28.2.2012

Rahaa kuin roskaa

Haahuilen kylpytakki päällä, pää täynnä räkää ja veto veks. En nyt vieläkään sanoisi, että olen kipeä, mutta katsoin parhaaksi jäädä himaan. Tajuaa nyt levätä, niin ei sairastu tautiin pahemmin. Juu, uni maistuu ja niistäessä veri lentää. Kaikennäköistä olla pitää... Martta on silleen fiksu, että ymmärtää levon merkityksen, eikä lähde tukka putkella painamaan. Tehkää perässä, siskot.

Käytiin eilen kattoo se Ukkorähjän uusi koti. Oikein oli kiva. Kyökissä Martta tekisi hiukka remppaa, värimaailma ei miellyttänyt. Ukkoo se ei haittaa, joten saa olla. Mie heittäisin uudet kaapinovet ja kaakelit. Olivat sellaiset keltaisen beesihit. En tykkää. Kauhukseni sain huomata, että enhän minä mahdu 50 neliöön! Olin ajatellut, että pienempikin riittää, mutta alkoi heti ahistaa. Tulinkin siihen tulokseen, että uusi koti saa olla isompi ja huonokuntoinen. Remontoimalla tehdään kiva ja Martalle mieleinen. Mutta toi Itäinen Hesa on kyllä kiva.

Englannin opiskelu oli mukavaa. Uskokaa tai älkää, kaksi tuntia Martta posmitti englanniksi yhtäsuntoista. Opettaja oli sitä mieltä, että en puhu ollenkaan huonosti. Ja ymmärsinkin lähes kaiken, mitä mulle puhutaan. Olen tullut siihen tulokseen, että kysymyksessä on vain itseluottamuksen (confidence) puute. Sitä siis vahvistamme ja tätä jatkuu nyt koko kevään, aina ma kaksi tuntia. Jees!

Sain Onnenkeksejä blogilta haasteen. Tämä on niitä juttuja, joista en juurikaan välitä. Ukkorähjä ja eräs ystävättäreni leikkivät hyvin mielellään "Mitä tekisin, jos voittaisin lotossa" juttua. Martta ei moiseen lähe, olen niin realisti ja minua käy vaan vituttamaan moisesta haaveilu. Ei, se ei ole sitä, että menisin sekaisin, jos voittaisin suuren määrän rahaa. Nou vei, vaikka olen persjalakanen savolaistollo, työläisperheen kasvatti, niin silti minussa virtaa rikas, luksus siniveri. Ei ole sellaista rahamäärä, että Martta siitä sekaisin menisi. Pistäisin kuulkaa elämän haisee. Haaste on siis seuraava. Mainitse viisi (5) sellaista asiaa mitä tekisit, jos omistaisit paljon rahaa. Martta tarkoittaa nyt PALJON rahaa. Ekskiusmii, voiko rahaa olla koskaan liikaa? Ei Martalle.

1. Toteuttaisin itseäni hävyttömän estottomasti. Palkkasin maailman alansa johtavat huiput Martan käyttöön. Opiskelisin valokuvasta, kokkausta, kirjoittamista, kieliä. Harrastaisin laulua, strippamista, syvänmeren sukellusta, kuviokelluntaa, akan heittoa ja vaik mitä. Elokuviinkin sotkeutuisin, pääosan opiskelisin ja Oskarin siitä voittaisin. Lauluopinnot takaisivat minulle seuraavan Amerikan Idolsin voiton. Jenkkilässä rahalla saa ihan kaikkea, enkä pitäisi näitä tavoitteita mitenkään mahdottomana.

2. Ostaisin muutaman asunnon ja puolet Helsingin keskustan kerrostaloista. Koteja minulla olisi ympäri maapalloa. Niitä oikeasti tarvittaisiin useita. Ja hei, puhumattakaan kesäasunnoista vai pitäisikö sanoa huviloista? Niitä olisi joka niemessä ja niemen takana. Merenrantaa olisi tuhansia kilometrejä. Siirtyisin aina vain vuodenaikojen mukaan. Lentäisin ystävineni sinne missä paistaa ikuinen aurinko. Juu, niin tekisin.

3. Alansa huippu lääkärit ja terveysgurut päivystäisivät Marttaa varten 24 h. Pitäisivät minusta hyvää huolta. Vaalisivat rahalla mun terveyttä ja hyvinvointia. Tähän tietysti kuuluu kaikki mikä voidaan liittää nautintoon ja ylenpalttiseen hyvään oloon. Käytössäni olisi muutamakin kallonkutistaja ja kikkelin hiplaaja, jos mua sattuisi ahistaa tai muuten vain pakottaa.

4. Laittaisin kaikkien Suomalaisten vanhusten asiat kuntoon. Kuoleman taloista tulisi paratiiseja. Kaikilla olisi henkilökohtainen huolehtia käytettävissä ja heidän kipuja lievitettäisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Gröönin Eikka kävisi laulamassa ikivihreitä, niin kuin vaan ääntä kurkusta lähtisi. Kukaan ei joutuisi enää makoilemaan pissavaipoissa, sitä varten olisi palkattu erikseen kusettajat. Loppu elämästä tehtäisiin niin arvokasta ja aistikasta kuin rahalla voi vaan saada. Ja sillähän saisi. Kukaan ei olisi yksin, konjakkihömpsyt tarjottaisiin joka ilta ja ylen mukavaa toimintaa olisi aina tarjolla.

