11.8.2012

Hiljainen on kylätie

Miten voi olla näin hiljaista? Vai onks multa mennyt kuulo tai korvat lukossa? Mistä moinen sanonta, korvat lukossa. Meneeks ne niin ku kiinni ja joku lukitsee ne. En kuule edes lintujen laulua. Häh, onks ne jo lähteneet etelän maille. Terdellä on aamuraikas, lämpötila on 13 ja aamuinen uintini sitäkin raikkaampi. Möksällä on niin ihanaa, kun voi kävellä suoraan sängystä uimaan. On vielä unen lämmin kroppa ja silmissä pöpperöt saa kyytiä. Kyllä siinä nuppi heräjää.

Heräsin jo kuudelta. Pakkomakasin vielä hetken. Juuri kun olen päässyt kehumasta, että olen saavuttanut normaalin unirytmin, niin alkaa herättelee. Ei kai se ala. Kuus on hyvä aika herätä. Aamuhetket ovat oivallista aikaa elämässä. Tähän näppäimistölle on ilmestynyt ruumiita. Muutaman pikku kärpäsen raato makaa elottomana kirjainten välissä. Kuis ne tähän ovat matkansa päättäneet. Enhän mie mikään hautaustoimisto ole. Ovatko yöllä yrittäneet tunkeutua tiedostoihin ja jääneet loukkuun. Siitäs saitte, helvetin urkkijat. Otan lisää mokkoo...

Ajattelin, että tänään en tee mitään. Toivottavasti Arska ei ala heijastelee, niin ei tartteis viritellä itteensä millekään kesäkanavalle. Kirkollekaan ei ole asiaa, ostettiin kaikki tykötarpeet jo eilen. Martalla on nyt tarkanmarkan (siis euron) viikot. Eilen syötiin vaan parsarullat ja tänään mennään riisipuurolla. Ai, ihan vihlasi herkkuhermoo ja kuola herahti kielelle. Puuroo. Eikö oo ihana ape? Tummaa leipää ja metukkaa. Siinä on gurmeeta kerrakseen.

Tarkasta markasta puheen ollen, päätettiin Ukkorähjän kans, että oman mökin hankinta saa siirtyä tulevaisuuteen. Mie en taho lisää velkaa. Ainakaan tällä hetkellä. Meillä on kuitenkin tää mesta, vuokraisäntä kävi eilen ja heillä ei ole paikan suhteen mitään tulevaisuuden suunnitelmia. Eli homma jatkuu entisellään. Katsotaan sit myöhemmin. Mulla on jotenkin järkevä olo ja haluaisin maksaa lainoja mahdollisimman paljon ja nopeasti pois. Koskaan tiedä mitä elämässä sattuu. Onks tää nyt jotakin viidenkympin kriisii. Eiks silloin pitäisi laittaa kaikki haisemaan ja hullaantua heilumaan. Onpa outoo olla järkevä. Vierasta mulle. Aikuinen nainen mä oon...

Vaikka en tee tänään mitään, niin sienimetsään tahdon mennä. Tuskin Tattiloita on ilmaantunut, täällä ei ole vettä satanut. Tiedän sen kukkasista, olivat nääntymäisillään janoon. Ahkera Liisat oli vetänyt herneet nenukkaan ja pudottaneet kukkasensa. Annoin voterii, toivottavasti heräävät henkiin onnettomat. Mutta sienimetsällä on kiva käyskennellä, vaikka saalistakaan ei tulisi. Martta halailee puita ja on muuten vaan vapaa ja onnellinen.

On todella spuugi hiljaista. Ukkorähjä pyörähti mokalla ja epäili, että linnuilla on kylmä, siksi ovat vaiti. Jopa autojen ääni kantautuu tänne, normista ei sitä tähän kuule. Oikein korvissa painostaa tämä äänettömyys. Vai korostuuko tämä taas citihärdellin jälkeen. Täytyy myöntää, että duunissa on ollut aikas möykkä. Pallit täys lomien jälkeen ja kaakatus rikkoo äänivallit. Ei se ihme, jos tää tuntuu kalmistolle. Hiljaisuudessa on hyvä olla.

Otan uuden tulemisen. Heittäydyn vielä hetkeksi pitkulleni. Lepo on ihmisen aivoille hyväksi. Lepään siis rauhassa. Onks ilmassa oikeesti jo syksyn tuntu?


2 kommenttia:

  1. Kyllä on mehut pois ekan duuniviikon jälkeen. Mää kaipaisin just tota hiljaisuutta, että tästä tokenen taas elävien kirjoihin!

    Ihana oli laittaa kynttilöitä kuistin pöydälle ja kääriytyä vilttiin ja nautiskella airiskohvia. Ehkä tämä tästä alkaa luisteleen tämä arki loman jälkeen. Loiventamalla ;=)

    Nyt jännäämään keihäsfinaalia. Toivottavasti pojilla Keppi lentää. Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se eka viikko on pahin. Kyl se siitä lähtee taas luistaa.

      Syksy on ihmisen parasta aikaa! Kynttilät ja airiskohvit, yön tumma sametti ja vaik mitä! Rapujuhlatkin on must.

      Martta pettyi keppiin. Mut se Norwein heebo on kiva ;)

      Poista