27.2.2012

Where is the cat?

Syy aikaiseen heräämiseen ei suikaan ole se, että asunto olisi myyty. Valitettavasti. Martan nenu on niin pipi, että on vaikea hengittää. Limakalvot kuivuu päähän ja en voi vetää ilmaa sieraimista. Pitää ottaa happea suun kautta ja se on ilikiää. Suu kuivuu ja ei saa nukuttua. Onks tää joku hemmetin flunssan ensioire? En taho. Ei haluu. Taistelen. Voe paska!

Eilisessä näytössä oli kaksi kävijää. Toinen pariskunta kaiketi kiinnostunutkin. Aikaisemmat kokemukseni tietävät kuitenkin sen, että ei kannata innostua ennen kuin nimet on paperissa. Mutta pitää olla tyytyväinen, että oli katsojia. Lähetän positiivista energiaa maailmankaikkeuteen ja uskon huomiseen. Homma jatkuu, yritys hyvä kymmenen.

Käytiin eilen Ukkorähjän kans aikuisten linnanmäellä elikkäs Ikeassa. Se on sellaista huvittavaa maleksimista ja kaikenmoisen pällistelyä. Mitään ei ostettu, hodarit syötiin kyllä. Ukkorähjä katteli uuteen kotiin lipastoja, mattoja ja lamppuja. Minä tutkin keittiöitä ja kovasti suunnittelin. Alkaa jo mielessä hahmottua uuden kodin kyökki. Olen jo niin pitkällä tulevaisuudessa. Yhden täydellisen keittiörempan suunnitelleena, tiedän aika tarkkaan mitä seuraavalta toimivalta keittiöltä haluan. Se on aika mukavaa. Oih, isompi jääkaappi pitää saada, ja kaasuliesi! Apteekkarinkaappi olisi myös kiva ja enemmän sitä säilytystilaa astioille. Martta asuu keittiössä, miksi en raivaisi sille tilaa enemmänkin.

Lupasin kalakeiton ohjeen. Tässä Martan mukaeltu Bouilabasse. Suosittelen kokeilemaan, oli niin maukas.


- loraus oliiviöljyä
- 2 kevätsipulia
- 2 dl purjoa
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 kypsää, mehevää ja pulleaa tomaattia
- 1 prk tom.pyre ( se pieni)
- 1 prk tom. murska ( käytän sellaista Italialaista, yrttimaustettua)
- 1 tl vahvaa curryä
- 0,5 tl sokeria
- sekoitus mausteita: valko- ja mustapippuria, laakerinlehti. Laitoin ne maustepussiin, eivät ole sit keitossa sotkemassa.
- 1,5 l kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- puolikas paprika
- 1 chili ( oman maun mukkaan)
- 4 isohkoa perunaa
- 2 isohkoa porkkanaa
- kalaa ( laitoin siikaa ja lohta)
- tiikeriravun pyrstöjä
- tilliä
- basilikaa
- 3 dl Myrttisen valkosipulikurkkuja kuutioina
- tarjoiluun smetanaa

Aloita kalaliemen keitosta. Annan sen maustua parisenkin tuntia. Tämä on sellainen nopea itsetehty kalaliemi. Harrastan samanlaisia, kun keitän kasvisliemen. Keitä tarvittava määrä vettä. Sotke kuumaan veteen kalafondi, valkosipuli, laiton kevät sipulin vartta, tillin vartta, hiukka chiliä, mausteita oman maun mukaan. Anna siis hautua välillä sekoittaen. Minä tosiaankin teen tämän niin ajoissa kuin mahdollista. Siivilöin lopuksi ja vot, siinä on maukas liemi. Tähänhän voi laittaa myös muhimaan kalan perkausosia, jos niitä on. Itse lisäsin kalakastiketta ( thai.) 


Aloita käsittelemällä raaka-aineet. Martta pilkkoo aina kaiken valmiiksi ja ne on sit kippoloissa saatavilla. Laita paksupohjaiseen kattilaan oliiviöljy, kuullota siinä sipulit ja tomaatti sekä curry. Lisää valkoviini, kiehauta kevyesti. Lisää tom.pyre ja murska, paprika ja chili.  Anna hetki porista mukavasti ( maut irtoavat hyvin.) Lisää kalaliemi ja perunat, porkkanat, loput mausteet. Keittele hetki ja tarkista maku. Anna kiehua miedolla n. puolisen tuntia ( porkkanat, perunat lähes kypsän pehmeät.) Lisää paloitellut kalapalat ( saa olla sellaisia tuhtia paloja) ja yritit. Jos tuntuu, että keitto tarvitsee lisää nestettä, lisää vettä. Martta katkasi tässä vaiheessa lämmön pois ja antoi kalapalojen hautua kannen alla. Sekoita pari kertaa varovasti, niin, että kalapalat ei hajoilisi. Vähän ennen tarjoilua, kuumennan keiton hellästi uudelleen, lisään lopuksi ravunpyrstöt ja kurkut, kiehauta enää vain hetki. Tarjoile keitto smetanan ja hyvä maalaisleivän kera. Itse tein leivälle vielä herkkuvoin. Luomuvoita, valkosipulia murskattuna ja kuivattua tilli. Vot, harasoo!

Tänään on ensimmäinen englannin tunti. Huh, täytyy selvitä kaksi tuntia täysin vieraan ihmisen kanssa ulukomuan kielellä. Se olisi vaikeaa suomeksikin. Tää on just tätä. Mennään mukavuusalueen ulkopuolelle ja heti on nenässä herne. Nyt Martta perkele, asennetta kehiin! Mitään et saa, jos et hiukka näe asioiden eteen vaivaa. Elämä ei aina ole vaaleanpunaista hattaraa. Vähän mua jännittää, mutta odotan myös innolla. Hello, hello, hello! Where is the cat? The cat is in the moon.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti kielikylpy meni hyvin. Nykyään taitaa olla kielten opetuksen trendinä että puhutaan vaan sitä kieltä mitä opiskellaan eli suomeksi selitetään mahd. vähän..

    Haastoin sut (jos et ole jo vastannut) vastaamaan "mitkä viisi asiaa/tavaraa hankkisit, jos sinulla olisi kaikki maailman rahat"-haasteeseen..:D

    VastaaPoista
  2. fcookie: Kielikylpy oli jees ja se jatkuu... Huomasitkin jo, että vastasin :)

    VastaaPoista