1.7.2012

Öllön Möllön

Heräsin siihen, että Adam Lambert oli ostanut uuden, hienon jääkaapin rakkaalleen. Miks Ukkorähjä ei koskaan osta Martalle mitään kodinkoneita? Hetkinen, otan taks. Onhan hää ostanut mulle mikron, tehosekoittimen ja sodastreamin. Eilen hän ainakin rakasti, keitti oikein makoisan jauhelihakeiton. Se on hänen bravuuri. Rakkaudella laitettu. Tiiätkö nää, kaikki juurekset itse pilkottu ja vielä Ukkorähjän tyyliin, kantti kertaa kantti. Kaikki palat tarkkaan samankokoisia. Siihen ei Martta kykene. Hyvää oli. Yksikertaisuudessaan parasta.

En tehnyt eilen mitään. Yläkerta antoi luvan, satoi koko päivän. Märkää. Tai saunoin mä pieteetillä. Hekumoin vallan. Kuorin, käärin ja sheivasin. Laitoin naamiot ja muut härpäkkeet. Se on sellaista jälleen syntymistä. Vai onks se uudelleen. Ihan sama, se on parasta. Mut kyl mun täytyy myöntää, et toi tekemättömyys ei oo mun parhaita puolia. Hetkittäin tunsin jo kyllästymistä. Haloo, toka lomapäivä ja olin jo... Miks se on niin vaikeeta. Olla vaan. Oli jotenkin hiljaista. Ukkorähjä meni menojaan, ei käyty kukkaostoksilla. Mennään tänään. Tänään on hyvä päivä.

Näin meillä, entäs teillä?
Maisema on harmaa ja usvainen. Missä arska? Vaikuttaako ilma-ala mielialaan. Jos on koko ajan harmaata ja sateista, alkaako naama mennä mutturaan. Ei, ei se niin mee. Se on siellä korvien välissä. Jos sä tahdot niin, siellä paistaa aina aurinko. Eipähän oo kuuma. Ei tartte ottaa aurinkoo. Eikä hölövätä aurinkovoiteita. Epämiellyttäviä ovat iholla. Limunaatissa ei tarvita jääkuutioita. Uimavedetkin pysyy viileenä. Oih, on monta hyvää syytä olla iloinen, kun sataa ja viileää huokailee.

Myö vaan poijaat köllöteltiin

Lisää homoo
Varattiin eilen autojunaliput Norjan reissuun. Ukkorähjä oli hiukka tahmeena, mutta minä laitoin sanoista teoksi. Aikataulut eivät suosineet pääteasemaksi Kolaria, mennään siis Rovaniemelle. Ajomatkaa Norgenin puolelle tuli lisää, mut väliäks sen. Lomalla kun ollaan. Mukavaa lähteä, tulee vähän äksöniä. Ja hei, pääsen kuvaamaan. Odotan innolla ja putket tanassa. Määränpää on vielä auki, mennäänks sinne Lofooteille vai mihin? Ajattelin, että otettaisi mukaan seikkailumieltä ja mennään tilanteeseen. Teltta messiin ja leikitään retkuilijoita. Jos jollakin on vinkkejä matkareitistä, ottaisin niitä ilolla vastaan. On jotenkin hirveen vaikeeta varata yöpymispaikkoja, kun ei tiedä matkan kestoja ym. Tiet Norjassa voi olla onnettomat ja lyhyetkin matkat voi kestää. Martallehan kaikki pitäisi olla ennakkoon sovittu, varattu ja tilattu. Katsotaan nyt...

Huomenna saan vieraita. Olenkin siihen jo valmis. Muutaman päivän äänetön möllö on tehnyt tehtävänsä. Hetkinen, nyt joku laittoi valot päälle. Arska tuli jostakin puun takaa. Voi ei, äkkiä biksut päälle. Taivas repeilee selvästi. Tule, tule! Sori, toi keskeytys. Oli pakko mainita, niin hassusti yhtäkkiä tuli. No mut joo, saan vieraaksi valokuvaystäväni Terban. Tätä vierailua ollaan monta kertaa puhuttu ja nyt teemme sen lihoiksi. Varmaan tullaan harrastamaan luovasti, syödään hyvin ja leikitään kivoja leikkejä. Terba on kiva. Terba on innostava ihminen.

Taidan mennä vielä höyhenille. Ei mua nukuta, mutta hullu kökkii tähän aikaan lomalla. Pakko makaan, jos en muuta. Tänään voisi siivota. Se on aina palkitsevaa. Otan vielä kupin mokkoo. Baithivei, se uusi mutteripannu on jette bra. Ei mulla ollut käyttöongelmia. Mukana tuli hyvät selkokieliset ohjeet. Jos olet hyvän mokan ystävä, suosittelen. Hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Make kannattaa hommata, jos ei jo ole, navigaattori, jossa on ajantasainen kartasto. Saa selville kaikki vuonolaivat jne. Aikatalut löytyy netistä. Norjassa pienikin matka voi kestää 2-3 kertaa kauemmin kuin sama matka Suomessa, johtuen vuonoista jne. Mutta tässä on navigaattori hyvä. Hotellit ovat tasoonsa nähden kalliita, mutta paljon löytyy BB paikkoja ja ainakin akateemissa on oppaita ja karttoja. Itsekin suunnittelen lofooteille lähtöä, mutta vasta elokuussa ja Rovaniemeltä olisi lähtö... t. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukkorähjä osti just uuden navin. Kiitos vinkeistä, pitänee piipahtaa akateemisessa. Ja netissä on aika paljon kaikkee tietoo, joskin on aika ristiriitaista. Lähinnä mua hämää toi yöpyminen, onko vapaita paikkoja. Sikispä otamma teltan varuilta mukaan. Ei jäädä ihan taivasalle ;)

      Poista