13.5.2012

Elämäni valot

Nukuin taas nopeesti. Silmät kiinni ja samantien auki. Poks. Voiskohan väittää, että täällä mökillä uni on syvempää ja enemmän tyydytettyä. Ainakin olo on levännyt ja varsin ylevä. Nautin spesiaalisti mokkoo ja donitsii. Hyi helvetti, mikä pullaplösöhiiri heti aamusta. Saan anteeks, tänään on tuplajuhlapäivä. Yksi donitsi Juppelle ( kuusi vuotias urho) ja yksi dounatsi kaikille maailman äideille! Onnex olokoon!

Luonto on rauhoittunut eilisestä, hillitön tuuli ja viileä keli kiusasi koko päivän. Ei täällä vieläkään biksut päällä päällistellä. Pihahommia olisi huru mykke, mutta taitavat odotuttaa parempia aikoja. Pihapiiri kaipaa kukkaisloistoa ja kaikki astutukset on vielä tekemättä. Mut ainahan tää toukokuu on tällainen. Epävakaa kuin Martan mieli.

Vihdoinkin sain uudet lyhdyt parvekkeelleni! Olen metsästänyt niitä hullun kiilto silmissä ja eilen ne kohtasin. Käänsin koko Uudenmaanläänin, saadakseni oikeanlaiset myrskylyhdyt. Ei löytynyt niitä, löytyi paljon parempaa. Näin tää menee. Jaksat etsiä ja tutkia, et luovuta ja katso, saat parempaa. Löysin upeat, kromiset ja laadukkaat kynttilälyhdyt, sekä yhden öljylampun. Ne sopivat parvekkeelleni kuin tikku, sanonko mihin. Tuskin maltan taas odottaa, että pääsen ne virittämään. Saatte kuvia, kunhan ne on asennettu. Hyvä löytö. Arvokkaat olivat kuin perkeleet, mutta niitähän katselen seuraavat vuodet ja paljon valoa, että lämpöä elämääni tuottavat.

Eilinen kaupuntireissu oli muutenkin palkitseva. Löysin keittiöön uuden kattovalon. Se vanha on ollut jotenkin aneemisen oloinen ja olin ajatellut, että uuden keittiön tullessa, se menee vaihtoon. Tässä tapauksessa kierrätykseen, mökki saa siitä hyvä valon ja minä uuden sopivamman. Tämä valotus kohtasi minut, enkä sitä varsinaisesti etsinyt. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Löytyi samaa sarjaa kuin eteisen ja olohuoneen halogeenit ovat. Esteettinen vaikutelma on yhtenäinen ja valon määrä tuplaantui. Huomenna Sähkäri on tulossa ja saan sen kattooni. Tuskin maltan tätäkään odottaa. Elämässäni näyttää olevan paljon valoa tuottavia asioita. Olen siis valaistunut!

Mua niin jännittää, onko remppareiska saanut sovitut askareet suoritettua. Odotan, että keittiön seinä on tasoitettu ja lattian laatat asennettu. Pitäisikö varautua pahimpaan vai luottaisiko siihen, että asiat menee niin kuin toivoisi niiden menevän? Perjantaina sain Itellalta tekstiviestin, että teille on saapunut suuri postilähetys, olisitteko ystävällisiä ja ottaisitte yhteyttä. Olin yrmykäisenä, en mielestäni ollut tilannut mitään. Keittiön kaikki masiinat tulevat postissa (!) ja saavuttavat päämääränsä huomenna. Hau nais, tuotakaan en tiennyt ja nyt on hienoinen sijoitusongelma. Eihän niitä sinne keittiöön voi nostaa, kuinka siellä remppaa mahtuisi tekemään? Niitä on kuitenkin aikamoinen läjä. Voi, voi, täytynee lyödä kalusteet kasaan olohuoneessa ja änkee ne sinne. Olin ajatellut, että ne tulevat yksi kerrallaan, ja nostetaan sit suoraan paikoilleen. Ihmeellinen on tämä maailma.

Arvatkaa mitä? Olen päättänyt hallita hermoni keittiön asennuksen suhteen ja otan kaiken tulevan vastaan rakkaudella ja lempeällä tyyneydellä. Huh, lupasinkohan liikoja? Jos asian pilkkoo pieniksi ja tarkastelee sitä universaalisesti, niin kaikki mitä sattuu ja tapahtuu, on kuitenkin vain itikan ( tässä tapauksessa huoranperkeleen) pissa valtameressä. Se ei ole sotaa, ei hätää, ei tuskaa, eikä maailman katsomuksellisesti erityisen merkittävää. Se on vain Martan keittiö Merikorttitiellä. Toki, se on tärkeä, mutta se ei ole koko elämä. Kuulostaa kauhian fiksulle, mutta yritän. Tämä on taas sitä positiivisyyden shittiä, uskon ja luotan, niin kaikki menee hyvin. Vielä parisen viikkoa ja kaikki on ohi.

