19.7.2012

Ei haluu, ei taho!

Ei oo herra Marttaa hyljännyt. Tilasin tälle päivälle sanin ja katso, pilvetönnä taivas siintää. Ei oo kuulkaa hattaran hattaraa. Nais. Hyvin alkaa tämä päivä. Nukuin somasti ysiin, enkä riehunut viime yönä. Kai. Raportti tulee, kunhan Ukkorähjä herää.

Joku soutaa mökkirannan edestä. Kuka? Meillä ei pahemmin ole liikennettä ja siksi se on aina tapaus, kun joku näkyy horisontissa. Ettei se olisi Ukkorähjän salarakas? Lemmentuskissaan käy huopaamassa. Tulepas lähemmäksi niin ammun. Helevettiäkö täällä kyttäät, kyllä mie teijän suhteet tiiän! Taitaa olla feminiini soutelija ja hirveen pienellä veneellä on. Minne lie menossa? Mikä onkaan hänen tarina, entä kohtalo.

Hetki lyö
Tänään on äksöniä. Hyvä. Sanoin eilen Ukkorähjälle, että Martta jaksaa 3-4 päivää möllöttää, sit pitää tulla sosiaalista vipinää puntteihin. Martta on ollut reipas ja esileikit on hyvin hanskassa. Kala graavattu, piffit marinaadis, kuplat jäähtymässä, sienet poimittu ja paskahuussi tyhjennetty. Hups, mikä noista ei kuulunut joukkoon? Jos oikein tarkkaan mietiskellään, niin kaikki on vähä niin ko samaa sarjaa. Sisään-ulos. Tehtävät suoritettu. Voisin viel käydä poimimassa kedolta kukkia ( ai ko nätti ajatus ja lause) ja metsämansikoita on metsäpullollaan. Jos olen oikein kaunis, niin niitäkin vieraiden pikku suihin voisin poimia ( hirveen kaunis lause ja ajatus ja....) Katsotaan mihin aika riittää. Tästähän mie just tykkään. Möllötyksen keskelle tulee kivoo hommoo. On niin kuin järjellistä tekemistä. Ja mikäs, kemuja on aina kiva laitaa, kun on aikaa ja loma. Hyvin esileikitty on puoliksi tehty.

Herran pieru on pumpulii
Mun on ihan pakko sanoa tämä ääneen. Tämä loma on kyllä mennyt liian nopeesti. Enää yksi viikko jäljellä ja vastahan mie jäin. Epistä. Martan sapattivapaa on muuttanut muotoaan ja se typistyy kuin pyy maaliman lopun edellä. Jos olisin tämän tiennyt, olisin pitänyt kunnon kesäloman ja hakenut  nollauksen sitä kautta. Olen käynyt talouspoliittisia keskusteluja itseni kanssa ja katsonut parhaaksi hyljätä ajatuksen joutavasta oleilusta. Jotakin pätkää syksylle pidän, mutta pidempi kestoiseen ei ole vara. Olenko pettynyt? Ehkä hiukka, mutta kaikkea ei voi saada. Toivotaan, että jäljellä oleva viikko saa aikaan sen ihanan kyllästymisen tunteen ja duuniin tekeekin jo mieli. Hah, koko viikko on yhtä juhlaa, ei paljon kerkee kyllästelee. Voe perse, en paremmin sano. STOP! Nyt täytyy muuttaa ajatusmaailmaa ja olla onnellinen siitä mitä on saanut. Ei jäädä vellomaan ikäviin ajatuksiin. Juuri näin, het helepotti. Mulla on ihan duuni!

Kato nyt. Kello on jo kymmenen. Nämä sulokkaat aamuhetketkin hujahtaa niin nopsaan puolille päivin. Enhän mie mittään kerkee. Nyt hopi, hopi hommiin. Onks Martan ajanlaskussa tapahtunut joku mittaamaton virhe. Kääntääkö joku kelloja, ajantaju hämärtyy. Hidas, hidas, nopea, nopea... Ei taho et loma loppuuuuuuuu!!!! Ei taho!!!  ( Heittäytyy terden lattialla, sätkyilee epätoivoissaan ja raivoitku purkautuu...) Mie en haluu, ei taho!!!!

2 kommenttia: