30.6.2012

Ruokaa rakkauvella ja herrani sanaa

Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan levon.

Julkisissa liikennevälineissä on viestejä yläkerran herralta. Ne ovat jotenkin lohdullisia. Oletteko huomanneet? Vai ovatko ne vain viestejä Martalle? Vain herra yksin tietää... Levosta puheen ollen, heräsin tänään 9.31!!! Olen siis saanut levon. Kävinkö herralla? Vain yksin tietää... Mut hei, valvoin veri leit, oli hyvä pössis. Kurmasin loman kunniaksi pullon Moettii ja tanssahtelin kevyesti. Olin ihan, että lomalla ollaan juu!!!



Sain kun sainkin, kaikki himatsuuni hommat duunattua. Oli hyvä fiilari lähteä loman viettoon. Ajettiin Lohjan kautta ja löydettiin ihan hillitön Kodin Tavaratalo.Voittaa Säästöpörssin Karjaalla. Siellä oli ihan kaikkee, ulkolyhtyjäkin monta hyllyä. Sinne on pakko päästä uudelleen. Halavalla kaikkea sitä mitä ei tarvita. Sinne siis yksi kesälomaretki.

Martta laittoi eilen lomagurmeeta. Olikin kiva duunaa ruokaa rakkaudella. Ukkorähjäkin söi nielemättä, siis kitisemättä. Näin loma on virallisestikin julistettu alkavaksi. Mun pirskahtelu aiheutti hiukka närää, se joka vuotinen valitus siitä, että meinaatko TAAS juoda koko loman. Huoks, ensimmäinen päivä takana ja jos nyt hiukka haluu juhlii, niin tuomiohan siitä tuli. Hui hai, en mie välitä, mie oon niin tottunut jo tohon. Niin kauan kun pöydässä on pöperöö, en heilu kirveellä, enkä ördää pusikoissa, en kuse veneestä, en polta mökkiä, enkä haise pahalle, niin pidän oikeutenani nauttia silloin tällöin pirskahtelevaa. Tein eilen kaksikin uutta herkkua. Testasin tuleville vieraille. Tässä menjyy.

ALKURUOKA

Perunasalaatti
Rapulohivartaat

PÄÄRUOKA

Naudan ulkofilepihvi
Keitetty kukka- ja parsakaali
Aurakastike

JÄLKIRUOKA

Mokkapannacotta ja mansikat
Espresso avec

Alkuruoka oli syötävän hyvää. Tein salaatin uudesta Siikliperunasta. Vartaissa oli jättirapuu ja graavilohta. Marinoin vartaat tiukassa mausteliemessä ja maku oli taivaallinen. Helppo herkku ja siitä kiva, että voi tehdä grilliä vaille valmiiksi. Pihvin kans tein aikas maukkaan soossin. Sekin oli yksinkertainen tehdä ja kaloreita nolla. Tässä ohje.

2 uutta sipulia varsineen
Nokare voita
Paketti Aurajuusto
3-4 dl kuohukermaa
plöräys konjamiinii ( itse laitoin calvadossii)
mustapippuri
ehkäpä joku yrtti


Kuullota sipulit voissa, lisää muut ainesosat. Anna hautua miedolla ja kiehutele hiukka kasaan. Hyvä soossi pihville. 

Toi mokkapannacotta oli myös uusi, helppo tuttavuus. Tässä myös ohje siitä.

5 dl kuohkermaa
1 dl Multi hyytelösokerii
1 tl vaniljasokerii
1 tl pikakahvijauhetta


Kiehauta kaikki aineet kattilassa about 1/2 minuttii. Anna hetki jäähtyä, kaada tarjoilumaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile marjojen kera. Eiks oo helppo? Ja hyvä! 

Pottusalad ja merellinen varras

Lihaaa!!

Pannasgoddas
Mitähän tekis ja mitä jättäis tekemättä? Lähtiskö kirkolle vai makkaisko koko päivän. Ai kauheeta, kun on vaikiaa päättää. Mulla on Aira Samulin elämäkerta luettavana. Voi olla ihan mielenkiintoinen. Minusta Aira on hieno ihminen. Martalle oiva esikuva. Hyvä, kun on pilvistä ja viileetä. Ei tartte hötkyillä, eikä leikkiä aurinkoista. Kukkia voisi käydä ostamassa. Nyt niitä saa halvalla. Ukkorähjä päätti eilen, että pihalyhdyt on tänä kesänä aniliinin punaiset. Ihan siis homona mennään. Tohon kävisikin kivasti petuniat. Niitä siis hakemaan. Laittaisinko kukkamekon päälle? Tuolta se kylähullu taas tulee... Ai ko kiva!

P:S Mie oon vieläkii LOMALLA!

2 kommenttia:

  1. Sä oot niin huippu! Ihan oli pakko tulla kertomaan että sun kirjotukset saa joka kerta hymyn huulille.
    Oikein ihanaa lomaa sulle! Toivotteleepi Miss Nutcase :)

    VastaaPoista
  2. Parahin Miss Nutcase!

    Kiva, kun tulit. Hymyä ei koskaan ole liikaa, vai mitä? Toivotan sinulle myös oikein ihquu kesää ( arska paistaa vielä) ja lomaakin, jos on sellainen.

    VastaaPoista