13.8.2012

Vesipää Rules OK

No just joo. Nyt on Martta herännyt väärällä jalalla niskalla. Oikeastaan kipu alkoi hiipiä tajuntaan jo eilen illalla. Se ei luvannut hyvää. On se kumma, miten ihminen voi olla tässä kunnossa levätyn yön jälkeen. J ä r k y t t ä v ä kipu! Muutama päivä oli jo silleen helpompi, eikä kipu ollut ihan jatkuvaa. Tekikö Martta virheen ja venyttelin/jumppasin antaumuksella. Ei, en tee sitä kylmiltään, siihen en enää kykene. Saunan lämpö on mun pelastuksein. Uusi mielenkiintoinen piirre oireyhtymässäni on pään puutuminen. Kyllä, päätä pistelee, enkä hahmoita sen ääriviivoja. Kauhiaa, onks Martasta tulossa vesipää? Voe helevetin helevetti, en paremmin sano. Pakko ottaa huumenappi, tulee mielenkiintoinen työpäivä. Tilulilulei...

Aamun valo
Oltiin eilen yypertehokkaita. Saavuttiin sivistykseen iipee ja laitettiin vaihdetta päälle. Martta kiehautti kanttarellikeiton ja paistoi pannarin tähteelle jääneestä riisipuurosta ( ai, ai, nami, nami.) Duunasin sapuskat siis valmiiksi ja siirryin naapuriin Ukkorähjän kortteeriin. Leikittiin pikku koiran kans Spa-leikkejä ja pestiin hänestä pölyt pois. Juppe rakastaa suihkua ja kauneushoitolaa, liekkö emäntäänsä tullut. Aamulla leikattiin ja viilattiin kynnet, parturoitiin ja harjattiin turkki. Hieno poika on hän nyt. Sit pestiin Ukkorähjän akkunat, ei saatana, nythän mää tajusin, miks mun niska on kipee!!! Siitäkö suuttui, rätin heiluttamisesta? Just joo, ja vielä toisen ikkunat, ois ees ollu omat... Sen jälkeen suunnistettiin liikkeelle somistaa ikkuna. Martta käytti metsän antimia hyväksi ja roudasin akkunalle oksankarahkaa, kiviä, sammalta, käpyjä, heiniä, pikku mäntyjä  ja kuusia. Siit tuli ihan kiva. Sit päästiin himaan ja nautittiin antaumuksella viimeinen ehtoollinen. Oli aika kivan väsy olo ja niska alkoi vittuilee somasti. P:S Mitä tästä opimme? Ei kannata auttaa lähimmäistä. Siitä tulee kipu.

I hate Mondays, lauloi jokukin pumppu aikoinaan. Martan vuosirytmihän menee niin, että syksytalviaikaan maanantai on aina veepee ja kesäaika ollaan perjantai vapautettu. Nyt alkaisi olla jo sellainen olo, että nää mondeit voisi olla veepeet. Ne on siitä kivoja päiviä, et voi duunailla kaikkii omii juttui himas. Mä kaipaan jo niitä. Eli syksyrytmitystä pukkaisi päälle vaikka minkä tekisit. Kesällä on tietty kiva päästä mökille ajoissa. Se yksikin päivä tekee viikendistä pidemmän, mutta sit ei jää hima-aikaa. No joo, on taas valituksen aiheet. Vaikene tollo, ole hillo! Ei mittään häpyä ja rajaa taas. Sori. Veri sori.

Huitasen nappia naamaan ja vedän vielä hetkeksi vaakaan. Jospa saisin ton niskaan johonkin kuosiin. Ei auta itkut markkinoilla, mutta että jotta vesipää.... Auts!


2 kommenttia:

  1. Oh I feel for you! Niskakivut on ihan helvetistä kun pää ei käänny ja kipu saa oksentamaan. Hmm...kaipa nuo apukeinot ovat kaikilla niin yksilöllisiä, ettei yksi voi toista neuvoa, mutta samoista vaivoista kärsivänä voin ainakin sanoa, että mulle on fyssari neuvonut seuraavaa: Älä venyttele lainkaan jos on kipee, silloin on tulehdus päällä. Aloita viikon 3xpvässä buranakuuri tulehduksen poistamiseksi. Kuuma (esim. siis sauna) olis mun oppien mukaan huonoksi, eli mielummin ei mitään ku kuumaa, mutta paras olis jos useamman kerran päivässä pitäisit kipukohdassa kylmäpussia. Kylmä laskee turvotusta ja turruttaa kipua. Ja relaxantin kylkiäisinä tosiaan aina sitä tulehduskipistä, sillä pelkkä relaxantti ei poista kipua ja se kipu nyt on ensimmäinen joka pitäs saada pois. Pään puutuminen on tässä kohden "normaalia", se osoittaa että sulla ei kierrä veri kunnolla. Mene pian fyssarille, se aukoo jotain "rusettia" niskassa ja taas virtaa niin että kohina käy ja poskia kuumottaa. Tsemppiä Martta!

    VastaaPoista
  2. Tää päivä päättyi sit Marian päivystykseen. Sain taas lisää nappeja, ei muuta. Voi, voi sanoi tohtori. Toivottavasti vaivasi selviää pian. On se perkele kumma, kipua hoidetaan, mutta ei selvitetä syytä.

    Mulla on siis niskassa jotakin häikkää ja odotan pääsy magneettikuviin. Sitä ennen en oikein tiedä mitä tehdä, mikä pahasta, mikä hyvästä. Pläääh!!! Mut kiitti vinkeistä. Tää on niiiiiin SYVÄLTÄ!

    VastaaPoista