Haluaisin lähteä nyt heti kaupunkiin. Nyt, nyt, heti, heti!! Mulla on paljon kaikkee kivoo hommoo, jotka on suoritettava vielä ennen kuin keittiöheebot tulevat. Puretun kyökin alta paljastuneet katto ja seinät olisi maalattava. Ja joko pääsen maalaamaan keittiön välitilan keltaista. Sitä odotan ihan Urpona. Potkinko Ukkorähjän ylös ja laitan rähäkän päälle? Rauha, rauha...

6 kommenttia:

  1. Kiitos Martta donitsista.
    Aamulla, heti silmäni avattuani sanoin puolisolleni, että voi hitsinhitsi kun ei ole rengasmunkkia.
    Nyt kun sinä olet tempaissut aamumokkasi kanssa donitsin, niin jaksan odottaa omia mättöjäni iltapäivään asti, kunnes rintaperilliset saapuvat.
    Aurinkoista mökkipäivää teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna Ilona: Toivottavasti sait herkkuja ;) Normisti ei aamukahviini pullamössöt kuulu, mutta mökillä se jotenkin kuuluu asiaan...

      Tultiin kiireellä kaupunkiin, mun piti päästä maalaamaan.

      Poista
  2. Meillä oli kanssa olohuoneessa 2 kk iso kylmiö, integroitavat uuni ja mikrouuni, astianpesukone ja induktiotaso. Ne jotenkin jo alkoi sulautuun siihen olohuoneen nurkkaan.

    Me kun tehtiin koko kämpän remppa itse. Ja muistan sen kun tilaamme keittiö tuli Ikeasta. 158 erikoista pakettia! Meinasi itku päästä, että mihin helkkariin nää mahtuu. Ja siitä sitten vaan purkamaan ja ihmettelemään, että mikä on mitäkin. Siitä se keittiö vaan pikkuhiljaa muotoutui paikoilleen ja koneetkin sitten aikanaan sinne sulahtivat sopuisasti.Ja nyt on kyllä komee keittiö!

    Se suihkulähde/valohässäkkä siellä partsillasi on aikas ihku. Sitä olen käynyt ihailemassa kerran jos toisenkin, joten täytynee mennä Bauhausiin katsastamaan ihan livenä, josko se meidänkin patiolle kotiutuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiti: Kuin sie kestit noin pitkään? Mulla on hermo jo nyt tiukalla vaikka koneet ei edes ole vielä tullut ;) Mutta kuten postasin, olen päättänyt suhtautua asiaan tyyneydellä.

      Vesihässäkkä maksoi muistaakseni 159 e. Siellähän on hillittömän hienoja juttuja, mutta suurimassa osassa on iso allas, joka tulisi upottaa johonkin. Sitä mahdollisuutta parvekkeella ei tietty ole, joten oli pakko tyytyä tohon. Se ei ole aitoa kiveä ( mut ei kerrota kenellekään.) Mä tykkään kuunnella veden liplatusta, siinä on jotakin rauhoittavaa. Ja ei se valokaan niin hirvee oo, vähän vaan.

      Poista
    2. No koko remppa kesti kuule yli vuoden! Kaksi yrittäjää kun tekee pitkää päivää ja minä vielä 6 päiväistä viikkoa, niin kauheesti ei aina riittänyt puhtia remppaan. Ja mitään ei oltu aikaisemmin tehty eli kaikki opeteltiin ensin. Me rempattiin koko kämppä lattiasta kattoon. Meil on 70 neliöinen rivarikaksio. Minä, joka olin aikaisemmin oikein kärsimättömyyden kukkanen, opin kyllä tuon rempan aikana relaamaan ja olemaan niuhottamasta tyhjästä ;=) Eli sekin vielä kaupan päälle. Entinen tiukkapipo muuttui suvaitsevuuden sipuliksi!

      Vielä jäi tuo erillisvessan remppa vaiheeseen ja siihen sain idiksen siitä kaakelimaalauksesta sulta.

      Nyt on 10 viikkoinen Jackrusseliriiviö sitten tekemässä taas uudenlaista artdeco-sisutusta. Mulla on iso valkoinen divaanikulmasohva ja piti tietty ostaa pojulle oma rahi samaa sarjaa, ettei sille tule paha mieli kun ei pääse äidin uudelle sohvalle!

      Meillä kanssa patioita 3 kpl eli niihin ei oikein voi upottaa mitään allasta, joten se sun näytti juurikin sopivalta. Kunhan saan sen asettumaan meille laitan kuvaa.

      Poista
    3. Jep, jep. Mä joutuisin varmasti hermoparantolaan, jos joutuisin elää remppaa noin pitkään. Sen verran on huono toi sisäänrakennettu hermoratajärjestelmä meikeläisellä. Mut toisaalta, onhän tää ihan kivaakin hommaa :)

      Russelit on kivoja. Varmasti energiaa riittää ja toki, hänellä täytyy olla soffa.

      Laita kuvia, millaisen vesiaihion löysit.

      Poista