8.8.2012

Sielun matkaa ja muuta valitusta

Aloitettaisko sairaskertomuksella. Kinttu kesti eilisen hyvin. Pikku pakotusta iipee, mutta töitä tehtiin. Jette mykke braa. Mut sit toi niska. Yksi päivä takana duunii ja niskapaskajäkitys on taas päällä. Eli mitä tästä voimme päätellä. Vamma ja aiheutus on työperäinen, sanokoot viisaat mitä tahansa. Sitä huumesärkylääkettä vältän, en taho jäädä koukkuun, enkä pilleristiks ala. Vedän pahimpaan hätään relaksanttia. Odotan kutsua, antakee sitä puukkoo. Tai tehkää vittu jotain.

Arvaa mitä. Vaik asia on sairaskertomus, niin ajattelin kokeilla ajatuksen voimaa. En nyt jää vellooo tohon niskaan. Totean, nyt on näin ja helpotus on tulossa. En laske niskaa niskan päälle. Ajattelen kivoi juttui, joulupukkii, herkkutattii, sateenkaarta ja vaik mitä. Kyllä niitä löytyy. En sairasta. Onnistuuko vai  onko jo syntyessään tuhoon tuomittu ajatusmalli. Kokeillaan. Keltä se on mitään pois?

Eilen tuli postissa läheisen liikuntakeskuksen ja uimahallin syksyinen hyvä ihminen opus. Kaikkii kivoi juttui käynnistyy ja tapani mukaan olen liittymässä kaikkiin. On taas se tarve, että Martta nousuun huoltoon. Ajatella, kehoa kohottava temppeli on tossa ihan vieressä, olisi tyhmää jättää moinen herkutus käyttämättä. Ensin täytynee selvittää mökkikausi kunnialla loppuun, ja tietysti tämä vammaisuus asettaa omat vaatimuksensa, mut kyl tää nyt vakavasti haiskahtaa taas sille, että Martta aloittaa uuden paremman elämän. Onks tää jotenkin tuttuu. En mie mittään reuhomista enää ala, mut siellä on joogaa, niskaselkäjumppaa, seniortanssii ja allasjoree. Salillekin vois mennä, jos saan ostaa uudet salivermeet. Jotkut sikamageet addut. Kireet kun makkarankuoret, niin ei näy kaikki läskit. Uinti on lähellä Martan keuhkoja. Tiesitkö, että olen joskus ollut vallan uimaseurassa. Ei musta olympialaista tullut, mutta rakas harraste se on aina ollut. Nyt voisi senkin elvyttää. Martta on pikku fisu ja vesi on mun elementti. Ihanaa, enks oo jo nyt hyvä ihminen. Sellainen liikunnallinen ja terve. Otanpa sen kunniaks palan pullaa.

Taidan tehdä pienet medidaadiot. Lähden piikkimattomatkalle mieleni syntisiin sopukoihin. Onkin aika paljon työstettävää. Mut se on hyvä. Heittää ruhonsa matolle, joka on lattialla. Olla nakuna, saa piikkiä pyllyynkin. Ottaa relaksantti hengitysharjoituksen ja antaa mennä vaan... Sieluni, oletko siellä, ota mut vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti