7.8.2012

Särjetty angsti

Kun ihminen nukkuu kaheksan tuntii tauotta, näkemättä shittii, huutamatta, hakkaamatta, kiroilematta, niin sitä on suht onnellinen. Päivä lähtee käyntiin kevyesti. Ei siis mittään hättäää. Vaikka se duuni on välillä puurtamista ( kelle ei ois,) niin on se kuulkaa ihanaa, kun on työkykyinen. Martta on vahva sääristä tekoa, kinttu paranee huimaa vauhtia. Eilen jo otin muutamia normi askeleita. Nyt yön jäljiltä hiukka kankia, mutta kunhan tästä vauhtiin pääsen, ei mua pysäytä mikään. Vähällä selvisin, taisin säikähtää enemmän kuin tapahtui.

Tää blogin pitäminen on siitäkin fantsuu, että täältä saa hyviä vinkkejä. Valitin eilen tota pyykin kuivausta sisätiloissa. Ymmärtäväinen lukijani suositteli hankkimaan kuivurin. Mites Martalla, kotitalousihmisellä, ei moinen käynyt pienessä mielessäkään. Tosin, mun kokemukset ovat niiltä ajoilta, kun vaatteista tuli barbikokoo koneellisessa kuivurissa. Asiaa täytyy tutkia, näin ne ratkee. Kiitos siitä!

Ei helvetti, kello on jo vaik mitä. Sen tästä saa, kun makoaa puolille päivin. Aamutoimet on suorittamatta, nyt täytyy vipeltää. Otan kyllä kintulle pirssin, enkä lähde julkisiin könkkäämään. Ihanaa olla taas rytmissä. Hei, mihin katosi loma-angsti? Niin, jos jollakulla sitä ilmenee, niin suosittelen särkemään jonkun ruumiinosan, sillä se angstikin helpottaa. Särkemisiin, rakas lukijani!

11 kommenttia:

  1. Mulla kävi samantapainen jalkaäksidentti pari vuotta sitten. Ei murtumaa, mikä lie revähdys. Pian otin normiaskelia, mutta nilkka oli puoli vuotta jäykkä, kun en uskaltanut sitä venytellä/taivutella. Eli vinkkinä, kun kipu on mennyt, liikuttele niin paljon kuin voit. Tällainen valelääkärin puoskarineuvo. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo pikkasen nilkkaa jumppaan, silleen varovasti. Duunikaverilla sama juttu vuosi sitten, vieläkin turpoo ja kipiä. Pah.

      Poista
  2. Miipa tökkää nokkansa tuohon kuivuriasiaan. Sekä kuivausrumpua että -kaappia käyttäneenä voin suositella jälkimmäistä, jos vaan kaapin kokoista tilaa löytyy. Itse totesin kaappimallin monipuolisemmaksi. Ei tekstiilin kulumista eikä painorajoitusta. Sain isot määrät lakanoita ja pyyhkeitä kerralla kuivumaan. Kaappiin saattoi laittaa esim. kastuneet kengät/saappaat ja muuta sellaista mikä ei sovellu rumpukuivaukseen. Niin ja kätevää oli myös se, että kaapissa pyykki kuivui myös itsekseen ilman lämpöpuhallusta (=energian kulutusta), kunhan muisti jättää oven raolleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mahu kaappi :( Enkä ole varma mahtuuko edes kuivuri. Katsotaan, sanoi kampaaja.

      Poista
  3. Kesäaikana sun kannattais hyödyntää sitä valtavan pitkää lasitettua parveketta. Pyykit kuivuu tosi nopeasti vaikkei paistaiskaan. Säästyy energiaa eikä tarvitse työhuoneessa pyykkiä katsella.
    Joka pesussa lähtee kaikista kankaista nukkaa ja kuivuria suostellaan esim. allergikoille koska se irtoava nukka jää sihtiin eikä huusholliin:)
    Kuivauskaappi toki on monipuolisempi, harmi ettei näissä kerrostaloissa aina ole tilaa sellaiselle.
    Ps. Meidän tytär ehdotti/ pyysi omaa taloyhtiötään hankkimaan hyvän rummun ja saikin ja nyt monet ovat kiittäneet, aikaisemmin heillä oli vain "hidas" kuivaushuone.
    Eiks teidän talossa ole ollenkaan pyykkihuonetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se Viivi elossa!! Kerkesin jo huolestua. Kuinka kesä meni, toivottavasti hyvin.

      Partsi joo, mut katsos, vieläkin palaa kessu ja haju tarttuisi vaatteisiin, yök!

      Olen jutellut asukkaiden kans. On pyykkitupa, mutta huonot koneet. Ja ne ovat tuolla hevonkuusessa ( ainakin 1,5 km.) Tää on tiukka taloyhtiö. Meillä on yläkerrassa iso partsi, joka on tyhjillään ja lukossa. Ehdotin Isännöitsijälle, että omakustanne hintaan laitan sinne pyykkinarut. Ei käy, tulee järjestyshäiriöitä. Hölmöö.

      Kiva kun oot back!

      Poista
  4. Kiva, jos ehdotelmasta oli hyötyä. :-)
    Meillä on tällainen:
    http://www.aeg.fi/Products/Pyykink%C3%A4sittely/Kuivausrummut/L%C3%A4mp%C3%B6pumppurumpu/TN95671
    On suht nopsa eikä tohota kosteaa ilmaa. Kenkiäkin olen siellä kuivannut, matalammalla lämmöllä. Pestyt tyynyt tulee hyviksi, kun laittaa pari tennispalloa kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kiitti vinkistä. Nyt täytyy heilua mittanauhan kans. Onks toi malli sellainen joka silittää paidat? Sitä suositeltiin.

      Poista
    2. Meillä paidat silitän minä, mutta rummusta ne tulevat kohtuullisen sileinä kyllä ulos. :-) Ja pyyheliinoista tulee ihanan pehmeitä.

      Poista
  5. Maketsu, oon oolut koko kesän sairaana. Viisi viikkoa neljän seinän sisällä. Kesä siis meni ohi:( En jaksanut edes blogia lukea. No, nyt näyttää paremmalta, kai tää tästä...
    Sullakin ikäviä niskajuttuja, harmi. Kyll me täst viel noustaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairastaminen on niin syvältä. Toivottavasti voit jo paremmin. Lähetän voimaenergiaa!!

      Poista