5. Samoin kaikki sukulaiset ja ystävät kokisivat muutamia "vaatimattomia" yllätyksiä. Niitä en ala erikseen erittelemään, tulevat vielä kateellisiksi ja ottavat minut hengiltä. Mutta sen voisin jo nyt luvata, että vilua ja nälkää ei tartteisi Martan seurassa enää kärsiä. Elämä olisi ruhtinaallista ja ihan helvetin rikasta.

6. Kuten huomaatte, tämän listan tekeminen ei ole minulle mitenkään ylivoimaista. Kyllä Martta rahan arvon tuntee ja sitä ei todellakaan voisi koskaan olla liikaa. Vielä muutama toive tähän loppuun. Ostaisin pikku rahalla kaikki maailman menovehkeet. Oma jumbojetti, junat, autot, veneet ja kaikki helvetin koneet pitäisi olla. Ei tartteisi enää jonotella, eikä odotella. Meno olisi hurja. Ai niin, Ukkorähjälle ostaisin sen uuden Hyundai i 40 kaikilla herkuilla. Vai olisiko mulla enää varaa siihen?

Tähän yhteyteen, kaikille köyhille muistuttaisin, meneillä olevasta kilpailusta. Sitä lottopottia odotellessa, sulla on mahdollisuus voittaa edes jotakin. Hyvä alku.

Kaiken tämän kunniaksi onkin aika laittaa pystyyn kilpailu!! Pitäisikö tähän keksiä oikein joku kompakysymys tai vallan visainen tehtävä? Rakkaat lukijat, en rienaa teitä pahemmin, mutta lupaan, että palkinto tulee olemaan upea!!! Luvassa on kaiken kattava ja yleellinen KERASTASE-hiustenhoito/muotoilutuotepaketti. Ja mikä upeinta, voit itse vaikuttaa palkintosi kokonaisuuteen. Kerrot Martalle tukkaongelmat ja tarpeet, niin yhdessä teemme kattavan hoitosuunnitelman Kerastase-tuoteille. Luvassa siis shampoo, hoito, tehohoidot ja hiuksiin jätettävät hoidot, sekä muotoilutuoteita. Näin äkkiä laskettuna paketin arvo ylittänee parisen sataa euroa.
Kilpailuaika on 11.02 - 20.03 ja siihen osallistuvat kaikki ne, jotka vastaavat oikein seuraavaan kysymykseen: Mikä tekee Martan Onnelliseksi? 

7 kommenttia:

  1. HAHAHAH, kiitos nauruista, kannatti haastaa..

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä lottovoitosta on niin älyttömän turhaa haaveilla. Että sitku ja sitku. Ja sitten kitkutellaan aina nyrpeästi, kun ei kerta ole rahaa ja voi voi. Ei minulla ole, ei ole koskaan ollut. Tällä hetkellä tilanne on oikein hyvä ja tyydyttävä; vaikka en rikas enkä hyvätuloinen ole, niin pystyn tekemään kaikenlaista kivaa mitä rahalla saa. Paljoa en tarvitse, ja mitä tarvitsen, sen toteutan. Jos en tarvitse mitään, sen parempi. Pääasia on olla tyytyväinen, eikä aina naukua siitä mitä EI ole.

    Mutrta jos tällaisia josmullaolis -juttuja aletaan tehdä, niin se pitää tehdä juuri näin. Mistään vähemmästä ei pidä tyytyä haaveilemaan/kuvittelemaan.

    VastaaPoista
  3. Martta on hyvä rahankäyttäjä, ongelmia ei tulisi lottovoiton kanssa ja hyvä niin!!! Martan pitää nyt levätä ja relata, se on kun pankkiin panisi. Terkkuja!

    VastaaPoista
  4. fcookie: Ha ha haa, oleppa hyvä! Kiitti haasteesta. Yleensä en lähde näihin haaveiluhommiin, mutta nyt annoin mennä.

    Mymskä: Olen samoilla linjoilla. Mut en mie vastaan alittaisi, jos sitä rahaa tulisi...

    Kaapo: Juu, ei rahat polttele Martan näppejä. Levätty on :)

    VastaaPoista
  5. Hih, hauska haaste ja sinulla hauskat ja vauhdikkaat vastaukset :D Joskus on ihan hauska pysähtyä hetkeksi miettimään, millä tavalla eläisi, jos ei tarvitsisi hintalappuja katsella. Ja miettiä, miten paljon se eroaa siitä, miten juuri nyt elää. Se on ihan harmitonta tutkailua ja tuumailua. :)

    Ja sinulla on muuten varmasti superhyvä enkunopettaja, kun ottaa hyvin huomioon tarpeesi, jee!

    VastaaPoista
  6. Arvasin että sun kielitaito on parempi mitä kuvittelet. Se on niin monen suomalaisen ongelma. Täällä osataan oikeasti puhua noin yleisesti tosi hyvää englantia. Ongelma on, että ihmiset kuvittelee, että lausuminen pitäs olla natiivin tasolla ennen ku kehtaa suunsa avata.

    VastaaPoista
  7. Elegia: Juu, joskus on hauska mielikuvitella. Yksityisopetus on siitä hyvä, että paneudutaan mun tarpeisiin. Tehokasta, I hope so...

    Minttu: Juuri näin. Olin itsekin yllättynyt open palautteesta :)

    VastaaPoista