29.2.2012

Räkäpää

Ääääh! Tämä tauti junnaa nyt mun onteloissa. Ei iske kunnolla, kiusaa vanhaa ihmistä. Mulla on varmaankin poskiontelontulehdus. En saa räkää pois vaikka kaikkeni yritän. Hassua, ei muita oireita. Tulin siihen tulokseen, että en jaksa enää sairastaa. Lähden duuniin, katsotaan, mitä tapahtuu. Joko tauti tulee ja kaataa tai sit se menee ohi. Otan riskin. Himassa nuppi leviää ja on tylsää. Vali, vali....

Kaivoin eilen kätköistä kostuttimen. Siitä oli vähän apua. Sain nukuttua aamuun. Ei voi ymmärtää, kuinka hengittämisestä voi nenu mennä niin kipiäksi. Suosittelen kosteuttavaa höyryä, jos kärsit samasta ongelmasta. Nyt on kuulemma flunssapöpöt pahimmillaan.

Höyrystävä sukkula
Katsoin eilen mahtavan leffan. Laventeli leidit. Juuri sellainen saikkupäivän piriste. Maggie Smith ja Judi Dench tekevät mahtavan roolisuorituksen ikääntyvinä sisaruksina. Nämä kaksi upeaa näyttelijää ovat suosikkejani, ja täytyy myöntää, että eivät pettäneet tälläkään kertaa. Huikeaa työskentelyä, aivan mahtavaa. Voin kyllä suositella lämpimästi.

Tosta vaan wokki
Vaikka olin ihan raato, kykenin kokkaamaan itselle mausteista pöperöä. Mikä siinä on, että kipeänä tekee mieli tulista ja maustettua ruokaa? Heittelin wokkiin mitä kaapista löytyi, kiehautin kaveriksi vermiselliä. Tulipa jotenkin autenttinen Thai-wokki. Reilusti chiliä, valkosipulia, curryä, korianteria ja kalakastiketta. Viikonlopulta oli jäänyt sisäfilettä. Joskus sitä oikein ihmettelee, kuinka nopeasti ja helposti saa aikaiseksi maistuvaa apetta. Mut hei, kyllä eilinen Masterchef oli taas jännä ja tunteikas. Olisin varmaan mennyt samaan halpaan muiden kilpailijoiden kanssa. Raaka-aine tehtävässä jokainen sai jokusen osan lihaa ja siitä piti loihtia se paras ateria. Monet ei tehneet lihalle mitään. Tai siis se perushuttu, pinnat kiinni, mausteet ja uuniin. Kaksi kilpailijaa ymmärsi käsitellä lihaa pidemmälle ja veivätkin kirkkaasti voiton. Marttalla oli ihan tippa linssissä. Niin kovasti eläydyin ohjelmaan. En ikinä voisi kilpailla, ei kai mun hermot kestäisi. Tai sit olisin jäätävän rauhallinen, ja tykkäisin tosi paljon. Kotisohvalla on niin helppo arvostella, se on kuulkaa raakaa hommaa.

2 kommenttia:

  1. Hanki apteekista nenäkannu, se auttaa!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kiitti vinkistä! Olen yrittänyt, mutta ei auta :( Vesi ei mene onteloihin, aiheuttaa vaan kipua. Höh!

    VastaaPoista