilla lähteä oppimaan ja kasamaan sujuvaa tietotaitopakettia. Ei ole. Ohjelmat ovat englantilaisten kielellä, enkä ymmärtäisi niitä edes finskaksi. Pettymys oli niin raju, että se oli pakko kääntää voitoksi. Lupasin itselle, että opiskelen ensin paperikynätekniikan ja jossakin vaiheessa perehdyn asiaan tarkemmin. Selvitin, että on mahdollisuus saada yksityisopetusta. Sitä tarvitsen. On turha tässä vaiheessa mennä tunneille muiden tulpaksi. Olen huono. Olen onneton. Olen roska tietokoneen näytöllä.


Tiedättekö ne elämän aarrekartat? Ihminen unelmoi asioista, haluaakin kenties jotakin. Nämä näin, tehdään lihaksi ja vereksi piirtämällä, askartelemalla ja niistä tehdään oikein kartta. Uskoo ken tahtoo, mutta kyllä niissä joku voima on. Ihmisen mieli on vahva. Vahvempi kuin maailman vahvin nalle. Vai pitäisikö puhua tulosvastuullisista tavoitteista? Vai ovatko ne vain toteutumattomia unelmia, tuulen huuhtomaa? Mutta niitä pitää olla ja niitä kohti on hyvä pyrkiä. Olen tehnyt mieleeni aarrekartan. Silleen vaatimattomasti ja ihan hiljaa. Olisko se niin kuin suunta, mihin pyrkiä. Ei olisi eksyksissä. Olisi tavoite, mitä kohti kulkea. Uskaltaako sellaisia sanoa ääneen, onko ne silloin minulta pois? Ajattelin, että täytettyäni puolivuosisataa ( voi herrajumala!) meillä olisi oma talo. Huomaa meillä, ei minulla. Se voisi olla kivi tai voi se olla puukin. Se olisi lähellä mutta tarpeeksi kaukana. Siellä olisi puutarha ja maakellari. Talossa olisi työtila, missä olisi Lemon Desing. Yksilöllistä sisustussuunnittelua elämän kaikkiin tarpeisiin. Semmoinen meillä olisi. Se olisi niin kuin aarre. Hei kamooon, jos minä en siihen usko niin kuka? Mites sulla, minne vie aarrekarttasi? Onko elämässäsi unelmii?


8 kommenttia:

  1. Unelmia...niitä pitää aina olla. Jos aarrekartan väsäisin, siinä olis ainakin oma pieni mökkeröinen kalustettuna kotoisaksi vanhoilla kalusteilla. Siellä neuloisin uunin vieressä ja nautiskelisin muutamasta jack russelista :). Töitäkin vois tehdä. Jotain ihmisille iloa tuottavaa, omassa kahvilassa vaikka ja siinä sivussa käyttäis tätä mykyistä ammattitaitoa ja tuikkais terapiaa ;). Ja miun tytöt olis saaneet omat siipensä kantamaan ja toteuttaneet omia unelmiaan...

    VastaaPoista
  2. Hei Lemon-ihminen!
    Heiskasen Outi oli mun kuvismaikka yläasteella. Se oli silloin jo kamalan vanha! Tosin yläasteikäisenä lukiolaisetkin vaikuttivat ihan vanhoilta kävyiltä...
    Onkohan se sun CAD-ohjelma sama kuin sellainen mitä kutsutaan auto-cadiksi? Meillä setä joskus suunnittelee jotain esiintymislavojen valotrussien ripustuksia sillä ja voin kertoa, että latinankirja ois varmasti helpompi opetella kuin kyseinen ohjelma... niin että jos tää niinku yhtään lohdutti?
    Tuo sinun unelmasi kuulostaa ihan toteutettavalta. Ei mikään utopistinen unelma. Pidä siitä kiinni, on se niin ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on käytössä helpompi ohjelma Sketchuppi tai joku ( en nyt muista kirjoitusasua.) Musta se ei ollut helppo. Pah!

      Unelmista pidetään kiinni. Matkalla ne voi muuttua, mutta niitä kohti.

      Poista
  3. Neulologin haavet liippa aika läheltä omiani!
    Tääkin haaveilee omasta kahvilasta ja torpasta, jossain meren kalliosaarella. Yksi ihku jack russeli jo on ja muutama lisää ei olisi pahitteeksi ja pari kissaakin sopisi joukkoon.

    Lemon Design voisi sitten suunnitella minun kahvilan sisustuksen, joka olisi moderni, mutta kotoisa.

    Ne suunnitteluohjelmat ottaa aikansa. Sitten kun saloihin pääsee niin jo alkaa Martta kirjottaa digitaalisesti. Itse muistan kun harjoittelin sivuntaittojärjestelmiä ekoja kertoja ja puhumattakaan digitaalisesta kuvankäsittelystä. Nyt en edes muista, miten lehteä ennen taitettiin käsin, leikkaa ja limaa systeemillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvila on hyvä haave. Totta ihmeessä, Lemon Design rakastaa suunnitella kahviloita.

      Kiitos tietotekniikka kannustuksesta. Kai mie opin...

      Poista