28.5.2012

Kadonnut Toukokuu

Kuinka ihminen voikaan olla onnellinen, kun saa ottaa kahvimaitonsa uudesta jääkaapista. Kuinka tunteekaan tyydytystä, ottaessaan kahvia omasta kaapista. Varsinkin, kun kaapistossa on imevät hidastimet ja ovi sulkeutuu lähes itsestään. Ympärillä on selkeys ja pyhä yksinkertaisuus. Vesi tulee hienosti hanasta ja kaikella on tarkka toimintojärjestyksensä. Se oli viittä vaille, että en kantanut patjaa keittiöön ja nukkunutkin siellä. On ihana.

Olihan siinä hommoo. Olin jotenkin ajatellut, että tuosta vain pesen paikat ja puran laatikot kaappeihin. Koko hemmetin iipee ja ilta siinä meni. Mulla on ihan käsittämättömän paljon keittiökamaa, se oli siinä ja siinä, että kaappitila riitti. Vaikka tässä säilytysjärjestelmää on enemmän kuin edellisessä, niin osa näistä kamoista oli erillisessä keittiölipastossa. Nyt ne kaikki on keittiökaapeissa ja siksi teki tiukkaa. Ajattelin suorittaa kesälomalla karsintaa. On paljon astioita millä ei ole mitään funktioo. Ja siksi toiseksi, kaikki mun astiat ja välineet vaikutti kauheen pinttyneille, suorastaan käytetyn kammottaville. Ajattele nyt, ympärillä hohtavaa, puhtaalle tuoksuvaa valkoista ja viet sinne käytettyy. Tekisi mieli heittää kaikki jorpakkoon ja uusia kaikki! Mitä helvettii mä teen jollakin ruusukupeilla? Joskus ne oli niin mummolaa. Kahvikuppeja on varmaan sata, ihan turhaa.

Kiertelin ja kaartelin mun uusia keittiökoneita. En uskalla niitä käyttää, tai siis en osaa. Miksi ne ei järjestä sellaisia keittiökoneiden käyttökursseja? Niin on hifii, ei arvaa kosketella. Yritin laittaa mikron kelloo oikeaan aikaan, se meni ihan sekaisin. Huuti kuin hinaaja, minä löin sitä tiskirätillä, johan hiljeni mokoma rakkine. Mulle täysin uusi tuttavuus on injuktioliesi. En edes ymmärrä kuinka se laitetaan päälle. Hiukka on vieraskoreeta, tartten varmasti tukihenkilön paikalle, kun alan näitä koneita rassaamaan. Mun aurat ei ole viritetty teknilliselle taajuudelle. Yleensä kaikki helvetinkoneet menee läsnäolostani sekaisin ja yritinkin eilen olla häiritsemättä heidän korkeuttaan. On mulla käyttöohjeet. Mutta kuka saatana niistä ymmärtää? Mulle ne on ihan sama jos lukisin Täällä pohjan tähden alla eeposta Mandariinin Kiinaksi ja olisin viiden promillen kännissä. Jei ymmarra. Auts, millonks mää saan keittää kaurapuuroo?



En laita vielä kuvia keittiöstä. Hienosäätö on tekemättä, osa valoista puuttuu, listoja ja pikku maalausta on suoritettava. Naulakosta pöydäksi on loppuun viety, siitä kuva. Joskin hiukka pitää sitäkin paikkamaalata. Niin on Martan siinä mukava aamupurot vetää nassuun. Hyvä funktio vanhalle naulakolle. Samalla pöytä, että säilytystila avaimille, aurinkolaseille. Maljakossa voisi olla runsas kimppu valkoisia Kalloja, niin ne laittaa sisustuslehdissä. Ei ollut, huitasin sinne anopin kielet.

Remppareiska tulee kohta. Täytyy sitä ennen suorittaa aamun välttämättömyys toimenpiteet. Keitettäiskö yhessä puuro, josko hän Martta valaisee. Siinäpä oiva tukihenkilö. Ajatella, kohta on kesäkuu. Mihin katosi toukokuu? Hui...

6 kommenttia:

  1. Onnea uuteen keittiöön!

    Taloni valmistui vuoden vaihteessa. Yritin valita sinne mahdollisimman helppokäyttöisiä kodinkoneita, mutta vasta nyt olen suurinpiirtein hiffannut nihden toimintaa, vaikka kuitenkin kokkailen ja siivoan usein.
    Muuten, käyhän sun kattilat lieteen? Piisi ei toimi(ja alkaa julmetun vinkumisen) ellei aparaatti saa magneettiin reagoivia patoja päällensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea uuteen taloon! Huh, talon rakentaminen on varmaan aika koetus. Tällainen "pikku" remppakin vaatii veronsa, saati talon rakentaminen. Toisaalta, yksi unelmista olisi joskus saada itse suunnittelema talo. Rakentamaan en perkele alkaisi...

      Siinä hyvä syy uusia kattilat. En tiedä käykö entiset, mut sen voi kuulemma testata magneetilla. Jos se nappaa pohjaan kiinni, niin kattila toimii liedellä. Täytynee testata, kunhan ensin opettelen käyttämään :)

      Poista
  2. Juu muistan tunteen kun uutuuttaan kiiltävään köökkiin laitteli vanhoja asitoita. Ei pelitä kuule. Kaikki melkein kannoin kierrätyskeskukseen ja annoin omaan kotiin muuttaville teineille. Menivät sinne uusiokäyttöön ja mää sain kaikki ostaa uudet ja kauniit.

    Nyt on vaan teemaa ja kastehelmee oikeissa sävyissä ja silloinhan sielu lepää kun juo kaffetta oikean värisestä kupista.

    Tosi fantsu toi ammupalapöytä ja tuoli on kyllä kuin tehty taas senkin pariksi. Kyllä sinulla Martta on hyvä maku! Kyllä puuro tuossa maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tää haiskahtaa pahalle. Just sanoin Ukkorähjälle, että on Ikea reissu tiedossa. Se tietää sitä, että....
      Haluaisin kaikki astiat mustaa, valkoista ja samaa sarjaa. Hups, kuis ollakkaan...

      Kiitos maku tunnusteesta. Myönnä olevani ikuinen esteetikko, kauneuden tajuni on syntymälahja. Häh, vittu mitä potaskaa... Enihau, tykkään, että ympärillä on estetiikkoo. En kestä epäjärjestystä, enkä liikaa härdellii ( paitsi mökillä, se on eri juttu, kun ei oo oma vaan vuokra.) Oppisin vain käyttämään uutta liettä, niin saisin puuroo ;)

      Poista
  3. Varo sitten sen iduktioonin kanssa. Mulla paloi aluksi kaikki pohjaan tai kiehui yli. Se on tosi nopee. Mun turbolevy kiehauttaa täyden kattilan vetta 20 sekunnissa kiehuvaksi, joten siinä ei kuule lehtiä samalla lueta kun kokataan induktioonilla.

    Ja huomioi, että kaikki kattilat ja keittoastiat, tahi pannut eivät toimi induktion kanssa. Omat teräskattilat lähti kaikki mökille kun eivät toimineet ja taas joutui ostaa Jamie Oliverii tilalle. HUOH ,=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on TODELLA nopee. Ai lav it! Eilen meinasi munat kärvähtää ;) Huippua!

      Tänään menen kattilakauppaan. On siis jouluaatto.

      Poista