9.9.2012

Huomisen lupaus

On viilee. Piti laittaa pipo ja kaulahuivi ylle. Mittari näyttää kaheksan astetta. On siis syksy. Raikas, reipas ja pirteä. Näpit ovat kohmeessa. Vaikea näpyttää. Syksyhän on aina kaiken uuden alku, siksi se on parasta. Se on täynnä positiivista jytkettä. Ensi viikko on hulabaloo, vähä hirvittää. On pitkiä päiviä tiedossa. Liian pitkiä raumaatiselle. Mutta uutta ja ihmeellistä on tulossa, jaksaa kyllä. Ai houp sou.

Hui Hai haalari!
Kaikille teille sienihulluille hyvä vinkki. Olen tätä aikaisemminkin täällä mainostanut, mutta vielä kerran, koska asia on niin ajankohtainen. Hirvikärpästen, noiden saatanan pikkulähettiläiden takia ei kannata jättää sienimetsään menemättä. Ostakaa kuvassa oleva TEHOKAS haalari. Se on joku suojahaalari ja niitä saa esim. K-raudasta. Se on lujatekoista paperia ja varsin miellyttävä yllä. Hirkkarit eivät pääse tunkeutumaan sinuun, eikä muutoin punkit ja muutkaan mömmiäiset. Olo on turvallinen. Kannattaa ostaa kokoa XXL, on tilaa hyvin liikkua. Hinta ei päätä huimaa, onko kymmenen egen kieppeillä. Kyllä ne paskiaiset pintaan kopsahtelevat, mutta asu on pitävä ja siitä on esim. helppo heivata ko. luomakunnan turhakkeet veke. Jämpti on näin. Rakkaudesta sieniin, kiittää ja kumartaa hän.

Illalla tuli Teemalta dokkari kahdesta Punaisten lyhtyjen ilolintusesta. Olivat jo hyvin iäkkäitä ja takana pitkä ja antoisa ura. Oli aika hassuja, mutta ihania. Toinen heistä teki vielä duunia täyttä päätäpimpsaa. Minä en moista ammattikuntaa mitenkään tuomitse. Sehän on tietysti väärin ja sääli, jos sitä joutuu tekemään vastentahtojaan. Mutta ainakin näillä leideillä oli ollut värikäs elämä ja osasivat ottaa elämän huumorilla. Se oli jopa kadehdittavaa. Vanhana Damin kävijänä, olen tietysti tutustunut punaisiinkin lyhtyihin, en asiakkaana, herra paratkoon! Marttaa ei maksullinen pimpsaloora, eikä tosin ilmainenkaan kiinnosta. Minua kiinnostaa se asetelma siellä ja se on kyllä aika kurjan oloista. Konsanaan kuin lihatiskillä ja jos nyt en ihan väärin tulkitse, niin suurin osa neitosista oli nauttinut muutakin kuin pyhää herran ehtoollista ja äidin maitoa. Sääli oli se tunne mitä punaiset lyhdyt herätti.

Valmistin eilen ruokaa rakkaudella. On niin helppo rakastua, kun raaka-aineena ovat itsepoimitut, tuoreet sienet. Saatiin syksyn ensimmäinen Mustatorvisienikeitto. Se on paras keittosieni. Maku on tuhti ja hermoja hivelevä. Ja hei, Tattirisotto. Se on taivaallista. Tässä illan menyy.

Alkuruoka

- Mustatorvisienikeitto
- Paahdettu vaalea leipänen

Pääruoka

- Dijonseesamkuorrutettu lohimedaljongi
- Tattirisotto, oih!
- Tillivoikastike
- Rakuunaporkkanat

Jälkiruoka

- Omenapiirakka
- Vaniljakastike



Arvatkaa mitä? Tämän viikonlopun hiljainen mietintäteema Martan sisäisessä pikku kammarissa on ollut VAKAVUUS. Jostakin kumman syystä olen miettinyt, että elämää ei pitäisi ottaa niin
v a k a v a s t i ! Johtuneeko tästä kipuilusta vai mistä, mutta välillä vetää ajatuksen niin vakavaksi. Sitä turhaan mietti ja murehtii jo tulevaa. Miks helvetissä? Voih, jospa oppisi elämään tässä hetkessä ja jättäisi joutavan ja raskaan pohdiskelun. Helpommin sanottu kuin tehty. Mut hei, yritettäisiinkö nauttia siitä mitä on. Tässä ja nyt. Huominen tulee joka tapauksessa. Adios!

6 kommenttia:

  1. Heh, saattaisin vaihtaa suuntaa toiseen tuollaisten pukumörköjen tullessa sienimetsällä vastaan :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, pukumörkö toimisi siis myös sienestäjien karkoitukseen! Jäisi apajat mulle ;)

      Poista
  2. Huomaan tosi usein katelleeni samoja ohjelmia töllöstä, niin eilenkin. Sukka neuloessa kattelin kaksos"tyttöjä" ja toisaalta tuli ihan hyvä mieli. Eivät ainakaan antaneet ymmärtää, et oisivat rankasta ammatistaan kovin joutuneet kärsimään. Se lopun taidenäyttely oli upee juttu ja toivoisin voivani olla 7kymppisenä samanlainen kuin ne leidit siellä lumessa kävllessään!!
    NYt lähden sieniä metsästämään. Harmi,et ei oo tota haalaria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heillä oli kyllä ihailtavaa elämän iloa!

      Haalari on hyvä turva, suosittelen.

      Poista
  3. Tein mustatorvisienestä risottoo, ja täytyy sanoa, että vaikka oli "ihan ok" ei ollut kuitenkaan niin kummoista kuin mustatorvisienistä *olis pitänyt* tulla, hukkaan meni torvet. Päädyin samaan kuin sää, eli vaikka se on maailman ihanin sieni (ehkä), niin keittoon kuuluu hän. Hirvee hinku tulee metsään, kun lukee näitä sun päivityksiä, son kiva :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset, kuomaseni. Torkkari kuuluu keittoon, niin kuin kana munaan.

      Mie olen sellainen metsänkeijupeikkomönkijäinen ;) Hah, olipa tyhmä...Hävettää.

      Poista